1. Home
  2. mariel11
  3. Favoriete artikelen van mariel11

Favoriete artikelen van mariel11

Ons nichtje Heidi werd 50 jaar. Zij wilde haar gasten graag een Mediterane maaltijd voorzetten. Er zouden plm. 25 gasten komen. Ik heb de recepten en hoeveelheden bedacht en samen met nichtje Marjan en de 50-jarige hebben we dit buffet gemaakt. Heidi kon - nadat ze had meegeholpen met voorbereiden - zich de hele avond met haar gasten bemoeien. Marjan en ik hebben gezorgd dat alles werd klaargezet. Het buffet is heel gemakkelijk voor te bereiden en kost alles bij elkaar misschien 4 uur tijd. Het buffet bestond eerst uit voorgerechten, daarna hoofdgerechten en toen nog een dessert. Er werd niet gegeten maar ge...ten. En veel complimenten na afloop. Er was heel weinig over van het eten. …  Lees verder »

Na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. Het woord Bonbon is aan het Frans ontleend. Het is een verdubbeling van Bon (“goed”). Overigens betekent bonbon in het Frans niet “bonbon” maar “snoepje”. Bonbons maken Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden. Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.Gebruik echter altijd een goede kwaliteit chocola en neem er de tijd voor dan kan het niet mis gaan. Ik zelf gebruik altijd smelt chocolade. Dit is verwarmt mooi dun en pakt prima om de vulling. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee, groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

Top