1. Home
  2. saskcha
  3. Favoriete artikelen van saskcha

Favoriete artikelen van saskcha

Abc van kruiden & specerijen. Met tips, trucs & veel meer. Het is nog niet helemaal af, maar dat komt allemaal wel goed langzamerhand. …  Lees verder »

Een bescheiden – doe het zelf – artikel om heel snel al die lekkere hapjes eens te maken. Ideaal voor als je gasten hebt. Je kunt er alle kanten mee op. Eenvoudig, simpel en lekker. Gewoon doen als je trek hebt en zet ze ook eens neer bij een buffet of op verjaardagen of met kerst. Wie zet er eigenlijk bij de borrel géén schaaltje heerlijke knoflook olijven neer, een schaaltje met plakjes, mortadella, salami of rauwe iberico ham, bakje Filet American, tapenade, pesto of Aioli met heerlijk knapperig stokbrood. Ook de blokjes kaas doen het altijd goed. Dit artikel gaat over het zelf maken van hele lekkere hapjes. Veel lees- en doe plezier en smakelijk eten. …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

In dit artikel, uit een kookboek uit 1981, wordt informatie gegeven over alle groenten die in dit kookboek genoemd worden. Altijd leuk om te weten wat de oorsprong is van een groente en om wat extra tips te krijgen! …  Lees verder »

Superfoods Een steeds vaker gehoorde term; superfoods. Wat zijn het en wat doet het voor je lichaam? Een kort overzicht van de belangrijkste superfoods. …  Lees verder »

Op 7 mei namen vriend "Hum" en ik deel aan de kookworkshop in het Atelier, dat zich in het hotel bevindt. Jonnie kwam hier overigens niet aan te pas.Wij kwamen hier terecht via een advertentie op Smulweb, maar er waren ook deelnemers via advertenties in o.a. damesbladen gekomen. Wij betaalden €75,00 p.p. Als je meer wilt lezen over de diverse workshops klik dan hier …  Lees verder »

Top