1. Home
  2. patisjeetje
  3. Favoriete artikelen van patisjeetje

Favoriete artikelen van patisjeetje

Het boek is schitterend vorm gegeven en de zoetigheid spat van iedere bladzijde af. Een trotste mevrouw Schlagwein siert de voorkant met een mooie taart ìn haar handen. De foto’s van haar zelf komen het hele boek door terug. Samen met de schitterende foto’s van de werkstukken maken ze dit boek tot een aantrekkelijk geheel. …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Niet voor niets worden aardbeien zomerkoninkjes genoemd; in juni en juli zijn deze vitaminebommen volop te verkrijgen. Op een beschuitje als ontbijt, geserveerd met een flensje als nagerecht of in een (fruit)salade; met aardbeien kun je écht alle kanten op. Ze zijn ook nog eens heel gezond en erg lekker! .Vandaar hieronder maar eens 15 x aardbei .Misschien kom je iets tegen wat je helemaal niet verwacht .Dat kan een uitdaging zijn of worden om te maken . Met een beetje kennis van zaken, koop je de perfecte aardbei. Zo zijn verse aardbeien glanzend rood, helemaal gaaf, droog en ze voelen stevig aan. De kroontjes zien er frisgroen uit. Let er op dat de aardbeien niet gekneusd of overrijp zijn; deze gaan snel schimmelen. Houd bij het kiezen ook rekening met de structuur en smaak. Wist je datas aardbeien nooit onder een stromende kraan. Het veroorzaakt kneuzingen en gaat ten koste van de geur en smaak. Leg ze liever in een bak met koud water en beweeg ze voorzichtig heen en weer. Hoe kouder het water, des te steviger de aardbeien blijven. Dep ze daarna af in een schone doek of met keukenpapier. Tip: Verwijder de kroontjes pas na het wassen, anders nemen de aardbeien vocht op en verliezen ze hun smaak. …  Lees verder »

Wie houd er nu niet van gevulde cup cakes? Moeilijk? nee hoor....voor het vullen van cup cakes zijn er verschillende manieren. hier kun je zien en lezen hoe je dat kunt doen. veel plezier en succes er mee. …  Lees verder »

bij mij wilden de soezen wel eens mislukken maar sinds ik dit recept heb niet meer.  …  Lees verder »

Cup cakes zijn hot! Bijna iedereen bakt ze, gewoon omdat ze lekker zijn ,simpel te maken en je kunt zo zo mooi decoreren waardoor het mooie gebakjes worden. En niet te vergeten iedereen lust cup cakes. Een cup cake is luchtiger dan muffins, Het beslag van een cup cake is dan ook heel anders dan het beslag van een muffin. Muffins komen oorspronkelijk uit Amerika en worden daar ook wel hartig gemaakt en gegeten bij ontbijt. Cup Cakes komen uit Engeland ene Eliza Leslie heeft in 1828 het eerste cupcake recept beschreven in haar kookboek. Dit cupcakeje was ooit bedoeld voor bij de High Tea waar de engelsen om bekent staan. Deze sjieke gebakjes werden in de vorm van theekopjes gepresenteerd omdat ze goed bij de thee passen. Om het al helemaal passend te maken werden deze cupcakes soms in theekopjes of ramekin gebakken. Vandaar de naam CUP cakes. …  Lees verder »

Top