1. Home
  2. kaatjess
  3. Favoriete artikelen van kaatjess

Favoriete artikelen van kaatjess

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Mijn 21-jarige nichtje is aan het tobben met haar gezondheid. Ze heeft vaak heftige buikpijn (krampen, diarree enz.) en ervaart regelmatig een totaal gebrek aan energie, een algeheel gevoel van malaise dat haar belemmert in haar dagelijkse activiteiten. Ze studeert Voeding en Diëtiek en kwam zodoende zelf op de gedachte (hoe ironisch) dat ze misschien wel lactose- intolerant is. De internist die ze bezocht in het ziekenhuis bleek niet in staat deze (een) diagnose te stellen. Hij vroeg raad aan twee anderen en alleen de laatste die geraadpleegd werd, stelde vast dat er inderdaad en overduidelijk sprake is van die lactose- intolerantie. Het schijnt dus nog niet (altijd) zo makkelijk te zijn om dit door middel van wetenschappelijke testen vast te stellen! Nu dit eenmaal is vastgesteld, volgt een gang naar de diëtist. Er komt namelijk nogal wat op je af bij zo’n diagnose. Het eerste dat te binnen schiet is “zuivel mag niet meer” en vervolgens alles wat je niet meer mag eten en drinken. Je zal- zoals zij- maar dol zijn op toetjes, cakejes en ijs… We weten het nog maar net, dus hoe (ernstig) intolerant ze is voor lactose moet proefondervindelijk vastgesteld worden. Ik heb me vast een beetje in het onderwerp verdiept, want er kwam een verjaardagsfeestje aan en ik wilde mijn nicht een hart onder de riem steken door lekkere lactosevrije cakejes en hapjes te serveren. …  Lees verder »

Wat een heerlijk stukje vlees is het toch he.Zeker nu in de herfst en winter genieten van zoveel smaak ,super smakelijk in zoveel gerechten .Ook in landen waar geen varkensvlees gegeten wordt rundvlees heel vaak gebruikt ,daar worden dan de heerlijkste gerechten mee gemaakt .Ook in ons eigen land kunnen we er wat van .Stoofpotten, stoofvlees en wat al niet meer .Ga eens kijken hieronder of je wat lekkers tegenkomt . …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Ben je ook wel eens op zoek om iets lekkers bij dat lekkere stukje vlees of die heerlijke groenten kan serveren.Dan is dit de oplossing .Ook voor feestdagen kerst ,pasen en andere gezelligheden .Kijk eens rond en neem iets makkelijks mee wat je als bijgerecht zo naast de maaltijd kunt serveren . …  Lees verder »

Op 27 maart 2011 heb ik op smulweb dit artikel geplaatst ( http://www.smulweb.nl/artikelen/175632/Vergeten-groenten-tuin-het-gat-in-de-markt ) Er is veel belangstelling voor geweest, dus jullie verdienen het vervolg. Na het biologisch smulwebdiner, heb ik toch enige veranderingen toegepast. ( dank voor de adviezen !) Het is jammer dat de natuur zelf een tikkie in de war is of is het gewoon een verschuiving van seizoenen ? Wie het weet mag het zeggen. …  Lees verder »

De vakantie is nog niet helemaal voorbij dus misschien een idee om samen met je kinderen eens een middagje in de keuken te staan om lekkere koekjes of een heerlijke taart te maken . Ook voor een regenachtige middag is dit de oplossing gezellig met z’n allen iets lekkers maken en het is nog leerzaam ook .Dus kijk gerust hieronder wat je zou willen maken en neem iets lekkers mee . …  Lees verder »

Plakjes bladerdeeg uit de diepvries die inspireren me al vele jaren want dit spul is zo veelzijdig, je kunt er vanalles mee doen! Hier volgen enkele leuke doe-tips voor de vakantie om te doen of om samen met de kinderen te maken. Resultaat: de lekkerste zoutjes, de heerlijkste broodjes, mini’s of vreselijk lekkere snacks. Wie houdt er nou niet van? …  Lees verder »

Niet voor niets worden aardbeien zomerkoninkjes genoemd; in juni en juli zijn deze vitaminebommen volop te verkrijgen. Op een beschuitje als ontbijt, geserveerd met een flensje als nagerecht of in een (fruit)salade; met aardbeien kun je écht alle kanten op. Ze zijn ook nog eens heel gezond en erg lekker! .Vandaar hieronder maar eens 15 x aardbei .Misschien kom je iets tegen wat je helemaal niet verwacht .Dat kan een uitdaging zijn of worden om te maken . Met een beetje kennis van zaken, koop je de perfecte aardbei. Zo zijn verse aardbeien glanzend rood, helemaal gaaf, droog en ze voelen stevig aan. De kroontjes zien er frisgroen uit. Let er op dat de aardbeien niet gekneusd of overrijp zijn; deze gaan snel schimmelen. Houd bij het kiezen ook rekening met de structuur en smaak. Wist je datas aardbeien nooit onder een stromende kraan. Het veroorzaakt kneuzingen en gaat ten koste van de geur en smaak. Leg ze liever in een bak met koud water en beweeg ze voorzichtig heen en weer. Hoe kouder het water, des te steviger de aardbeien blijven. Dep ze daarna af in een schone doek of met keukenpapier. Tip: Verwijder de kroontjes pas na het wassen, anders nemen de aardbeien vocht op en verliezen ze hun smaak. …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Soep is vloeibaar voedsel dat wordt gekookt en van veel ingrediënten kan worden gemaakt.. Bij het koken van soep begin je meestal met het trekken van een bouillon,, die gemaakt kan worden van botten, vlees, kip, vis, schaaldieren en/of groenten. Bouillon kun je zo eten (heldere soep), maar bouillon wordt meestal gebruikt als basis met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten. Wordt de bouillon met de groenten gepureerd, dan krijg je een “velouté”. Een ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur is toegevoegd is een “consommé”. Soep is een van de oudste gerechten. …….werd al in de prehistorie gegeten. …….wordt over de hele wereld gegeten. …….is lekker, voedzaam en veelzijdig. …….is troostvoedsel. …….is om van te genieten. …….om beter te worden (kippensoep!) …….die heel snel klaar is. …….die tijd kost. …….past bij veel gelegenheden. …….past op bijna elk moment van de dag. …….kun je eten als borrelhapje. …….kun je eten als amuse. …….kun je eten als voorgerecht. …….kun je eten als hoofdgerecht. …….kun je eten als dessert. …….kun je eten als “opkikkertje”. SOEP is echt voor “Elk wat Wils”. Er bestaan heel veel verschillende soepen. Héél véél meer dan de 125 heerlijke soeprecepten die op mijn pagina staan. Maar het is een begin. Deze soepen zijn allemaal al door mij gemaakt. Alle rerecepten zijn alfabetisch en op soort gerangschikt. …  Lees verder »

Pasta wie is er niet dol op er zijn ook zoveel uiteenlopende mogelijkheden .De bekendste is wel macaroni,maar ook lasagne is een goed voorbeeld hiervan .Er is ook zoveel mogelijk ook is het met van alles te combineren ,vis , vlees, groentes .Ik weet niet wat jij het lekkerst vind maar hieronder weer 15 heerlijke pasta gerechten .Ga eens rustig kijken en neem iets mee waarvan jij vind dat het in de smaak gaat vallen .Misschien wil je wel eens iets anders proberen dan het vertouwde wat je tot nu toe altijd maakte .Eet smakelijk …  Lees verder »

Wie is er niet groot mee geworden en welke groent is er zo bekend als spinazie .Denk aan Popey daar werd het mee geassocieerd als je toen je klein was geen spinazie lusten. Je werd er groot en sterk van .Dus ik dacht misschien wel leuk om daar 15 gerechten onder de aandacht te brengen .Hieronder staan ze neem mee wat je lekker lijkt en alvast eet smakelijk .Groeten Dirk …  Lees verder »

De meest geëxporteerde groente van Nederlandse bodem .Maar wat doen wij allemaal met de tomaat .Iedereen kent natuurlijk de klassieke tomatensoep .Maar er kan zoveel meer met de tomaat misschien nooit over nagedacht maar het wordt in heel veel gerechten gebruikt .Ovenschotels ,salades ,Pasta’s , sauzen ,enz enz .ga eens kijken of er een lekker tomaten gerecht voor je bij zit . …  Lees verder »

Wat een gemakkelijk stukje vlees het is eigenlijk met alles te mengen en combineren .De gehaktbal is het meest bekend ook nog van vroeger dagen uit .Woensdag gehaktdag .Ook diverse soorten Half om Half , Rundergehakt ,Kipgehakt ,En lamsgehakt er zal vast nog meer zijn maar dit zijn de bekendste. Ook in de moderne keuken wordt gehakt nog volop gebruikt ,ik heb weer iets op papier gezet .Het zal je verbazen wat er mogelijk is of waar jezelf nog nooit aan gedacht had dat het mogelijk was .Ik heb er maar 15 gekozen het is zo lastig om te kiezen Ga snel eens kijken en neem iets lekkers mee …  Lees verder »

Bladgroenten worden voornamelijk “om het blad” geteeld en gegeten. …  Lees verder »

Na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. Het woord Bonbon is aan het Frans ontleend. Het is een verdubbeling van Bon (“goed”). Overigens betekent bonbon in het Frans niet “bonbon” maar “snoepje”. Bonbons maken Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden. Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.Gebruik echter altijd een goede kwaliteit chocola en neem er de tijd voor dan kan het niet mis gaan. Ik zelf gebruik altijd smelt chocolade. Dit is verwarmt mooi dun en pakt prima om de vulling. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee, groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

Havermout wordt in verschillende media "Superfood" genoemd. Waarom? Het bevat o.a. veel B-vitamines, verschillende aminozuren, magnesium en vezels. Havermout verlaagt je cholesterol, helpt vet verbranden en spieren opbouwen en de koolhydraten worden langzaam verteerd zodat je minder kans hebt op pieken en dalen in je bloedglucose. Last but not least, je kunt havermout als huidverzorgingsproduct in bad gebruiken of in een zelfgemaakt gezichtsmasker. …  Lees verder »

De winter wil maar niet echt doorzetten .Maar we denken nog terug aan onze vakantie .Vandaar dat we nu maar eens op de landentoer gaan Italië als eerste aan de beurt .15 gerechten, van kleine gerechtjes tot pasta en nagerechten .Lijkt je iets lekker of heb je het nog nooit geproefd of gemaakt neem iets mee en laat je kook ideeën z’n gang gaan .Kijk hieronder en neem iets lekkers mee. …  Lees verder »

Top