1. Home
  2. mvanmegen
  3. Favoriete artikelen van mvanmegen

Favoriete artikelen van mvanmegen

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Bijna al weer een jaar ten einde. Traditie in ons ouderlijk huis was om op Oudejaarsavond direct na 24.00 uur een salade te eten met daarbij een lekker gebakken biefstukje. Deze traditie heb ik, maar ook mijn zus en broers tot heden nog altijd voortgezet. Ook een aantal van hun kinderen zet deze traditie voort. De Huzarensalade wordt nog elk jaar gemaakt volgens het recept van mijn moeder. Maar meestal - vol van de oliebollen en ander lekkers - hebben we na twaalven niet zo heel veel trek meer en komt het vaak voor dat het eten van de salade wordt verschoven naar Nieuwjaarsdag. Dan zitten we elk jaar hier lekker van te smullen. Natuurlijk komt elk jaar de gedachte boven om eens een andere salade te maken, maar die gedachte wordt toch steeds weer weggeschoven en blijven we volgens traditie "De huzarensalade van mijn moeder" maken en eten en komen ook weer veel herinneringen los. Misschien in andere families ook zo′n traditie? Onderstaand 20 lekkere salade-recepten van mij. Natuurlijk niet alleen lekker met Oudjaar, maar ook op een buffet of in de zomer bij de barbecue heerlijk. IK WENS IEDEREEN EEN GEZELLIGE JAARWISSELING EN EEN HEEL GELUKKIG EN GEZOND 2011 …  Lees verder »

Wat kunnen we zeggen over het najaar een jaargetijde met regen en wind vallende bladeren ,maar met heerlijke gerechten.Gerechten met veel smaak heerlijke geuren van kruiden en specerijen .Na het eten ook een lekker warm gevoel van binnen .Ik hou je niet langer op ga kijken bij de lekkerste herfst gerechten en neem iets mee .Eet smakelijk …  Lees verder »

Top