1. Home
  2. tevredenria
  3. Artikelen van tevredenria

Artikelen van tevredenria

Waarom bewaren Italianen bij het afgieten van pasta altijd een beetje kookvocht? …  Lees verder »

Nederlanders zijn rare mensen... Ook culinair gesproken. Máxima zei het geloof ik al, een tijdje geleden, in een speech die haar en dat is ook typisch Hollands niet in dank werd afgenomen: De authentieke Nederlander bestaat niet. We zijn van een te wijd pluimage om onder één noemer te kunnen vallen. …  Lees verder »

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Tepan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan "hete plaat". …  Lees verder »

In tegenstelling tot wat een groot aantal mensen nog denkt, zijn de BESTE ingrediënten tegenwoordig te verkrijgen via webwinkels. Eigenlijk ligt het ook een beetje voor de hand: Webwinkels kunnen een groter assortiment aanhouden door afspraken met een groot aantal leveranciers. Ze kunnen sneller inspelen op trends, hebben een hogere flexibiliteit en kunnen, omdat ze geen winkelkosten hebben, genoegen nemen met minder marge. Hierdoor worden producten, die bij een speciaalzaak duur zijn, gewoon betaalbaar voor iedereen. En dat komt goed uit, want de consument wordt steeds kieskeuriger, en wil steeds verfijnder eten. …  Lees verder »

Salsa bolognese (eigenlijk ragù bolognese) is waarschijnlijk de meest bekende saus uit de Italiaanse keuken. Jammer, dat de naam van deze saus zoveel onrecht wordt aangedaan, te beginnen met het feit, dat geen inwoner van Bologna het in zijn hoofd zou halen om deze saus over spaghetti te doen: Spaghetti alla Bolognese, of, erger nog, Spaghetti à la Bolognaise, is een dwaling: een misverstand dat ergens op de Autoroute du Soleil moet zijn ontstaan in een oververhitte auto met veel te veel kinderen op de achterbank, in de file voor de péage. …  Lees verder »

Top