1. Home
  2. tobo10
  3. Favoriete artikelen van tobo10

Favoriete artikelen van tobo10

RAS EL HANOUT (Marokkaans kruidenmengsel) Zoals bekend worden er in de Marokkaanse keuken heel veel verschillende specerijen gebruikt. Dat geeft de gerechten juist hun overheerlijke speciale smaak en geur waar Marokkaanse gerechten zo om bekend staan. Een veel gebruikt kruidenmengsel is RAS EL HANOUT (letterlijk: het beste van de winkel). Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het specerijenmengsel is te koop bij Marokkaanse winkels en vaak ook in ruimgesorteerde supermarkten en warenhuizen. Welke specerijen en in welke hoeveelheid ze worden gebruikt is een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf een keer wilt maken dan is hier een recept:  …  Lees verder »

Even aan een paar dingen denken en ook uit de magnetron komt een heerlijke cake te voorschijn. En supersnel!  …  Lees verder »

Dit artikel is een aanvulling op het artikel over de eenmalige bonboncursus bij Kees Raat te Amsterdam en ik heb drie recepten voor bonbons op mijn homepage gezet …  Lees verder »

Top