1. Home
  2. pwiggers
  3. Artikelen van pwiggers

Artikelen van pwiggers

Nog 3 weken, dan is het aspergeseizoen alweer voorbij. Dus nog even volop genieten van die heerlijke groente als borrelhapje, salade, soep, hoofdgerecht, bijgerecht, in de pasta of rijst en tot slot nog 5 heerlijke sauzen voor de asperges. …  Lees verder »

RECEPT VAN DE KOOKCLUB VAN 17-5-2005 TOT 28-5-2005  …  Lees verder »

Door de redactie van Smulweb werd ook ik gevraagd om de nieuwe tool op Smulweb willen testen: “De Smulweb publisher” waarmee je je eigen kookboek kunt maken”. Met deze tool heb je de mogelijkheid om twee soorten kookboeken te maken, namelijk een blanco kookboek waarin je zelf je recepten kunt plaatsen (knippen, plakken) en een kookboek met Italiaanse recepten dat je zelf kunt bewerken. Hieronder vind je het relaas van mijn test. Maar hier alvast Mijn conclusie: Ik vind het een heel gebruiksvriendelijk programma en dat terwijl ik geen ervaring met dergelijke programma′s heb. Ik zou dit programma zeker aan anderen aanraden. Wat is er niet leuker als cadeau om je eigen recepten zo mooi te kunnen bundelen? Het kookboek ziet er leuk uit en je kunt echt alles naar eigen inzicht maken. Ik zou zeggen: DOEN! …  Lees verder »

Leuke en interessante informatie over Nederlandse wijn! Een artikel van Onno Kleijn, culinair journalist. …  Lees verder »

"Beautiful soup! Who cares for fish, game or any other dish? Who would not give all else for two pennyworth of beautiful soup?" Lewis Carroll, Alice in Wonderland Ik vond dit zo'n leuk artikel dat ik jullie dit niet wilde onthouden. Het artikel is van Onno Kleijn over alles wat SOEP betreft. Recepten staan hier niet in, maar wel op mijn pagina. Hier vind je onder "mijn recepten" heel erg veel lekkere soeprecepten. …  Lees verder »

Tijdens de Kerstvakantie logeerde ons nichtje Eva bij ons. Zij vindt het erg leuk om te koken en helpt me dan ook vaak in de keuken. Dit keer wilde ze voor ons (6 personen in totaal) een Kerstmenu koken. Samen met haar heb ik (Petra) recepten uitgezocht.Ook hebben we samen gekeken in welke volgorde er gekookt moest worden. Daarna ging Eva aan de slag. Ingrediënten bij elkaar gezochten starten maar.  …  Lees verder »

. Langzamerhand is het traditie geworden. Al heel wat jaren maakt Eva op 2e Kerstdag een Kerstmenu voor ons en haar vader en moeder. Eva is dol op koken en heeft dit jaar zelf de recepten uitgekozen die zij wilde maken. Ik heb in overleg met haar een paar recepten aangepast en hier en daar een beetje geholpen. Maar de eer is echt aan Eva! Het was een verrukkelijk etentje! En dat vond Eva zelf ook! …  Lees verder »

Kerstmis 2011 logeerde ons nichtje Eva van 13 jaar met haar ouders weer bij ons. Kerstavond maakte haar moeder, die afkomstig is uit Polen, haar beroemde 12 gangen. Ikzelf zou 1e Kerstdag voor het eten zorgen. Eva gaf aan dat ze het leuk zou vinden om voor 2e Kerstdag voor iedereen (6 personen) een ¾-gangen Menu te verzorgen. …  Lees verder »

KAAS!!!.. Je kunt me er wakker voor maken. Ik ben dol op allerlei soorten kaasÂ…Heerlijk!! Maar ik hoor steeds vaker dat mensen geen kaas lusten. Soms wel kaas uit de oven, maar een borrelhapjes met kaas, nee hoor, dat lusten ze niet. Voor iedereen die geen kaas lust en voor wie gasten krijgt die geen kaas lusten, hieronder een selectie van borrelhapjes zonder enige vorm van kaas. Veel plezier en succes ermee! …  Lees verder »

Monstertjes blijken het, als je ze eens recht in de ogen kijkt, gedrochten, zee-insecten waar je gillend van weg zou lopen als je ze op het land tegenkwam. Maar hun vlees is sappig, zoet en mals. Mits goed bereid, natuurlijk… …  Lees verder »

Een leuk en informatief artikel van culinair journalist Onno Kleyn over de "TOMAAT". In het artikel vind je ook de recepten voor: Tomatensaus en Tomatencoulis. …  Lees verder »

Allemaal hele lekkere hapjes die je ruim tevoren kunt maken. De dochter van de buren studeerde af. De buurvrouw kwam bij mij om recepten die lang tevoren gemaakt konden worden want de dag zelf had ze geen tijd. Met deze hapjes had ze heel veel succes. Zoveel dat ik de recepten op Smulweb zet. Misschien heeft iemand er iets aan. …  Lees verder »

Mijn nichtjes vroegen me of ze een keertje bij mij mochten koken. Ze wilden graag wat leren. Ik heb ze een aantal recepten gegeven waar ze samen een menuutje uit hebben samengesteld. Het was een hele leuke dag. Om 17.00 uur kwamen ouders, broer en zus en vrienden. We zaten met 12 man aan tafel. De meisjes hebben hun uiterste best gedaan. Voor 12 man koken zonder ervaring: DOE het ze maar na! Het was heerlijk! …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Een van mijn vriendinnen werd begin dit jaar 50. We kwamen op het idee om een Alpenlandbuffet te maken. Het werd een groot succes.  …  Lees verder »

Veel verschillen in de viering van Pasen tussen Duitsland en Nederland zijn er niet. Toch vind ik het leuk om te vertellen hoe Pasen in Duitsland gevierd wordt en daarbij zullen wat recepten niet ontbreken. Ook leuk om te weten: In Duitsland worden in de weekenden voorafgaand aan PASEN Paasmarkten (Ostermärkte) gehouden. Op internet vind je veel van de plaatsen met Ostermärkte: http://www.ostern-international.de/ …  Lees verder »

Het is zo leuk om met Sinterklaas, Kerstmis, verjaardagen, feestelijke gelegenheden of gewoon als je op visite gaat een cadeautje uit “eigen” keuken mee te nemen. Niet alleen smaakt het vaak veel lekkerder, maar het feit, dat je er moeite voor hebt gedaan wordt altijd erg gewaardeerd. …  Lees verder »

Top