1. Home
  2. pg
  3. Favoriete artikelen van pg

Favoriete artikelen van pg

In de loop der jaren zijn er "modernere"ingredienten in de klassieke kerstmenu`s geslopen. Zoals bijvoorbeeld verse vis. Vroeger was er in de kersttijd weinig verse vis. Dus stond hij traditioneel niet op het menu. Dit menu is dan ook helemaal van deze tijd.Compleet met spannende zwarte pasta. MENU VOOR 6 PERSONEN. Spiesje met gamba`s met artisjokkentapenade Zwarte tagliatelle met warmgerookte zalm en dille Gestoomde zeewolf met waterkers Bevroren chocolademousse WIJNSUGGESTIE: Wit past bij vis, toch hoef je niet bij alles witte wiojn te kiezen. Bij de gambaspiesjes en de pasta past een Soave, een droge, frisse, fruitige wijn uit Italie. Bij de zeewolf smaakt een volle Sauvignon Blanc uit de nieuwe wereld, bijvoorbeeld Zuid-Africa. Bij de chocoladeijsjes is een zachte (Aged) Tawny Port een verfijnde verrassing. WERKPLAN: DAG VAN TEVOREN: De chocolademousse invriezen en de crostini`s bakken. Laat de crostini`s goed afkoelen en bewaar ze in een gesloten doos. Het is ook handig om de sesamkaramel nu te maken, want dat vraagt even aandacht. OCHTEND VAN TEVOREN: De artisjokkentapenade maken, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. De groenten voor het hoofdgerecht snijden en tot gebruik in de koelkast bewaren. VLAK VOOR EN TIJDENS HET DINER: Voor het lekkerste resultaat moet je voor de visgerechten toch tussen de gangen door steeds even de keuken in. Als alles verder al klaar staat, zijn die gerechten zo gemaakt.  …  Lees verder »

Op SW lopen dingen momenteel niet zoals ze moeten maar geen paniek er is een oplossing! …  Lees verder »

Plaatjes van verschillende salades.  …  Lees verder »

Dit boek valt uit elkaar zo vaak gebruik ik dit …  Lees verder »

Elke avond maakten we een verslagje van onze ervaringen en belevenissen en zoon patrick zette het op zijn laptop  …  Lees verder »

Een selectie van al mijn favorietjes in een artikel gestopt. Het werd voor mij namelijk zo zoeken en nu heb ik alles bij de hand! Ik bleef namelijk maar scrollen....!!  …  Lees verder »

Lekkere sandwiches inspiratie voor elke gelegenheid …  Lees verder »

Omdat ik hier zelf elke keer weer tegenaan loop, en omdat ik denk dat meer mensen hier nog wel eens wat aan zouden kunnen hebben: een lijstje Amerikaanse en Engelse maten & gewichten. …  Lees verder »

Top