Voor elk wat wils... … Lees verder »
Voor elk wat wils... … Lees verder »
Al mijn lekkerste speklappen gerechtjes op een rijtje. Dit word heerlijk smullen! … Lees verder »
Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . … Lees verder »
“35 SUPER KERSTMENU’S VAN KOOKCLUB2006” … Lees verder »
U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! … Lees verder »
Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . … Lees verder »
De vakantie is nog niet helemaal voorbij dus misschien een idee om samen met je kinderen eens een middagje in de keuken te staan om lekkere koekjes of een heerlijke taart te maken . Ook voor een regenachtige middag is dit de oplossing gezellig met z’n allen iets lekkers maken en het is nog leerzaam ook .Dus kijk gerust hieronder wat je zou willen maken en neem iets lekkers mee . … Lees verder »
Nog eventjes en het is zo ver het EK staat voor de deur .Wat moeten we eten s avonds dat is lastig genoeg .En dan al niet gepraat voor bij de borrel of groot gezelschap . Om je een beetje ion de EK stemming te brengen hier alvast 15 lekkere en makkelijk gerechtjes om de avond mee te beginnen of voor een lekkere snack onder de wedstrijd .Misschien na een overwinning sluit je er lekker mee af .Kijk rustig rond voor de lekkerste EK gerechtjes . … Lees verder »
Meer dan 90 zwoele, heerlijke, zomerse recepten verzameld in een bewaar artikel. Wat wilt je nog meer!!! … Lees verder »
Elk maand 2-3 gehaktbal recepten bereiden is niks mis mee.. goedkoop, heerlijk en makkelijk zo een balletje. Hier zijn mijn 30 gehaktballetjes van de afgelopen jaar. … Lees verder »
Een Aziatische en overwegend Indonesische feestmaaltijd met verschillende hoofdgerechten, bijgerechten, salade, sambals en atjars. Meer dan 50 recepten uit eigen keuken. … Lees verder »
Blikken vormen een moderne, handige verpakking waarin allerlei voedingsmiddelen veilig en goedkoop op kamertemperatuur kunnen worden bewaard. … Lees verder »
Met dit weer kijk je toch uit naar de zon .Ik wel althans maar het is niet anders .Weer een aantal warme gerechten met temperament uitgekozen misschien krijg je het hier wel warm van . Na de Italiaanse keuken is nu de Spaanse aan de beurt . Ook hier heel veel mogelijkheden en diversiteiten in de gerechten .Er staat in Spanje veel vis op het menu maar ook kip is een veel gebruikt product. Ook worden er heerlijke kruiden gebruikt en lekker veel knoflook .Ik hoop dat ik je hierbij weer inspiratie kan geven om eens iets uit het middellandse zee gebied te maken .Kijk hieronder en neem iets lekkers mee. … Lees verder »
Een bbq met een geschiedenis … Lees verder »
Zo bereid je vis; alle bereidingswijzen per vissoort Deze tabel hoort thuis in elke keuken. Je vindt van alle vissoorten hoe je ze kunt bereiden. … Lees verder »
Notities en culinaire belevenissen, een kijkje in mijn keuken en eetgewoonten per dag/maand/jaar. … Lees verder »
Dit weekend gaan we voor de “HIGH WINE” ? Klein beetje anders dan high tea! … Lees verder »
Wat kunnen we zeggen over het najaar een jaargetijde met regen en wind vallende bladeren ,maar met heerlijke gerechten.Gerechten met veel smaak heerlijke geuren van kruiden en specerijen .Na het eten ook een lekker warm gevoel van binnen .Ik hou je niet langer op ga kijken bij de lekkerste herfst gerechten en neem iets mee .Eet smakelijk … Lees verder »
Garnalen wat valt er over te zeggen ,je lust ze of je lust ze niet .Maar er worden toch heerlijke en prachtige gerechten gemaakt met garnalen .Vind jij het uitproberen waard neem dan dit artikel mee en ga lekker aan de slag om heerlijke garnalen gerechtjes te maken . Eet smakelijk. … Lees verder »
Zoveel soorten en diversiteiten, in ieder land en uit elke streek komt er wel een lekkere kaas. Daarom in deze vakantie periode misschien leuk om gerechten met kaas aan te bieden . Ga in de streek en of gebied eens op zoek naar dat heerlijke stukje kaas en neem het mee naar huis en maak er een lekker gerecht mee .Het kan Zwitserse kaas zijn maar om in de buurt te blijven gewoon een leidse kaas .Kijk eens rond bij de gerechten en maak iets met een heerlijke kaas .Eet smakelijk … Lees verder »