1. Home
  2. smartha
  3. Favoriete artikelen van smartha

Favoriete artikelen van smartha

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk …  Lees verder »

Nu nog even niet maar het zit er weer aan te komen het koude gure weer .Wat is er dan lekkerder om een heerlijke stamppot op tafel te zetten . Ik heb 15 verschillende op papier gezet en er zit heel veel variatie in .Je kan met elke wintergroente wel een heerlijke stamppot maken .Ga snel even neuzen er zit vast iets voor je bij . …  Lees verder »

Recepten van enthousiaste kookclub zomergasten. …  Lees verder »

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Wat mij opvalt op smulweb dat er heel veel oosterse gerechten worden meegenomen en favoriet worden gezet .Het maakt niet uit of het nu Chinees ,Indonesisch , of Japans of wat al niet meer is.Ik heb mijn 15 x daar maar eens op aangepast en er een heerlijk Oosters artikel van gemaakt.Ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit het artikel kunt halen voor bv een lopend buffet of een heerlijk gerecht om met elkaar heerlijk van te genieten. …  Lees verder »

Kook- of webgroepen zijn ideaal om goede recepten en artikelen over een bepaald thema (die vaak populair zijn) overzichtelijk te bundelen en te bewaren. Het voordeel daarvan is dat je, indien je iets wilt maken of iets zoekt wat je elders niet goed, of snel, kunt vinden, in zo’n kookgroep met bepaald thema wel kunt vinden mits goed bijgehouden door de beheerder. Ik zal het nog één keer proberen uit te leggen: bij een kookgroep met een bepaald thema kun je je aansluiten mits dat thema je aanspreekt. Indien je je aansluit/aanmeld kun je overal bij, overal kijken en er zelfs je eigen artikelen/recepten in posten. Boven staan balkjes, het dashboard, daar kun je op klikken. Als je op “recepten” klikt zie je in een oogwenk het aantal recepten die erin staan, artikelen idem. Links kun je verfijnen. Zoek je iets met komkommer of met biefstuk dan tik je dat trefwoord links in de open ruimte in en zo vind je heel snel alles met betrekking tot dat trefwoord. Kortom als je weet hoe het werkt allemaal erg praktisch. …  Lees verder »

Een kleine selectie van de recepten uit onze restauranttijd. Zie mijn artikel Panade en Gulliver′s. Ik heb er nog een aantal in mijn archief zitten. Die worden geleidelijk aan toegevoegd. …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

Soep is vloeibaar voedsel dat wordt gekookt en van veel ingrediënten kan worden gemaakt.. Bij het koken van soep begin je meestal met het trekken van een bouillon,, die gemaakt kan worden van botten, vlees, kip, vis, schaaldieren en/of groenten. Bouillon kun je zo eten (heldere soep), maar bouillon wordt meestal gebruikt als basis met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten. Wordt de bouillon met de groenten gepureerd, dan krijg je een “velouté”. Een ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur is toegevoegd is een “consommé”. Soep is een van de oudste gerechten. …….werd al in de prehistorie gegeten. …….wordt over de hele wereld gegeten. …….is lekker, voedzaam en veelzijdig. …….is troostvoedsel. …….is om van te genieten. …….om beter te worden (kippensoep!) …….die heel snel klaar is. …….die tijd kost. …….past bij veel gelegenheden. …….past op bijna elk moment van de dag. …….kun je eten als borrelhapje. …….kun je eten als amuse. …….kun je eten als voorgerecht. …….kun je eten als hoofdgerecht. …….kun je eten als dessert. …….kun je eten als “opkikkertje”. SOEP is echt voor “Elk wat Wils”. Er bestaan heel veel verschillende soepen. Héél véél meer dan de 125 heerlijke soeprecepten die op mijn pagina staan. Maar het is een begin. Deze soepen zijn allemaal al door mij gemaakt. Alle rerecepten zijn alfabetisch en op soort gerangschikt. …  Lees verder »

Een multicultureel drie-eenheid van zaligheid met een voor,- hoofd en nagerecht. …  Lees verder »

Het is bijna weer zo ver: Pasen. De lente, het begin van blaadjes aan de bomen en lammetjes in de wei. Ik heb een aantal gerechten bij elkaar gezocht met oog op het voorjaar en Pasen. Daar kan jij dan als je dat wilt een combinatie van maken en zo een heerlijke paastafel neerzetten. Neem iets lekkers mee en maak er iets moois van. Alvast heel fijne paasdagen gewenst . …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Kun je moeilijk een recept kiezen ,dan heb ik al iets op papier gezet om het je misschien iets makkelijker te maken.Hieronder een diversiteit aan gerechten om met de feestdagen lekker mee aan de slag te gaan . Ik heb uit iedere gang van een gerecht iets uitgezocht en nu is het aan jullie om daar een mooie combinatie van te maken . Veel succes gewenst met kiezen .Alvast eet smakelijk …  Lees verder »

Wat is er makkelijker dan soep, lekker even tussendoor ,of als diner met een goed stuk brood ernaast .Misschien wel als voor gerecht bij een mooi diner .Soep is zo veelzijdig je kan er alle kanten mee op .Ik heb er 15 uitgezocht , met de kou en regen voor de deur moet een lekkere soep er toch altijd ingaan .Het zijn niet de alledaagse soepen want deze kent iedereen wel ,maar uit alle windstreken een lekkere soep neergezet .Neem er een mee die je lekker lijkt .Alvast eet smakelijk. …  Lees verder »

Top