1. Home
  2. swampie1
  3. Favoriete artikelen van swampie1

Favoriete artikelen van swampie1

Custard is er in veel verschillende gedaanten, vloeibaar over pudding, gebakken in de oven of gekoeld in bakjes - altijd een perfecte lepel vol romigheid …  Lees verder »

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Herfst en winter! Buiten waait en regent het! We krijgen weer zin om te bakken. En wat is er dan lekkerder dan een stukje appelgebak? Soms wil je iets heel snel klaar hebben, soms trek je er langer voor uit. Ik heb een selectie gemaakt uit al mijn zelf gebakken appelgebak. Hieronder vind je ruim 30 lekkere appeltaarten, appelcake’s en appelkoek, gesorteerd op deegsoort ! …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van meer dan 35 goede recepten betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

No waste! Ook de culinaire wereld is in de ban van duurzaamheid. Kookprogramma′s en culinaire tijdschriften staan er vol van: biologische, regionale producten, een beter leven voor dieren in de vleesindustrie... én minder verspilling. …  Lees verder »

Geinspireerd door het artikel van Petra over pasen in Duitsland, heb ik me verdiept in de paasgebruiken in Zweden. Ook hier veel eieren, maar ook hele andere gebruiken en gerechten. Veel lees- en eetplezier. zie ook http://www.smulweb.nl/1389654/koken/recept/Janssons-frestelse …  Lees verder »

Als "buitenland-reporter" zal ik af en toe een stukje schrijven over de verschillen tussen eet- en drinkgewoonten van Nederland en Duitsland, zoals wij ervaren nu we in Duitsland wonen. Dit keer zijn de traditionele KAFFEE UND KUCHEN aan de beurt.  …  Lees verder »

Top