1. Home
  2. mgrietdijk
  3. Favoriete artikelen van mgrietdijk

Favoriete artikelen van mgrietdijk

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Nu nog even niet maar het zit er weer aan te komen het koude gure weer .Wat is er dan lekkerder om een heerlijke stamppot op tafel te zetten . Ik heb 15 verschillende op papier gezet en er zit heel veel variatie in .Je kan met elke wintergroente wel een heerlijke stamppot maken .Ga snel even neuzen er zit vast iets voor je bij . …  Lees verder »

Wat een heerlijke maand om te koken ,er zijn zoveel seizoens produkten waar lekkere gerechten van gemaakt kunnen worden .Denk eens aan pompoen ,uien ,druiven ,maar ook heerlijke vlees en vis gerechten zijn er te maken .Ik heb er een paar op papier gezet ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit kunt halen . …  Lees verder »

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Wat een lastige groente we zien ze altijd liggen bij de groenteman of in de supermarkt ,misschien heb je ze wel in je eigen tuin staan .Maar wat kunnen we er allemaal mee maken .Ze zijn volop te verkrijgen het is de tijd voor deze groente . Ik heb er een artikel over gemaakt ,met inspiratie over de Courgette .ik hoop dat ik je op nieuwe ideeën kan brengen .Dus kijk snel eens voor inspiratie wat er met een courgette mogelijk is …  Lees verder »

Zoveel mensen ? zoveel smaken. De een is een zoetekauw ? de ander houdt meer van hartig. Maar de meeste van ons houden wel van lekker eten, met als een afsluiting van onze maaltijd een heerlijk dessert ? of een kaasplankje.  …  Lees verder »

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Mozzarella is een heerlijk een Italiaans kaasje ,vroeger Nu van koemelk ,vroeger werd dit gemaakt van buffelmelk. Mozzarella van buffelmelk is het een delicatesse geworden. Hieronder 15 ideeën om iets met mozzarella te maken .Er zijn heel uiteenlopende gerechten ,van salades tot pizza’s .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

“Mmmm ze zijn er weer volop verse Nederlandse witte asperges, ook wel genoemd “het witte goud”. Als het weer zover is, veelal eind april, begin mei, dan kunnen velen het niet laten om gelijk maar een bosje te kopen en te proeven. De klassieke bereidingswijze, die kent iedereen wel, is “witte” asperges gekookt in een beetje zout water en dan eten met gekookte ham, ei en geklaarde boter. Dat hoeft voor mij niet meer zo want vinden wij te gewoon. Echter met asperges kun je zoveel lekkerheden maken en smaken creëren dat het me de moeite leek om dat eens te beschrijven. Je kan er soep van maken, je kan ze grillen, bakken, koken, bakken in de oven en er quiches van maken, of salades, maar ook mooie borden met hemelse sausjes die opperbest smaken en er kleurrijk uitzien. Wel is belangrijk want “asperges” staan voor de lente en een aspergegerecht moet dus vooral “fris” smaken.” …  Lees verder »

Je zou het nog niet zeggen maar het is lente ,echt waar .Ondanks dat het weer nog niet zo meewerkt zijn er toch wel heel lekkere gerechten die echt in deze tijd horen .Wat dacht je van Asperges ,lams,kalfs vlees ze horen echt thuis in de lente en in lentegerechten .Ik heb er weer 15 voor je uitgezocht misschien wil je even rondkijken en kom je verrassende gerechten tegen . …  Lees verder »

Het is weer bijna zo ver pasen ,het weer is nog niet zo ver het voorjaar is er nog niet helemaal,maar de gerechten staan er in ieder geval wel .We gaan steeds meer leuke ,lekkere en apparte gerechten maken met pasen .Het is niet meer alleen een gekookt ei of een stukje kip .Nee we zijn steeds meer bezig om iets leuks en volwaardigs op tafel te zetten .Het neigt een beetje naar kerst .Ik heb in ieder geval weer 15 lekkere gerechten uitgezocht .Kijk of er iets bij zit wat er op de paastafel gezet kan worden . Zoek je nog meer gerechten of artikelen kijk dan Hier eens dan maak je zeker een heerlijke paastafel. …  Lees verder »

Al mijn gevulde eierrecepten bij elkaar.  …  Lees verder »

Soms heb je zin om gedurende de weekend meer uitgebreid te koken en soms gewoon zin in een snelle hap. …  Lees verder »

Top