1. Home
  2. patisjeetje
  3. Artikelen van patisjeetje

Artikelen van patisjeetje

CHOCOLADE.... als je het woord zegt...loopt het water velen al in de mond. het is een verschrikkelijk lekker goedje. Maar waar komt het van daan ?en wat is het eigenlijk? en wat kun je er mee... …  Lees verder »

Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. Het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. De structuur van marsepein is fijner gemaakt dan die van amandelspijs. Van marsepein kunnen figuren worden gekneed en taarten worden bekleed. …  Lees verder »

Cup cakes zijn hot! Bijna iedereen bakt ze, gewoon omdat ze lekker zijn ,simpel te maken en je kunt zo zo mooi decoreren waardoor het mooie gebakjes worden. En niet te vergeten iedereen lust cup cakes. Een cup cake is luchtiger dan muffins, Het beslag van een cup cake is dan ook heel anders dan het beslag van een muffin. Muffins komen oorspronkelijk uit Amerika en worden daar ook wel hartig gemaakt en gegeten bij ontbijt. Cup Cakes komen uit Engeland ene Eliza Leslie heeft in 1828 het eerste cupcake recept beschreven in haar kookboek. Dit cupcakeje was ooit bedoeld voor bij de High Tea waar de engelsen om bekent staan. Deze sjieke gebakjes werden in de vorm van theekopjes gepresenteerd omdat ze goed bij de thee passen. Om het al helemaal passend te maken werden deze cupcakes soms in theekopjes of ramekin gebakken. Vandaar de naam CUP cakes. …  Lees verder »

Ik bakte wel eens soezen en dan ging het altijd mis, maar met dit recept is er voor mijn een wereld open gegaan en mislukken ze echt niet meer, hiermee maak je de lekkerste eclairs moorkoppen en natuurlijk soesjes! veel plezier met het artikel. groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

Op deze manier maak ik altijd mijn cake en ik moet zeggen het is me nog nooit niet gelukt om een cake te maken. …  Lees verder »

Een aantal heerlijke verzameling aan paasrecepten, goed voor een zoete tafel,high tea of een brunch. alles lekker bij elkaar. …  Lees verder »

wie houd er nou niet van zelf gemaakte koeken, spijsbroodjes ect ect. om dit nog lekker te maken kun je je eigen amandelspijs maken. Let wel je moet er wel de tijd voor nemen, want het amandelspijs moet wel enkele weken rusten of te wel rijpen, maar dan heb je ook wel iets heel lekkers. Maar hoe maak je dat? nou hier mijn beste basisrecept. …  Lees verder »

How to....Make Bladerdeeg. Bladerdeeg maken is niet moeilijk te maken maar wel een tijd rovend klusje, waar je geduld voor nodig hebt. Maar als je de aanwijzingen van mijn recept volgt, heb je een prachtig deeg wat een prima basis is voor allerlei lekkers, als tompoezen en croissantjes. Bladerdeeg kun je goed bewaren in de vriezer, zo′n 4 maand en in de koelkast 3 dagen. Ik maak altijd een dubbele hoeveel heid, zo dat ik een deel heb wat ik gelijk gebruik en een deel gaat dan de vriezer in voor je begint een tip! werk op een schoon werkblad in een koele keuken met een koel aanrechtblad en liefst koude handen!Dan is het resultaat het best. mocht je dit geduld niet hebben, dan is gekocht pakjes bladerdeeg uit de winkel een prima alternatief. …  Lees verder »

botercreme is een creme dit wordt gebruikt in taarten,cupcakes en bon bons het is een creme die je vele smaken kan geven en kan kleuren. …  Lees verder »

deze mokka topping is heerlijk op cup cakes, je moet hem niet verwarren met de creme au beurre want dat is DIT niet! Dit is een cremetopping wat lekker is op je cup cakes en tussen koekjes, tussen eierkoeken, maar ook op je taart als vulling. …  Lees verder »

Wat is vanille, waar komt het vandaan, wat is het verschil tussen vanille suiker, extract en essence, hier vind je alle antwoorden, incl leuke doe het zelf tips. …  Lees verder »

Na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. Het woord Bonbon is aan het Frans ontleend. Het is een verdubbeling van Bon (“goed”). Overigens betekent bonbon in het Frans niet “bonbon” maar “snoepje”. Bonbons maken Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden. Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.Gebruik echter altijd een goede kwaliteit chocola en neem er de tijd voor dan kan het niet mis gaan. Ik zelf gebruik altijd smelt chocolade. Dit is verwarmt mooi dun en pakt prima om de vulling. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee, groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

Dit is een recept wat ik al heel lang gebruik voor het maken voor taart en het is super makkelijk, erg lekker en het mooiste is, het is me met dit recept nog nooit mislukt! …  Lees verder »

Heerlijke vlaaien kun je prima zelf maken. De vlaai heeft een heerlijke zachte bodem van gist deeg of een iets krokantere bodem het linzendeeg. …  Lees verder »

Icing is een soort van glazuur waar koekjes en cup cakes maar ook taarten mee worden gedecoreerd.Je kunt het heel makkelijk zelf maken en is in alle kleuren te maken. …  Lees verder »

De Hit sensatie uit Frankrijk, een macaron is een soort bitterkoekje, een koekje dat op een mini hamburgertje lijkt,een macaron bestaat uit twee op elkaar geplakte koekjes, die elk een ‘schelp’ worden genoemd. En die worden gemaakt van Franse of Italiaanse meringueschuim met daar tussen in een vulling: canache, botercreme, jam of zelfs hartige vullingen als pate. …  Lees verder »

Wie houd er nu niet van gevulde cup cakes? Moeilijk? nee hoor....voor het vullen van cup cakes zijn er verschillende manieren. hier kun je zien en lezen hoe je dat kunt doen. veel plezier en succes er mee. …  Lees verder »

Voor dat je baksel de oven in gaat moet je het volgende in acht nemen: weeg en meet alle ingrediënten voor je aan de slag gaat. Bij het bakken vormen het nauwkeurig afwegen, de oven instellen en de juiste baktijd de sleutel tot het succes. Dus Volg het recept nauwgezet,dan is bakken geen kunst. …  Lees verder »

Net als cup cakes zijn het een soort van deftige mini hapjes het is een combi tussen een bonbon en een cakeje. Ze zijn heel leuk te decoreren in alle vormen en maten en ze zijn zo simpel te maken. En boven al ze zijn echt super lekker. Bakerella is de bedenker van deze grappig, verslavend lekkere hapjes en eerlijk is eerlijk, wil je lekkere en mooi uitziende cake bolletjes dan vergt dit behendigheid en tijd. …  Lees verder »

Top