1. Home
  2. onceinalifetime
  3. Artikelen van onceinalifetime

Artikelen van onceinalifetime

Met Daniëlle op kruidenreis door de Provence. …  Lees verder »

Onderstaande opstelling geeft aan hoe je de wijnen naar mijn idee het beste kunt gebruiken. Uiteraard zijn er zoveel coaches als wijnliefhebbers, je kunt de flessen ook inzetten zoals jij dat wenst ;-) …  Lees verder »

** WINNER BEST REGIONAL FILM NORTHAMPTON INDEPENDENT FILM FESTIVAL 2007 ** A Film by Tim Duquette. …  Lees verder »

Gisteren bij de boekhandel viel m’n oog op de prachtige voorkant van het nieuwste boek van Tessa Kiros: “Ciao bella, de smaak van Venetië” …  Lees verder »

Ons terras is uitgeroepen tot beste terras van Limburg 2009! In de Nederlandse terras top 100, uitgeroepen door horecavakblad Misset, behaalden we de 21e plaats, waarmee we de beste van Limburg zijn. …  Lees verder »

Patisserie maken blijkt een topsport. De beste patissiers ter wereld komen jaarlijks in Frankrijk bijeen om te proberen een 'Collar' te bemachtigen: een kraagje wat aangeeft dat ze behoren tot het selecte gezelschap van de allerbeste taartenbakkers van de wereld. In een wedstrijd georganiseerd door een organisatie die zich Meilleur Ouvriers de France noemt, moeten de deelnemers onder enorme druk bewijzen dat ze lekkerste, mooiste en origineelste heerlijkheden kunnen creëren. …  Lees verder »

(die van de vierkante hamburgers) …  Lees verder »

Waarom café Sjiek? Aan het einde van het jaar slaken topkoks een zucht van verlichting. De kaarten van alle restaurantgidsen liggen op tafel. De een slikt zijn woede weg om het verlies van een paar plaatsjes op de ranglijst van Lekker, de ander poetst zijn nieuwe ster op. ‘Kunnen we eindelijk weer aan het werk’, zei een veteraan die afgelopen jaar tot de winnaars hoorde. Of zelf een hapje gaan eten. En waar gaan topkoks heen als ze een dagje in Maastricht zijn? Naar Café Sjiek. …  Lees verder »

`Hey, come over here, kid - learn something. You never know, you might have to cook for 20 guys someday. You see, you start out with a little bit of oil. Then you fry some garlic. Then you throw in some tomatoes, tomato paste. You fry it. You make sure it doesn`t stick. You get it to a boil. You shove in all your sausage and your meatballs, hey? And a little bit of wine. And a little bit of sugar and that`s my trick.` …  Lees verder »

Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg 1 Miljard mensen lijden honger. Maar wij, de consumenten, gooien 10% van ons eten onnodig in de vuilnisbak! Dat is jaarlijks €2,4 miljard aan eetbaar voedsel en ruim € 400,- per huishouden. Eén van de oplossingen voor het wereldvoedselprobleem is het tegengaan van voedselverspilling. En die verspilling is overal: van boer tot consument en alle schakels daartussen. Meer dan 40% van het voedsel gaat verloren tussen ploeg en bord. Taste the Waste wil daar verandering in brengen. Veel moeite hoeft het niet te kosten, en ja: je spaart er ook nog geld mee uit. …  Lees verder »

Ambachtelijke streekproducten (eetwaren) van Aubel uit de kleine en grote productie genieten tot over de grenzen van België een bijzonder goede naam, en dat al vele jaren. Een uitstap naar de zondagsmarkt van Aubel is dan ook een waar plezier! …  Lees verder »

Patatje ziekenhuis (met pindasaus, mayo, ketchup en knoflooksaus), Patatje halfom (met piccalilly en mayo) of een patatje Paramaribo (met ketchup en sambal). De zeldzame keren dat ik frites eet, zijn het de dikke Vlaamse met mayonaise óf pindasaus. Met allebei heet het een patatje oorlog, maar hoezo eigenlijk die naam? (Bron nrc.next) …  Lees verder »

Top