1. Home
  2. rmdelvoie
  3. Favoriete artikelen van rmdelvoie

Favoriete artikelen van rmdelvoie

Een persoonlijk verhaal uit mijn Jeugd. …  Lees verder »

Vegetariërs eten geen vlees, gevogelte en vis. Bijna alle vegetariërs gebruiken wel melk(-producten), kaas en eieren. Sommige mensen die zich vegetariër noemen, eten wel vis. Maar die kunnen zich beter “geen vlees eters” noemen. Je kunt heel gezond eten zonder vlees, gevogelte en vis. Zorg en wel voor dat je regelmatig genoeg groenten, fruit, brood, aardappelen, graanproducten, peulvruchten, zuivelproducten, eieren en vleesvervangers eet. Ongeveer 4 % van de bevolking eet elke dag vegetarisch. Dat is niet zo heel veel. Maar er is een groeiend deel van de bevolking die één of meerdere dagen per week vegetarisch eten. Dit zijn de zogenaamde “parttime vegetariërs”. Dan zijn er ook “veganisten”. Zij eten geen producten van dierlijke oorsprong, dus ook geen melk(producten), kaas of eieren en kopen ook geen producten die van dierlijke producten gemaakt zijn, zoals leer. Het kan ook zijn dat je geen vegetariër bent maar wel milieubewust wilt eten. In dat geval ben je matig met vlees, gevogelte, vis en zuivel. Zorg er ook in dit geval voor dat je regelmatig peulvruchten, vleesvervangers, eieren of zuivel eet, zodat je aan je vitamines etc. komt. Wil je hierover meer weten kijk dan eens op http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herkomst/milieu/milieubewust-eten.aspx. Om je keuze voor vegetarisch of milieubewust eten wat gemakkelijker te maken heb ik hieronder links gemaakt naar een aantal van mijn vegetarische hoofdgerechten. Ik heb een onderverdeling gemaakt in: - gerechten met groenten en aardappelen - pastagerechten - peulvruchten - hartige taarten en - lekker met rijst. - Hier vind je als vegetariër, “geen vleeseter” of part-time-vegetariër zeker een aantal recepten die je zullen aanspreken. Ook niet-vegetariërs zullen hier zeker lekkere recepten vinden. Probeer het eens uit! …  Lees verder »

Wat een heerlijke maand om te koken ,er zijn zoveel seizoens produkten waar lekkere gerechten van gemaakt kunnen worden .Denk eens aan pompoen ,uien ,druiven ,maar ook heerlijke vlees en vis gerechten zijn er te maken .Ik heb er een paar op papier gezet ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit kunt halen . …  Lees verder »

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Nog 3 weken, dan is het aspergeseizoen alweer voorbij. Dus nog even volop genieten van die heerlijke groente als borrelhapje, salade, soep, hoofdgerecht, bijgerecht, in de pasta of rijst en tot slot nog 5 heerlijke sauzen voor de asperges. …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Al mijn gevulde eierrecepten bij elkaar.  …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Nu het winterse weer nog even aanhoud dan nog maar een wintergroente inde hoofdrol. Spruitjes de een is er dol op en de ander vind het helemaal niets . Heb een aantal gerechten gezocht voor degene die het niet zo lekker vinden de spruitjes eens op een andere manier te proberen . kies een lekker ander recept uit en misschien vind je het heerlijk . …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

December is de gezelligste maand van het jaar wordt er wel gezegd. Dat klopt ook wel want Sinterklaas is alweer weg en nu staan kerst en oud en nieuw voor de deur. Brievenbussen puilen uit van de bergen folders die de supers verspreiden waar ze gretig hun assortimenten ‘kant en klaar’ aanprijzen voor een hoop geld. Albert Heijn hoopt te scoren met Jamie Oliver en de Lidl kok dit jaar heet ‘Ramon Beuk’. Ik vind het wel leuk bedacht. Feit is wel dat de jaaromzet van de supers met name deze maand wordt gemaakt omdat mensen dan genegen zijn veel meer geld aan eten en drinken uit te geven dan normaal. Er hebben op Smulweb al genoeg artikelen gestaan van de ‘vaste artikelenschrijvers’ vol met menusuggesties, baksels, drankjes en andere zaken. Ik sla die maar over en heb dus gekozen voor buffet en de hapjes ! Hieronder in dit artikel vind je een enorme selectie aan heerlijke hapjes, warm, koud, vlees, vis, complete schotels, salades, kaas, tapa’s en verpakte hapjes in bladerdeeg van eenvoudig en lekker tot luxe. Put er inspiratie uit voor de laatste week van het jaar en geniet er van met je familie en vrienden. Allemaal een fijne kerst en jaarwisseling gewenst en laat de feestdagen maar komen met al dat lekkers! …  Lees verder »

Herfst en winter! Buiten waait en regent het! We krijgen weer zin om te bakken. En wat is er dan lekkerder dan een stukje appelgebak? Soms wil je iets heel snel klaar hebben, soms trek je er langer voor uit. Ik heb een selectie gemaakt uit al mijn zelf gebakken appelgebak. Hieronder vind je ruim 30 lekkere appeltaarten, appelcake’s en appelkoek, gesorteerd op deegsoort ! …  Lees verder »

Wat een heerlijk stukje vlees is het toch he.Zeker nu in de herfst en winter genieten van zoveel smaak ,super smakelijk in zoveel gerechten .Ook in landen waar geen varkensvlees gegeten wordt rundvlees heel vaak gebruikt ,daar worden dan de heerlijkste gerechten mee gemaakt .Ook in ons eigen land kunnen we er wat van .Stoofpotten, stoofvlees en wat al niet meer .Ga eens kijken hieronder of je wat lekkers tegenkomt . …  Lees verder »

Harde Italiaanse kazen zijn wereldwijd populair en worden geroemd om hun volle smaak. Toch is er vaak onduidelijkheid over het verschil tussen de verschillende soorten die aangeboden worden. Recepten gebruiken regelmatig “parmezaanse” kaas, maar wie daar in de supermarkt naar op zoek gaat vindt meestal alleen Parmigiano Reggiano, Grana Padano en Pecorino. En dan zijn er ook nog die zakjes geraspte “Italiaanse kaas” of kaasvlokken. Wat is nou eigenlijk het verschil? …  Lees verder »

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk …  Lees verder »

Top