1. Home
  2. neeltje96
  3. Favoriete artikelen van neeltje96

Favoriete artikelen van neeltje96

Wie vind het nu niet lekker even als tussendoortje of lekker bij de borrel als snack of gewoon als maaltijd . Het is ook niet zo moeilijk te maken dus ga eens lekker experimenteren met welke bodem jij je pizza het lekkerst vind .De originele bodem of misschien wel een tortilla als bodem lekker snel je kan het met alles bedekken wat je lekker vind .Hier alvast 15 tips om eens een andere pizza te maken dan dat je gewent bent .Succes en eet smakelijk …  Lees verder »

Een speurtocht van combinaties van ingrediënten en erna in champignons gestopt. …  Lees verder »

Een verzameling van de allerleukste terrassen die ons land rijk is. Maar pas op, verder lezen is op eigen risico... Na het zien van deze topadresjes wil je gegarandeerd nog maar een ding: het terras op! …  Lees verder »

Fish & Fish: de lekkerste gerechten met hele vissen, visfilets, schelp- en schaaldieren Fish & Fish begint bij de basis: hoe herken je de verschillende soorten vis? En hoe kun je zien of de vis vers is? Na een spoedcursus vis fileren kun je aan de slag met de vele recepten. Van voorgerecht tot hoofdgerecht en fingerfood; er komen gerechten uit alle delen van de wereld voorbij. Bijzondere recepten zoals carpaccio van sint-jacobsschelpen met truffelolie of zeeduivel met saffraan, maar ook klassiekers waaronder zeetong, gegrilde sardines en paella. …  Lees verder »

Is er nog wel voldoende vis in onze zeeën?Tientallen organisaties in de hele wereld zijn dagelijks bezig met het bijhouden van de visstanden, het controleren van wateren en van havens, het meten van vissen en het opsporen van illegale vissers. Overbevissing is wereldwijd gezien desondanks een probleem.  …  Lees verder »

Viskenners zijn het er over eens: de flyshootvis is van geweldige kwaliteit. De vissen die voornamelijk gevangen wordt met deze methode, rode poon en rode mul, zijn nog niet bij iedereen even bekend. Terwijl het heerlijke visjes voor op de barbecue zijn.  Lees hier alles over deze visjes en hun voortreffelijke smaak. …  Lees verder »

Het vlees is zoet, heeft een fijne smaak en het visje lijkt ook nog eens gemaakt voor op de barbecue. De zomervis van 2009: rode poon.  …  Lees verder »

Ben je creatief en hou je van koken? Dan zijn wij op zoek naar jou! We geven maar liefst 25 Slowcookers weg. Ontvang een gratis Slowcooker én maak kans op een vermelding in een receptenboek! …  Lees verder »

Of het nou Cava is of Prosecco, Crémant uit Frankrijk of Vonkelwyn uit Zuid-Afrika, als het bruist, is het feest! Wat is jouw favoriete bubbel? Kom het proeven op zondag 30 augustus tijdens Bubbles on the Beach in Zandvoort. …  Lees verder »

Zomerse temperaturen vragen om ijs. Het liefst in vele smaken. Het lekkerste ijs maak je natuurlijk zelf. IJsmachines Het beste resultaat krijg je door middel van een ijsmachine of sorbetière. Het grote voordeel van een ijsmachine ten opzichte van zelf ijs maken in een vriezer, is dat je er minder omkijken naar hebt. …  Lees verder »

De Mojito is de nationale drank van Cuba bestaande uit rum, limoen, munt, rietsuiker en veel ijs. De kwaliteit van de ingrediënten is heel belangrijk bij het bereiden van deze stijlvolle, overheerlijke frisse cocktail. …  Lees verder »

Burgemeester Job Cohen opende gistermiddag Taste of Amsterdam. Het nieuwe culinaire evenement dat dit jaar, na successen in Londen, Kaapstad en Sydney, voor het eerst plaats vindt in Nederland. Restaurants als Ron Blaauw, Lute, Aan de Poel en Le Garage zijn aanwezig en bereiden live hun prachtige gerechten. Naast eten en drinken biedt Taste bijzondere wijnproeverijen, workshops van top chefs en culinaire producten. Meta en Neeltje gingen de sfeer proeven. …  Lees verder »

Je let op wat je eet. Maar er moet wel echt goed getafeld worden op een leuke locatie... Dat kan! Dit zijn de topadresjes waar gewerkt wordt met biologische producten en waar je terecht kunt voor een (volledige) vegetarische maaltijd. Ook vind je hier restaurants die enkel duurzame vis serveren en veelal gebruik maken van fair trade producten. Hier eet je bewust, (h)eerlijk en lekker!  …  Lees verder »

Steeds meer mensen ontdekken dat je heel gezond, gevarieerd en heerlijk vegetarisch kan eten. Zelfs zo lekker dat je vlees, kip of vis echt niet mist! Het assortiment aan vleesvervangers wordt steeds groter en restaurants zetten meer vegetarische gerechten op de kaart. We kunnen er niet omheen: vegetarisme is hot! Vegetarisch eten, is dat wel gezond?Het is heel goed mogelijk om gezond vegetarisch te eten. Een eetpatroon met voldoende groente, fruit, brood, aardappelen, granen, peulvruchten, zuivel, eieren en vleesvervangers, geeft alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft.Let op gemis aan eiwit, ijzer en vitamine B12Er zijn voedingsstoffen die extra aandacht nodig hebben in een vegetarische voeding. De belangrijkste zijn eiwitten, ijzer, en vitamine B12. Eiwitten: zitten in noten, peulvruchten, bonen, granen, sojaproducten, zuivel, kaas en eieren. Van de plantaardige eiwitbronnen is soja de meest volwaardige vleesvervanger omdat het eiwit in soja van zeer hoge kwaliteit is. Soja bevat net als vlees alle essentiële aminozuren die een mens nodig heeft.  Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten. zoals kaas, zuivel en eieren. Ook sojamelk bevat vitamine B12 omdat dit speciaal is toegevoegd.IJzer zit in volkorenbrood, groente, granen, noten, eieren, zaden, gedroogd fruit en andere vleesvervangers. IJzer uit plantaardige producten wordt beter opgenomen als het samen met een Vitamine C-rijk product wordt gegeten.Handig overzicht: zo vervang je 100 gram vleesDeze producten staan gelijk aan 100 gram vlees:Twee eieren40 gram noten en zaden. Let op: noten zijn calorierijk!75 gram peulvruchten75 gram seitan 100 gram tofu/tahoe/tempé1 kant en klare vleesvervanger, bijvoorbeeld op basis van soja Soja als remedie tegen opvliegers?De populariteit van soja neemt steeds meer toe, voor zowel de vegetariër als de parttime vegetariër. Dit komt vooral door de vermeende gezondheidsvoordelen. Zo is wetenschappelijk aangetoond dat vrouwen tijdens de menopauze minder last hebben van opvliegers en soja zou een positieve werking hebben bij verschillende welvaartsziekten als hart- en vaatziekten.Kaas: let op stremsel!Vaak bevatten vegetarische gerechten kaas (allerlei soorten) en noten. Walnoten zijn bijvoorbeeld heerlijk met geitenkaas en honing. Feta is een goede smaakmaker is salades, spinazie gerechten, maar ook lekker door de couscous. Voor de vegetariër die let op het stremsel in de kaas, is er vegetarische kaas verkrijgbaar. Vegetarisch snacken?Ook als vegetariër heb je wel eens zin in een snack. Je kunt voor een kaassoufflé kiezen, maar wat dacht je van een heerlijke Libanese falafel. Een heerlijke vegetarische snack met gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Toetjes: echt niet altijd vegetarisch Je zou denken dat het toetje altijd vegetarisch is, je eet tenslotte geen vis, kip of vlees als toetje. Maar in veel toetjes zit gelatine en E-nummer E120. Gelatine maakt toetjes compact en stevig en snoep glanzend, zoals winegums en drop. E120 is de rode kleurstof gewonnen uit de schildluis. Niet elke vegetariër houdt hier rekening mee. …  Lees verder »

Wat zijn de lekkerste vegetarische recepten? We vroegen het dé culinaire genieters bij uitstek: de Smulwebleden. Dit zijn volgens hen de tien vega toppers. …  Lees verder »

Verslagje van een bezoekje aan smulweb …  Lees verder »

Adieu moleculair koken en vaarwel overdreven luxe ingrediënten. Dit wordt het jaar van basic, bubbels en nouvel fusion. Foodtrendwatcher Marjan Ippel voorspelt speciaal voor Smulweb dé trends van deze zomer. Wat is IT en wat is OUT? …  Lees verder »

Vorige week vond in Amsterdam Venuez09 plaats. De beurs waar o.a. restaurateurs de laatste trends opsnuiven. Wat kunnen we de komende zomer op het gebied van design en drankjes in horecaland verwachten? Smulweb`s Felicia en Neeltje waren erbij en signaleerden de volgende trends.  …  Lees verder »

Op dinsdag 24 en donderdag 26 februari opende het met twee Michelinsterren bekroonde toprestaurant De Bokkedoorns in Overveen exclusief voor de leden van Smulweb de deuren.  …  Lees verder »

Top