1. Home
  2. rage_of_reason
  3. Artikelen van rage_of_reason

Artikelen van rage_of_reason

De Europese Commissie wil land- en tuinbouwers in de toekomst verplichten standaard zaadgoed te gebruiken. Gevreesd wordt dat zeldzame en oude variëteiten amper kans zullen maken op een toelating van Europa en dat de teelt ervan, ook door private tuiniers, strafbaar zal worden. …  Lees verder »

Middel ter bestrijding van sambalkramp …  Lees verder »

Biologische producten zijn te herkennen aan het EKO logo. Deze gewassen horen geteeld te zijn zonder kunststoffen en bestrijdingsmiddelen. Stichting SKAL houdt zich bezig met inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen en is daarvoor benoemd door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. …  Lees verder »

Het bestrijden van sambalkramp …  Lees verder »

Zien de mensen die waarschuwen voor de Codex Alimentarius spoken? Is het de zoveelste ‘complotheorie’..? Het is toch wel bizar, dat mensen die ‘wakker’ schijnen te zijn, door de ‘slapenden’ als complotheoristen worden weggezet. …  Lees verder »

De mainstream media verzwijgen stelselmatig de gevolgen van de nucleaire ramp in Fukushima. Er zijn echter deskundigen die zich niet laten muilkorven en informatie op basis van hun kennis delen met de wereld. …  Lees verder »

De Europese commissie heeft een 'Emergency Directive' het licht doen zien waarin de toegestane waarde van radioactiviteit van 600 bequerel is verhoogd naar 12.500 bequerel. Een verhoging van de limiet met een factor 20. http://xandernieuws.punt.nl/?id=626792&r=1&tbl_archief=& …  Lees verder »

De controversiele uitspraak is er een van Gary Mahoney, de baas van Glencore, een bedrijf dat handelt in commodities zoals graan en soyabonen, de grondstoffen van voedsel. ′Vrij vertaald, betekent het: We maken moorddadige winst vanwege de voedselcrisis.′ Een artikel van The Independent′ op: http://www.independent.co.uk/news/world/politics/well-make-a-killing-out-of-food-crisis-glencore-trading-boss-chris-mahoney-boasts-8073806.html Ik heb het artikel in het Nederlands vertaald. …  Lees verder »

Het tot zich nemen van voedsel is een dwingende voorwaarde om een voortijdige dood te voorkomen. Voor drank geldt hetzelfde. Dit in aanmerking nemende, is het logisch dat degenen wiens voortbestaan van voedsel afhankelijk is, kritisch zijn op de samenstel …  Lees verder »

In het Wikileaks circus wordt zo nu en dan een interessante onthulling gedaan. Zoals uit een van de lekken blijkt, zijn in januari 2008 Spaanse en Amerikaanse officials bijeen geweest om te overleggen hoe de acceptatie van genetisch gemanipuleerde gewassen door de politiek uitgelokt zou kunnen worden. Wikileaks publiceerde een telegram dat details van die ontmoeting uit de doeken doet: http://213.251.145.96/cable/2008/02/08MADRID98.html …  Lees verder »

In bloed uit de navelstreng van pasgeborenen bevinden zich gemiddeld 147 lichaamsvreemde chemicalien die het kind bereikten via de bloedbaan die het met zijn / haar moeder deelde tijdens de zwangerschap. …  Lees verder »

In october 2010 wordt in de New York Times voor het eerst in 'mainsrteam media' melding gemaakt van massale sterfte onder bijen in de Verenigde Staten. Sinds 2006 bleken eens florerende bijenkolonies te verdwijnen. Bijen zijn van belang voor de voedselketen en het verdwijnen van de bijen zal resulteren in een schadepost die wordt geschat op 15 miljard dollar. …  Lees verder »

Het is tegenwoordig moeilijk om om de kookprogramma′s op TV heen te kijken. Zelfs traditionele nationale hobbies - het beloeren van domme spelshows voor hersendoden en het vertimmeren van het huis - vallen in het niet bij de avonturen van de chefs in hun keukens. In de troetelkinderen van de omroepen gaat alle aandacht uit naar het op smakelijke wijze bereiden van vergif dat als gezond en vers in de schappen van supermarkten te koop wordt aangeboden. …  Lees verder »

Retaliate = 'Take revenge for a perceived wrong', ofwel wraak nemen voor een verondersteld foute daad. GMO = Genetically Modified Organism. De uitspraak in de titel (in beknopte vorm) is afkomstig uit de mond van Craig Stapleton, Amerikaans ambassadeur in Parijs. …  Lees verder »

Twee clips in het Engels die het bewustzijn omtrent de samenstelling van ons voedsel kunnen beinvloeden. Is Uw recept van de dag een opgeleukte chemische formule? …  Lees verder »

In de zoektocht naar de beste methode om ingewanden van binnenuit te verbranden met een pittig sambaltje, heeft chefkok Vivek Singh van de Londense Cinnamon Club een ruime voorsprong genomen op de concurrentie. Hij dook de keuken in, op verzoek van Virgin Media dat de `hottest things on earth` wilde combineren. Volgens Virgin`s James Kydd zijn Bollywood films namelijk heel hot en een bijpassende maaltijd was in de marketing strategie onvermijdelijk. …  Lees verder »

Top