1. Home
  2. lieredomdrij
  3. Favoriete artikelen van lieredomdrij

Favoriete artikelen van lieredomdrij

Drie heerlijke inmaakrecepten van Jamie Olliver! Met als toemaatje een recept van zijn mentor Gennaro,de koning van het inmaken. …  Lees verder »

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Een aantal veel voorkomende kruidenmengsels om zelf te maken maar dan zonder smaakversterkers en conserveermiddelen. Deze lijst blijft “in bewerking” zodat er altijd nog nieuwe mengsels bij kunnen komen. Ik houd mij dan ook aanbevolen voor aanvullingen. …  Lees verder »

“Mmmm ze zijn er weer volop verse Nederlandse witte asperges, ook wel genoemd “het witte goud”. Als het weer zover is, veelal eind april, begin mei, dan kunnen velen het niet laten om gelijk maar een bosje te kopen en te proeven. De klassieke bereidingswijze, die kent iedereen wel, is “witte” asperges gekookt in een beetje zout water en dan eten met gekookte ham, ei en geklaarde boter. Dat hoeft voor mij niet meer zo want vinden wij te gewoon. Echter met asperges kun je zoveel lekkerheden maken en smaken creëren dat het me de moeite leek om dat eens te beschrijven. Je kan er soep van maken, je kan ze grillen, bakken, koken, bakken in de oven en er quiches van maken, of salades, maar ook mooie borden met hemelse sausjes die opperbest smaken en er kleurrijk uitzien. Wel is belangrijk want “asperges” staan voor de lente en een aspergegerecht moet dus vooral “fris” smaken.” …  Lees verder »

Wat mij opvalt op smulweb dat er heel veel oosterse gerechten worden meegenomen en favoriet worden gezet .Het maakt niet uit of het nu Chinees ,Indonesisch , of Japans of wat al niet meer is.Ik heb mijn 15 x daar maar eens op aangepast en er een heerlijk Oosters artikel van gemaakt.Ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit het artikel kunt halen voor bv een lopend buffet of een heerlijk gerecht om met elkaar heerlijk van te genieten. …  Lees verder »

Je zou het nog niet zeggen maar het is lente ,echt waar .Ondanks dat het weer nog niet zo meewerkt zijn er toch wel heel lekkere gerechten die echt in deze tijd horen .Wat dacht je van Asperges ,lams,kalfs vlees ze horen echt thuis in de lente en in lentegerechten .Ik heb er weer 15 voor je uitgezocht misschien wil je even rondkijken en kom je verrassende gerechten tegen . …  Lees verder »

CHOCOLADE.... als je het woord zegt...loopt het water velen al in de mond. het is een verschrikkelijk lekker goedje. Maar waar komt het van daan ?en wat is het eigenlijk? en wat kun je er mee... …  Lees verder »

Met de Smulweb Pulisher maak je je eigen kookboek. Verzamel je favoriete Smulweb recepten, kies je eigen opmaak en afbeeldingen en je kookboek is geboren! …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk …  Lees verder »

Top