1. Home
  2. papillon57
  3. Favoriete artikelen van papillon57

Favoriete artikelen van papillon57

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Er zijn talloze tussendoortjes die nauwelijks tot geen calorieen leveren. Zeker als u gaat afslanken zult u er behoefte aan hebben om af en toe iets te eten. Dat kan met hulp van deze lijst. …  Lees verder »

Mozzarella is een heerlijk een Italiaans kaasje ,vroeger Nu van koemelk ,vroeger werd dit gemaakt van buffelmelk. Mozzarella van buffelmelk is het een delicatesse geworden. Hieronder 15 ideeën om iets met mozzarella te maken .Er zijn heel uiteenlopende gerechten ,van salades tot pizza’s .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

“Uiteraard heeft de redactie van Smulweb weer eens wat nieuws en wel de kookboekenmaker zoals Fleur het noemde. Meta noemde het hun paradepaardje en ik kreeg weer het verzoek om het te testen. Uiteraard zeg ik dan ja tegen de dames van de redactie en ik heb het getest. Het is een aardig klusje, maar wel heel leuk om te doen. Ik ben maar direct gaan schrijven voordat ik weer belangrijke dingen vergeet. Hieronder kun je een klein beetje lezen wat het is en hoe het werkt, maar, indien je er ooit gebruik van wilt maken, vooral waar je op moet letten want het is monnikenwerk”  …  Lees verder »

December is de gezelligste maand van het jaar wordt er wel gezegd. Dat klopt ook wel want Sinterklaas is alweer weg en nu staan kerst en oud en nieuw voor de deur. Brievenbussen puilen uit van de bergen folders die de supers verspreiden waar ze gretig hun assortimenten ‘kant en klaar’ aanprijzen voor een hoop geld. Albert Heijn hoopt te scoren met Jamie Oliver en de Lidl kok dit jaar heet ‘Ramon Beuk’. Ik vind het wel leuk bedacht. Feit is wel dat de jaaromzet van de supers met name deze maand wordt gemaakt omdat mensen dan genegen zijn veel meer geld aan eten en drinken uit te geven dan normaal. Er hebben op Smulweb al genoeg artikelen gestaan van de ‘vaste artikelenschrijvers’ vol met menusuggesties, baksels, drankjes en andere zaken. Ik sla die maar over en heb dus gekozen voor buffet en de hapjes ! Hieronder in dit artikel vind je een enorme selectie aan heerlijke hapjes, warm, koud, vlees, vis, complete schotels, salades, kaas, tapa’s en verpakte hapjes in bladerdeeg van eenvoudig en lekker tot luxe. Put er inspiratie uit voor de laatste week van het jaar en geniet er van met je familie en vrienden. Allemaal een fijne kerst en jaarwisseling gewenst en laat de feestdagen maar komen met al dat lekkers! …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Voor dat je baksel de oven in gaat moet je het volgende in acht nemen: weeg en meet alle ingrediënten voor je aan de slag gaat. Bij het bakken vormen het nauwkeurig afwegen, de oven instellen en de juiste baktijd de sleutel tot het succes. Dus Volg het recept nauwgezet,dan is bakken geen kunst. …  Lees verder »

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . …  Lees verder »

Plakjes bladerdeeg uit de diepvries die inspireren me al vele jaren want dit spul is zo veelzijdig, je kunt er vanalles mee doen! Hier volgen enkele leuke doe-tips voor de vakantie om te doen of om samen met de kinderen te maken. Resultaat: de lekkerste zoutjes, de heerlijkste broodjes, mini’s of vreselijk lekkere snacks. Wie houdt er nou niet van? …  Lees verder »

Nog eventjes en het is zo ver het EK staat voor de deur .Wat moeten we eten s avonds dat is lastig genoeg .En dan al niet gepraat voor bij de borrel of groot gezelschap . Om je een beetje ion de EK stemming te brengen hier alvast 15 lekkere en makkelijk gerechtjes om de avond mee te beginnen of voor een lekkere snack onder de wedstrijd .Misschien na een overwinning sluit je er lekker mee af .Kijk rustig rond voor de lekkerste EK gerechtjes . …  Lees verder »

Wat een rot weer is het toch ,koud ,regen ,wind,om je een dan toch een warm gevoel te geven en je alvast een beetje aan de vakantie te laten denken .Een artikel over griekse gerechten een in de rij van de landen gerechten .Ben er zelf nog nooit geweest is het misschien wel een uitdaging om de keuken te leren kennen .Zeker met dit koude weer in Nederland . Weet wel dat ze in griekenland heerlijke geurige en smaakvolle gerechten hebben .Lekker met knoflook en andere heerlijke kruiden .Ik heb er een aantal op een rijtje gezet .Misschien zit er iets voor je bij . …  Lees verder »

Het kan nog net op het randje van de zomer .Lekkere frisse gerechten met komkommer .Makkelijk mee te werken en het past bijna overal bij, bij zeer hete gerechten of als borrelhapje .Ga eens kijken of er iets van je gading tussenzit .Alvast veel mooi weer met nog warme avonden gewenst ,zodat de BBQ ook nog even aan kan . …  Lees verder »

Om alvast in de vakantie stemming te komen .De voorpret kan alvast beginnen totdat je over een paar weekjes deze richting op rijdt .Nu even aandacht voor de Franse keuken .Hier is het toch allemaal begonnen met vele smaaksensaties top koks en hetzelfde geldt voor de restaurants .Een diversiteit aan gerechten van hele goede maar ook echt hele vreemde tot super gerechten met veel smaak .Ga hieronder eens even kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Wat een gemakkelijk stukje vlees het is eigenlijk met alles te mengen en combineren .De gehaktbal is het meest bekend ook nog van vroeger dagen uit .Woensdag gehaktdag .Ook diverse soorten Half om Half , Rundergehakt ,Kipgehakt ,En lamsgehakt er zal vast nog meer zijn maar dit zijn de bekendste. Ook in de moderne keuken wordt gehakt nog volop gebruikt ,ik heb weer iets op papier gezet .Het zal je verbazen wat er mogelijk is of waar jezelf nog nooit aan gedacht had dat het mogelijk was .Ik heb er maar 15 gekozen het is zo lastig om te kiezen Ga snel eens kijken en neem iets lekkers mee …  Lees verder »

Na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. Het woord Bonbon is aan het Frans ontleend. Het is een verdubbeling van Bon (“goed”). Overigens betekent bonbon in het Frans niet “bonbon” maar “snoepje”. Bonbons maken Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden. Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.Gebruik echter altijd een goede kwaliteit chocola en neem er de tijd voor dan kan het niet mis gaan. Ik zelf gebruik altijd smelt chocolade. Dit is verwarmt mooi dun en pakt prima om de vulling. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee, groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

Top