1. Home
  2. tommye
  3. Favoriete artikelen van tommye

Favoriete artikelen van tommye

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Bonen zijn het hele jaar door verkrijgbaar zijn het geen geen spercie dan zijn het wel bruine,witte,tuin,kidney,of wat al niet meer .Er is zoveel lekkers mee te maken salade′s stoofschotels,ovenschotels , of een koude schotel .Lekker met aardappelen rijst .Ik heb er maar eens 15 op papier gezet .Msschien kan je er iets mee of breng ik je op een idee om een iets anders met bonen te maken . …  Lees verder »

Wie houdt er niet van en wat is er nou niet lekkerder dan heerlijk Aziatisch (Oosters) eten. Nederlanders en heel veel Smulwebbers zijn er dol op ! Je hebt ook een hele leuke mengelmoes aan keukens. Neem de Indonesische, de Chinese, de Thaise, Vietnamese, Japanse, de Indische of een mengelmoes van deze keukens (Fusion). Iedere keer als er weer een Smulweblid komt met een “goed” recept dan vindt het onder de leden gretig aftrek. Dus hier alle goede recepten en artikelen bundelen in deze kookgroep zodat al die informatie niet verloren gaat en makkelijk voor iedereen te vinden is. Kookgroep staat onder mijn beheer dus wordt netjes bijgehouden. Iedereen is van harte welkom! …  Lees verder »

Een hele Zondagje in de keuken staan, maar dan heb je ook heerlijke eten op bord en straks weer uit diepvries. …  Lees verder »

Wat een heerlijk stukje vlees is het toch he.Zeker nu in de herfst en winter genieten van zoveel smaak ,super smakelijk in zoveel gerechten .Ook in landen waar geen varkensvlees gegeten wordt rundvlees heel vaak gebruikt ,daar worden dan de heerlijkste gerechten mee gemaakt .Ook in ons eigen land kunnen we er wat van .Stoofpotten, stoofvlees en wat al niet meer .Ga eens kijken hieronder of je wat lekkers tegenkomt . …  Lees verder »

U kent allemaal stamppot wel. Oer-Hollands! Populair zijn te allen tijde de basic hutspot, zuurkoolstamppot, boerenkool met rookworst en stamppot rauwe andijvie met spekjes. Ik ga die u niet meer voorkauwen. Iedereen weet het wel en daar is op Smulweb genoeg over geschreven. Echter er zijn ook totaal andere stamppotjes waar menigeen nog nooit van heeft gehoord laat staan geproefd. Hieronder een selectie van de 15 beste die ik ooit ben tegengekomen en heb gemaakt de laatste twee decennia. Zéér verrassend kan men wel zeggen. Als men eens wat anders wil kies er dan eens eentje of meerdere uit en proef ze. Ik ben benieuwd want het is en blijft een onvoldongen feit “wat den Ollander niet goed kent…. “. Nog wel even een kleine richtlijn voor het bereiden van stamppot, gebruik altijd (iets)kruimige aardappelen! Vastkokers of nieuwe zijn echt te hard en dus minder lekker. Die kan men beter zo eten of bakken. In alle recepten zijn de hoeveelheden voor 4 personen en anders even omrekenen. Veel plezier er mee en probeer eens wat anders. …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

Top