1. Home
  2. nijsen
  3. Artikelen van nijsen

Artikelen van nijsen

Een warme lentedag. Tijd voor een terras. Ober, een thee, alstublieft. Even later kijk je met treurige blik naar hetgeen je dit keer weer ongeinteresseerd krijgt voorgezet. Gepubliceerd in het Algemeen Dagblad van 6 mei 2003.  …  Lees verder »

De nieuwe restaurantgids Lekker is een stuk milder van toon. De actie van restaurateur Jon Sistermans die vorig jaar fel protesteerde tegen het `te kakken zetten' van zijn vakbroeders, heeft effect gehad.  …  Lees verder »

Een kleine rondleiding door de fascinerende wereld van de bieren. …  Lees verder »

De voor vandaag geplande faillissementsaanvraag voor toprestaurant Vossius aan de Hobbemakade van gastheer John Vincke en chef-kok Robert Kranenborg is vanmorgen opgehouden door een laatste reddingspoging.  …  Lees verder »

Tophoreca in zwaar weer - [omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, nog eenmaal...]  …  Lees verder »

Met het najaar hebben ze niets van doen, en zeker niet met de laatste graanoogst, laat staan met bokken. Over beginnersbiertjes en doordrinkers. Vrrij naar een artikel, gepubliceerd in De Volkskrant van 19 oktober 2002. …  Lees verder »

Een Michelinster voor restaurant La Vilette in Rotterdam, twee voor Vermeer in Amsterdam en Kaatje bij de Sluis in Blokzijl verliest zijn tweede ster. De Michelingids 2003 is uit. [gepubliceerd in het Algemeen Dagblad op 31 januari 2003]  …  Lees verder »

Blijkens de Nationale Koffietest van het Algemeen Dagblad is het vandaag de dag slecht gesteld met de koffie zoals deze wordt geserveerd in de vaderlandse horeca. …  Lees verder »

Stokvisschuim en curry-ijs in Ferran Adria's keuken van de toekomst - Artikel over Ferran Adria, de chef van het Spaanse El Bulli in Rosas, dat als beste restaurant ter wereld wordt gezien. …  Lees verder »

De Weerter topkok Emmanuel Mertens is gisteren door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. Artikel, vorig jaar geplaatst in De Limburger op 5 augustus 2004. …  Lees verder »

Het huiskamerrestaurant, dat is aanschuiven bij de kok thuis en eten met vreemden. ,,De gasten moeten er zelf een gezellige boel van maken.'' …  Lees verder »

Een slok van 1800 euro spuug je niet terug. Artikel, verschenen in het Algemeen Dagblad op 3 mei 2005.  …  Lees verder »

Buffetrestaurants waar je zo veel kunt eten als je wilt, zijn in opkomst. Onbeperkt opscheppen tegen een schappelijke prijs is populair in een tijd van recessie. Gepubliceerd in het Algemeen Dagblad op 28 januari 2004.  …  Lees verder »

Top