1. Home
  2. unclesamskitchen
  3. Artikelen van unclesamskitchen

Artikelen van unclesamskitchen

Het Amerikaanse volkslied.Bron: Compton's Interactive Encyclopedia Copyright 1994, 1995 Compton's NewMedia, Inc.  …  Lees verder »

Op een van mijn speurtochten kwam ik deze tekst tegen. Ik heb ervoor gekozen de originele tekst intact te laten; sommige begrippen zijn - voor mij althans - niet helemaal duidelijk, maar leuk is het wel! …  Lees verder »

Bijgeloof en tradities horen bij de Cajuns. Hier een aantal op een rijtje. Niet vertaald, om de originele tekst geen geweld aan te doen. Grappig is, dat sommige dingen ook bij ons bekend zijn ... …  Lees verder »

Behalve zijn countrymuziek heeft de Amerikaanse staat Tennessee zijn countrywijnen.Bron: Dagblad v/h Noorden, 07-09-2002, Hubrecht Duijker …  Lees verder »

In veel Amerikaanse steden is de ijssalon uit het straatbeeld verdwenen. Alleen in badplaatsen zijn nog ijssalons te vinden. Gelukkig blijven de zoete lekkernijen voortbestaan. …  Lees verder »

In het kort het verschil tussen de Cajun-keuken en de Creoolse.Bron: U.S.A. kookboek …  Lees verder »

Zoetmiddelen uit de Great Plains (Kansas, Nebraska, Oklahoma, North en South Dakota).Bron: Culinaria U.S.A. …  Lees verder »

De keuken van Louisiana. …  Lees verder »

Voordat de Europeanen de honingbij naar de Nieuwe Wereld brachten, kenden de Indianen geen andere zoetstof dan ahornsuiker (maple sugar).Bron: Culinaria U.S.A. …  Lees verder »

De keuken van de Pennsylvania Dutch, een gemeenschap met grote onderlinge verschillen, maar ook grote overeenkomsten: hun onwankelbare geloof, hetzelfde Duitse dialect en hun simpele aardse gerechten.Bron: Culinaria U.S.A. …  Lees verder »

Good old Uncle Sam is een van de meest herkenbare symbolen van de Verenigde Staten.Bron: Internet (Frans Verhagen) …  Lees verder »

Onlangs voerde ik een recept in (Eula Mae Dore's 'Ya Ya' Gumbo) en daarin wordt file-poeder gebruikt, gemaakt van de bladeren van de sassafrasboom. Ik had er nooit van gehoord en ben dus op speurtocht gegaan. …  Lees verder »

"De ziel van het zuiden".In de zuidelijke staten van de U.S.A. is een maaltijd zonder grits, maisgriesmeel, ondenkbaar.Bron: U.S.A. kookboek …  Lees verder »

Top