1. Home
  2. professoroud
  3. Favoriete artikelen van professoroud

Favoriete artikelen van professoroud

Ga naar een park, bos of veld in de buurt met een lekker gevulde picknickmand. Het heeft wel wat voorbereiding nodig. Maar je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt natuurlijk. Wat heb je nodig: Een mand, een koelbox en een kleed om op te zitten. Borden, bestek, glazen, servetten, vliegenkapjes, anti muggenmiddel en een zak voor het afval. Eventueel een parasol. Ook handig als je met de auto bent: vervoer het picknick eten en drinken in (klap)kratten of dozen. Op de picknickplek keer je de krat(ten) om, je gooit er een leuk kleedje over en klaar is je buffettafel. Naai vier lussen aan de hoeken van je picknickkleed zodat je met vier haringen het kleed kan vastzetten. Bij wind scheelt het dat je niet steeds de hoeken moet recht leggen en het kleed blijft mooi liggen. …  Lees verder »

Aangezien ik het een paar mensen had beloofd bij deze een nieuw artikel waar ik het meest veelzijdige visje uit de Noordzee eens wat nader onder de loep zal nemen en wel onze eigen Noordzee Schol. Niets is er bijna lekkerder dan een heerlijk scholletje uit onze eigen kustwateren. Redelijk betaalbaar, gezond, lekker en visvlees barstensvol goede voedingsstoffen en smaak …  Lees verder »

De mossel is een belangrijk product uit de Nederlandse schelpdierteelt. Wereldwijd worden er jaarlijks circa 194 miljoen kilo mosselen geproduceerd, waarvan ongeveer 57 miljoen kilo in Nederland. De meeste mosselen zijn bestemd voor de versmarkt. Het grootste deel wordt geëxporteerd naar België en Frankrijk. …  Lees verder »

Het is nu echt zo ver, ze zijn er weer! Een verse lichting van lekkere Hollandse Nieuwe Haringen en de berichten over de kwaliteit zijn dit jaar beter dan ooit. Er zijn dit jaar op woensdag 6 juni meer dan genoeg verse Maatjes voorhanden. Het vetpercentage ligt dit jaar ruim boven de norm van 16% om een Haring een Maatje te mogen noemen. Het visje heeft de laatste maanden goed kunnen gedijen door het mooie weer en de zon. Daardoor konden ze zich, op hun weg, vol eten met plankton wat in de Noordzee, door het mooie warme weer, genoeg voorhanden was. …  Lees verder »

Meer dan 90 zwoele, heerlijke, zomerse recepten verzameld in een bewaar artikel. Wat wilt je nog meer!!! …  Lees verder »

Dit is een artikel over een recept, eigenlijk twee aan elkaar gekoppelde recepten. “Waarom een artikel?!", zul je zeggen… Dat komt omdat ik er een boel omheen wil vertellen, het is of zijn niet zomaar recepten die rechttoe-rechtaan overgedragen kunnen worden. Het is allemaal als knotsgek experiment tot stand gekomen en ik ben wel zo trots op het “voorlopige” eindresultaat dat ik het wil delen. Daar komt nog bij, dat ik me niet aan de indruk kan onttrekken, dat de meeste leden/gebruikers van Smulweb vooral uit zijn op wat simpelere recepten. De recepten waar ik nu over wil vertellen, zijn technisch niet zo moeilijk, maar je moet wel een reeks van handelingen uitvoeren om tot het eindresultaat te komen en daar net als ik de lol van inzien, kortom een beetje gek in de bol zijn. Als ik met mijn verhaal ook maar een iemand weet te enthousiasmeren om ook eens zo te gaan “knutselen”, dan ben ik al blij. …  Lees verder »

Soep is vloeibaar voedsel dat wordt gekookt en van veel ingrediënten kan worden gemaakt.. Bij het koken van soep begin je meestal met het trekken van een bouillon,, die gemaakt kan worden van botten, vlees, kip, vis, schaaldieren en/of groenten. Bouillon kun je zo eten (heldere soep), maar bouillon wordt meestal gebruikt als basis met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten. Wordt de bouillon met de groenten gepureerd, dan krijg je een “velouté”. Een ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur is toegevoegd is een “consommé”. Soep is een van de oudste gerechten. …….werd al in de prehistorie gegeten. …….wordt over de hele wereld gegeten. …….is lekker, voedzaam en veelzijdig. …….is troostvoedsel. …….is om van te genieten. …….om beter te worden (kippensoep!) …….die heel snel klaar is. …….die tijd kost. …….past bij veel gelegenheden. …….past op bijna elk moment van de dag. …….kun je eten als borrelhapje. …….kun je eten als amuse. …….kun je eten als voorgerecht. …….kun je eten als hoofdgerecht. …….kun je eten als dessert. …….kun je eten als “opkikkertje”. SOEP is echt voor “Elk wat Wils”. Er bestaan heel veel verschillende soepen. Héél véél meer dan de 125 heerlijke soeprecepten die op mijn pagina staan. Maar het is een begin. Deze soepen zijn allemaal al door mij gemaakt. Alle rerecepten zijn alfabetisch en op soort gerangschikt. …  Lees verder »

Mijn schoonzusje werd 60 jaar. Een reden voor haar dochters om haar te verrassen met een feestje. Natuurlijk bood ik aan om voor borrelhapjes, een buffet en taarten te zorgen. Wat ik heb gemaakt en de recepten vind je in het artikel. Mijn nichtjes zouden zorgen voor uitnodigingen, versiering en natuurlijk dat het feestje een echte verrassing zou worden. …  Lees verder »

Iedereen die wel eens in Turkije geweest is weet dat dit een sublieme keuken is . Eten is een zeer aangename gebeurtenis in Turkije. Er is een oneindige variatie aan gerechten en ieder gehucht heeft wel zijn restaurant met zijn culinaire specialiteit.Water en brood wordt altijd bij het eten geserveerd. Of zoals de Turk zegt, een maag vult zich niet zonder een stuk brood bij de maaltijd.Mocht je nog geen kennis gemaakt hebben met de turkse keuken ga dan hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit .Eets makelijk …  Lees verder »

Maple syrup of ahornsiroop is een zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. …  Lees verder »

Het is zo leuk om met Sinterklaas, Kerstmis, verjaardagen, feestelijke gelegenheden of gewoon als je op visite gaat een cadeautje uit “eigen” keuken mee te nemen. Niet alleen smaakt het vaak veel lekkerder, maar het feit, dat je er moeite voor hebt gedaan wordt altijd erg gewaardeerd. …  Lees verder »

HOE WORDT KERSTMIS GEVIERD IN DUITSLAND? En natuurlijk mijn recepten van: - echte Duitse Kerststolle - Kerstkoekjes (Plätzchen) - Kerstgebak - Feuerzangenbowle - Kerstmarkten in Münsterland en meer! en nog meer! …  Lees verder »

No waste! Ook de culinaire wereld is in de ban van duurzaamheid. Kookprogramma′s en culinaire tijdschriften staan er vol van: biologische, regionale producten, een beter leven voor dieren in de vleesindustrie... én minder verspilling. …  Lees verder »

Al mijn Corned Beef recepten op een rijtje: …  Lees verder »

Arabia Merijn Tol & Nadia Zerouali 249 pagina`s, 29,95 Kosmos Uitgevers Door Smulweb Kookboekrecensent Gertrude. …  Lees verder »

Prei een heel lekkere groente waar je toch veel mee kan doen .Nu de herfst eraan komt misschien wel een mooie afwisseling op tafel .Ik vind het een groente die echt bij de herfst past .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . Alvast eet smakelijk …  Lees verder »

Top