1. Home
  2. sjitje
  3. Favoriete artikelen van sjitje

Favoriete artikelen van sjitje

Wil jij ook wel eens een Tapas avondje geven thuis, maar je weet niet precies welke recepten je ervoor moet gebruiken en of hoe je ze moet moet maken .Onderstaand artikel kan je daar een beetje mee helpen . Dus schroom niet om gezellig met je vrienden een tapas avondje te organiseren Ideeen en recepten te over . …  Lees verder »

Wat een heerlijk stukje vlees is het toch he.Zeker nu in de herfst en winter genieten van zoveel smaak ,super smakelijk in zoveel gerechten .Ook in landen waar geen varkensvlees gegeten wordt rundvlees heel vaak gebruikt ,daar worden dan de heerlijkste gerechten mee gemaakt .Ook in ons eigen land kunnen we er wat van .Stoofpotten, stoofvlees en wat al niet meer .Ga eens kijken hieronder of je wat lekkers tegenkomt . …  Lees verder »

Het is onvermijdelijk want zo komt de wintertijd weer en is het om 16.30u alweer donker. Ik probeer, wegens omstandigheden, zo min mogelijk te rijden met de auto, dus heb me iets voorbereid op de donkere en koude tijden die ongetwijfeld gaan komen. Een paar jaar geleden lag er in november al een dikke laag sneeuw die bleef liggen tot na de kerst. Vorig jaar was het in februari stervenskoud met wel -26 graden, weet u nog? Ik hoef dan niet zo snel de deur uit. Hoe je je op die kille, donkere, tijden wat kunt voorbereiden dat leest u hier. Onderaan staan wat leuke, bruikbare, tips! …  Lees verder »

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk …  Lees verder »

Wist je, maar in het najaar is de vis op zijn opperbest qua smaak! Ik heb ruim 10 jaar gevist en gevaren op de Noordzee en Atlantische Oceaan en weet wel iets dacht ik. Ze zijn vet, volgevreten en paren niet. Het visvlees is nu op en op TOP qua kwaliteit mag je wel stellen. Het najaar is één van de beste perioden om vis te kopen en te gaan eten. Denk ook eens aan kerngezonde schaal- en schelpdieren zoals mosselen of een oester. Of het nu Kabeljauw of Schol is dat maakt niet uit. Hieronder in dit artikel vind je m’n beste en lekkerste vis recepten per categorie. Er staan heerlijke dingen tussen. Sommige dingen zijn leuk om met kinderen te maken, sommige dingen zijn ideaal voor bij de feestdagen en de rest is gewoon lekker. Ik zou zeggen en denken doe er je voordeel mee en eet lekker, gezond en smakelijk! …  Lees verder »

. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. …  Lees verder »

Ben je ook wel eens op zoek om iets lekkers bij dat lekkere stukje vlees of die heerlijke groenten kan serveren.Dan is dit de oplossing .Ook voor feestdagen kerst ,pasen en andere gezelligheden .Kijk eens rond en neem iets makkelijks mee wat je als bijgerecht zo naast de maaltijd kunt serveren . …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Het wordt weer herfst, de dagen worden korter, de nachten worden weer langer en koeler en in tuinen van mensen, maar vooral in het bos wordt de bodem weer vochtiger. Dit zijn ideale omstandigheden voor de schimmels om weer lekker wild te gaan groeien. Als we straks in onze tuinen kijken of door het bos gaan wandelen als de bladeren gaan kleuren dan is de kans groot dat je ze weer overal tegenkomt. Jawel de paddenstoel. Wie vind ze nou niet leuk om te bekijken en bovendien kun je er ook leuk mee koken. Ze smaken lekker en er zijn er die heerlijke smaken prijsgeven. Hieronder in dit artikel kun je wat informatie vinden over dit thema en heb er ook nog wat lekkers ingezet. Veel leesplezier. …  Lees verder »

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . …  Lees verder »

of: wat zijn de trucs voor een geslaagde souffle …  Lees verder »

Bladgroenten worden voornamelijk “om het blad” geteeld en gegeten. …  Lees verder »

Voor dat je baksel de oven in gaat moet je het volgende in acht nemen: weeg en meet alle ingrediënten voor je aan de slag gaat. Bij het bakken vormen het nauwkeurig afwegen, de oven instellen en de juiste baktijd de sleutel tot het succes. Dus Volg het recept nauwgezet,dan is bakken geen kunst. …  Lees verder »

Het is weer vakantietijd ,we gaan weer overal naar toe Spanje ,Griekenland ,Turkije,en natuurlijk ook Italie.Deze keuken is naar mijn mening zeer onderschat vandaar dit artikel.Dus hou jij ook zo van pasta’s ,pizza’s ,kazen ,en alles wat met de Italiaanse keuken te maken heeft .Dan is dit artikel heerlijk om te bekijken .Hier staan weer 15 heerlijke gerechten uit Italie .Kijk eens rond en neem iets lekkers mee. Er staan weer veel verschillende gerechten dus er zit voor een ieder wel iets bij. Neem iets mee en ga daarna heerlijk aan de slag in de keuken. …  Lees verder »

Als je geen eigen webruimte hebt en je wilt toch meerdere plaatjes op je SmulPagina plaatsen, moet je deze handleiding zeker lezen! …  Lees verder »

Top