1. Home
  2. omaatjeHan
  3. Favoriete artikelen van omaatjeHan

Favoriete artikelen van omaatjeHan

Op het nieuwe Smulweb draait alles om wat jíj lekker vindt. Recepten kun je nu gemakkelijk delen met vrienden. Volg je favoriete wereldkeukens, merken en favoriete Smulwebbers. Voortaan zie je op Smulweb wat je vrienden gaan eten en kun je alle recepten bewaren en delen in je eigen online kookboeken. Het nieuwe Smulweb gaat van start op 18 november 2013. …  Lees verder »

Dit is een heerlijk idee voor een Spaans getint diner, met wat receptjes voor een aantal Tapas en natuurlijk de onmisbare Paella! Ik doe dit vaak als ik meerdere mensen te eten krijg, de Paella is namelijk een makkelijk eenpansgerecht waar je met z′n allen heerlijk van eet.. verder kun je vaak met de tapas veel voorbereiding vantevoren doen, waardoor je op het moment-supreme niet in de keuken opgesloten zit! Ik maak vaak de Originele Valenciaanse Paella (klik hier voor de Authentieke, Originele Paella Valenciana) maar na alle visverhalen van Smullie Fressnapf wilde ik eens de visvariant proberen: La Paella de Marisco. Helaas heb ik de vis op maandag moeten halen, dus was niet alles voor de originele Paella de Marisco aanwezig. Ik heb het gedaan met hetgeen wat ik vers kon krijgen, laten we zeggen dat het Paella de Mandisco is geworden. …  Lees verder »

In de loop der jaren zijn er "modernere"ingredienten in de klassieke kerstmenu`s geslopen. Zoals bijvoorbeeld verse vis. Vroeger was er in de kersttijd weinig verse vis. Dus stond hij traditioneel niet op het menu. Dit menu is dan ook helemaal van deze tijd.Compleet met spannende zwarte pasta. MENU VOOR 6 PERSONEN. Spiesje met gamba`s met artisjokkentapenade Zwarte tagliatelle met warmgerookte zalm en dille Gestoomde zeewolf met waterkers Bevroren chocolademousse WIJNSUGGESTIE: Wit past bij vis, toch hoef je niet bij alles witte wiojn te kiezen. Bij de gambaspiesjes en de pasta past een Soave, een droge, frisse, fruitige wijn uit Italie. Bij de zeewolf smaakt een volle Sauvignon Blanc uit de nieuwe wereld, bijvoorbeeld Zuid-Africa. Bij de chocoladeijsjes is een zachte (Aged) Tawny Port een verfijnde verrassing. WERKPLAN: DAG VAN TEVOREN: De chocolademousse invriezen en de crostini`s bakken. Laat de crostini`s goed afkoelen en bewaar ze in een gesloten doos. Het is ook handig om de sesamkaramel nu te maken, want dat vraagt even aandacht. OCHTEND VAN TEVOREN: De artisjokkentapenade maken, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. De groenten voor het hoofdgerecht snijden en tot gebruik in de koelkast bewaren. VLAK VOOR EN TIJDENS HET DINER: Voor het lekkerste resultaat moet je voor de visgerechten toch tussen de gangen door steeds even de keuken in. Als alles verder al klaar staat, zijn die gerechten zo gemaakt.  …  Lees verder »

Zo bereid je vis; alle bereidingswijzen per vissoort Deze tabel hoort thuis in elke keuken. Je vindt van alle vissoorten hoe je ze kunt bereiden. …  Lees verder »

Top