1. Home
  2. reekel
  3. Artikelen van reekel

Artikelen van reekel

 Gezond en Blij zonder diëten     Voedings-en gezondheidsspecialist Ay Lin Kho heeft  het boek Gezond &  Blij zonder diëten uitgebracht. Met dit boek over voeding en gezondheid kom je iets te weten over voeding, lijf, brein en gezondheid. Geen diëten, maar voedingskennis op een begrijpelijke manier uitgelegd. Bekijk een gesprek met Ay Lin Kho over Mijn Lifestyle Nutrikho op http://http://youtu.be/pSbGVqDZcOc …  Lees verder »

Het tweede nummer van Vork is uit. Vork is een platform over en voor mensen die betrokken zijn bij de voedselketen. …  Lees verder »

Een kookboek vol snelle gerechten. Praktisch, inspirerend en klaar in een handomdraai. Aan tafel is een onmisbare gids voor de dagelijkse maaltijd, van sissende chorizo met aardappel en sjalot tot een stokbrood met garnalen in Vietnamese stijl of een zondagse eenpanslunch. Mooi om te zien, gemakkelijk in gebruik, zeer vernieuwend. Nigel Slater heeft een nieuwe klassieker afgeleverd. Gewoon rechttoe-rechtaan, lekker koken. Voor die keren dat we zonder gedoe aan tafel willen. Het nieuwste boek van Nigel Slater, met meer dan 600 eigentijdse ideeën voor het diner, is geschikt voor thuiskoks van elk niveau.  Van de auteur van het succesvolle Keukendagboek …  Lees verder »

In Het Grote Mosselboek gaat Tine Bral op zoek naar het hoe en waarom van de mossel. …  Lees verder »

Het Voedingscentrum en de Consumentenbond hebben voor consumenten en geïnteresseerde professionals Eten & Weten samengesteld, een naslagwerk met actuele basisinformatie over voeding. De uitgave van Georgie Dom en Corné van Dooren bespreekt voedselveiligheid, claims, vleesvervangers, het bewerken van eten of de herkomst van voeding. Georgie Dom  is schrijfster van diverse boeken over gezondheid van de Consumentenbond, Corné van Dooren is expert Duurzaam Eten bij het Voedingscentrum. …  Lees verder »

Home Made Zomer: een boek vol zonovergoten recepten. In voordelige paperback met nieuw omslag …  Lees verder »

In dit boek nemen 14 filosofen, economen, wetenschappers en veldwerkers de lezer mee naar de ondoorzichtige wereld van de voedselparadox. De wereld waarin zowel sprake is van grootschalige honger als van (meer dan) genoeg voedsel voor zelfs een groeiende wereldbevolking. De Voedselparadox schetst contouren van een wereld waarin voedsel voor mensen voorrang heeft op voedsel voor grootschalige veeteelt en biobrandstoffen en massale voedselverspilling wordt tegengegaan. Een wereld waarin meer aandacht is voor toegang tot land en voedsel voor de allerarmsten, de ontwikkeling van lokale voedselvoorzieningen en gemeenschapszin. Een andere wereld is mogelijk. Dat is de boodschap van tal van maatschappelijke organisaties die zich niet herkennen in het huidige marktdenken dat de koers van veel regeringen bepaalt. De boodschap van dit boek gaat nog een stapje verder: een andere wereld, ze is er al. Ze moet alleen nog ontdekt en omarmd worden. …  Lees verder »

Een boek met ideeen om de wereld om ons heen groener te maken! Wonen en leven op het platteland, zonder de stad uit te gaan Droom je er weleens van om dat braakliggende lapje grond waar je elke dag op weg naar kantoor langsloopt om te toveren tot een moestuin? Vind je het heerlijk wonen in de stad, maar fantaseer je over een eigen kippenhok? Vraag je je weleens af of je van dat onkruid bij de bushalte ook een lekkere salade zou kunnen maken? Dan ben jij een rurbanist. Je bent dol op het platteland, maar bent niet van plan buiten de stad te gaan wonen. Geen paniek, je bent niet de enige. Je behoort tot een steeds groter wordende groep mensen die het beste van beide werelden willen. Dit boek laat zien hoe je dat bereikt Nu steeds meer mensen in steden wonen, zijn er dynamische, wereldwijde bewegingen ontstaan die ernaar streven de asfaltjungle geleidelijk te veranderen in een groenere, natuurlijker omgeving. Het leven in de stad hoeft niet gedomineerd te worden door beton en grijs. Je kunt boomspiegels beplanten en bijenhotels bouwen om braakliggende terreinen om te toveren in wijktuinen en onlandjes in bloemenzeeën. Alex Mitchell inspireert jou om creatief te zijn en je omgeving groen te maken. …  Lees verder »

Fotografe en kunstenares Erin Gleeson besloot in 2011 om het roer om te gooien: ze verruilde haar drukke leven als succesvolle freelance fotograaf in New York voor een heel wat minder hectisch leven in de bossen van Californië. Daar startte ze de blog theforestfeast.com waar ze haar eenvoudige, maar heerlijke vegetarische recepten deelt met de rest van de wereld. Dit is het kookboek van de gelijknamige blog.Een prachtig boek met schitterende fotografie en illustraties van de schrijfster zelf.- Stap voor stap 100 vegetarische gerechten uitgelegd en gerangschikt naar type gerecht, variërend van voorgerechten en salades tot zoetigheden en cocktails l …  Lees verder »

Culinaire inspiratie & recepten van Monique van Loon, één van de meest invloedrijke foodwriters van dit moment. Ze schrijft, onderneemt, kookt, eet en is oprichter van het populaire Culy.nl. In The culy way of life laat ze zien dat culinair genieten op 1001 manieren kan. Van een dinner for one tot het ’s nachts sneaken naar de keuken. Hoe je vanuit de voorraadkast in een handomdraai de lekkerste kaneelstengels of een echte homemade tomatensaus maakt. Of hoe je een saaie boterham omtovert tot een snelle culinaire to go-lunch. Een inspirerend culinair boek vol verhalen, kooktips, hotspots en veel recepten. …  Lees verder »

Een heerlijk kookboek van de makers van Yoga Magazine (www.yogaonline.nl) Vol gezonde, rustgevende en balancerende recepten die perfect aansluiten bij de yogafilosofie. 60 recepten met prachtige foto′s en duidelijke beschrijvingen Inclusief inspirerende yogahoudingen …  Lees verder »

Een nieuwe levensstijl …  Lees verder »

Een nieuwe uitgave van Le Creuset, producent van tijdloze gietijzeren en aardewerken kookgerei. Eerder verschenen Stoofpotten, Ovenschotels en Tajines. Koken op de plancha bakplaat wordt steeds populairder. In dit boek staan de grillpannen en plancha′s van Le Creuset centraal met recepten voor originele en klassieke gerechten, van vlees en vis tot veggie en zoet. …  Lees verder »

Als er één keuken onverminderd populair is, dan is het de Italiaanse wel. Het nieuwe Kookboek van Sardinië biedt een blik in de onontdekte kant van de Italiaanse keuken. Een prachtig boek vol eenvoudige maar spannende eilandgerechten. …  Lees verder »

Aan tafel met Camilla Läckberg is het eerste kookboek van deze Zweedse thrillerauteur. Een boek vol Zweedse zomergerechten en een eerbetoon aan Fjällbacka, haar Zweedse geboorteplaats aan de kust en het decor van haar thrillers. Dit zomerse kookboek, dat Camilla samen met chef-kok Christian Hellberg schreef, is een aanrader voor haar fans. Ook voor mensen die haar thrillers niet kennen valt in dit kookboek van alles te ontdekken. …  Lees verder »

150 eenvoudige gerechten om samen van te genieten Kookboek van het Jaar 2012 in paperback met: - Ruim 150 recepten voor kleine hapjes en uitgebreide gerechten: brochettes, haasjes, ribstuk en koteletten, gebraad, vis en zeebanket plus bijgerechten - Inclusief recepten voor de steeds populairdere plancha - Een stoer, sfeervol boek vol foto’s en robuuste recepten …  Lees verder »

Ook deze bestseller van Yvette van Boven in voordelige paperback. Home Made Winter is een boek vol comfort food. Het is de opvolger van het met lof en prijzen overladen Home Made en maakt samen met Home Made Zomer het jaar rond. …  Lees verder »

Nog net voor de feestdagen kilo′s kwijt raken? Dat kan met het 17 dagendieet. De bestseller voor een spotprijs! De bestseller Het 17 dagendieet van dr. Mike Moreno is er nu voor een verlaagde prijs. Voor slechts € 4,95 heb je alles in de handen om in 17 dagen 8 kilo kwijt te raken. …  Lees verder »

We gebruiken per persoon zo'™n 40 kilo suiker per jaar, bijna een kilo per week. En dat terwijl het verslavend werkt, welvaartziektes veroorzaakt en voor overgewicht zorgt. Meer dan 15.000 mensen gingen je voor en kickten in 28 dagen af van de suiker. Nu is het jouw beurt. Het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar geeft inzicht in de effecten van "slechte"™ suikers, helpt het roer omgooien en laat zien welke suikervervangers gebruikt kunnen worden. Het resultaat: meer energie, een betere (suiker)stofwisseling, meer weerstand en last but not least, een slanker lijf! Het boek bevat ruim 120 heerlijke recepten om meteen te starten. Langer wachten hoeft niet; de midprice editie van Zonder Suiker is recent verschenen. Kom binnen vier weken van je suikerverslaving af en leer je hoe je suiker op een gezonde manier kunt vervangen. Ontdek dat suikervrij eten bepaald geen straf is, maar juist een verrijking: puur, lekker en goed voor lichaam en geest! Anne Marie Reuzenaar heeft ruim twintig jaar ervaring als orthomoleculair voedingsdeskundige en is auteur. Van al haar boeken zijn in totaal meer dan 100.000 exemplaren verkocht. …  Lees verder »

Het varken is bezig aan een comeback! Met 25 klassieke recepten, van karbonade tot slavink, van geroosterd speenvarken tot ribstuk Inclusief reportages, wat-is-wat én hoofdstuk charcuterie: stap voor stap zelf paté of worst maken Van de auteur van het Handboek voor de perfecte steak …  Lees verder »

Top