1. Home
  2. jlycklama
  3. Favoriete artikelen van jlycklama

Favoriete artikelen van jlycklama

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Nu nog even niet maar het zit er weer aan te komen het koude gure weer .Wat is er dan lekkerder om een heerlijke stamppot op tafel te zetten . Ik heb 15 verschillende op papier gezet en er zit heel veel variatie in .Je kan met elke wintergroente wel een heerlijke stamppot maken .Ga snel even neuzen er zit vast iets voor je bij . …  Lees verder »

Mozzarella is een heerlijk een Italiaans kaasje ,vroeger Nu van koemelk ,vroeger werd dit gemaakt van buffelmelk. Mozzarella van buffelmelk is het een delicatesse geworden. Hieronder 15 ideeën om iets met mozzarella te maken .Er zijn heel uiteenlopende gerechten ,van salades tot pizza’s .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Hier een overzicht van de Indiaase keuken wat wordt er gebruikt en welke specerijen zijn belangrijk . Ik hoop dat ieder er veel leesplezier aan beleeft en kennis uit haalt Groeten Dirk  …  Lees verder »

Hieronder een kleine bijlage en toelichting op de ingrediënten die in de keuken van het midden oosten gebruikt worden. Waar ze gekocht kunnen worden en hoe bewaard. …  Lees verder »

Kastanjes ,hoe gebruiken we die in de keuken . Ik heb een klein stukje neergezet over het gebruik hiervan in de keuken. …  Lees verder »

Hieronder een aantal allerlekkerste toetjes die je misschien gemist hebt op de webgroep Nagerechten …  Lees verder »

Keuze uit diverse quiches altijd lekker en makkelijk te maken .  …  Lees verder »

Lekker makkelijk om af en toe een ovenschotel te maken en op tafel te zetten Hieronder 15 heerlijke ovenschotels van mijzelf en andere smulwebleden om je een beetje op weg te helpen.Neem ze afzonderlijk mee of anders het hele artikel eet smakelijk !! …  Lees verder »

De winter is nog niet voorbij dus op de valreep nog een aantal heerlijke stamppotten .Deze stamppotten staan ook op mijn webgroepen AARDAPPELGERECHTEN en Wintersegerechten ga daar ook eens kijken en wordt lid . …  Lees verder »

Er zijn maar weinig groenten met zoveel gebruiksgemak als de champignon .Door het gebruik van champignons zijn er zoveel gerechten die eruit springen mede door de smaak .Ik wilde er voor jullie een aantal uitlichten . Hieronder een aantal van die recepten met champignons en paddenstoelen .Ik hoop dat ik je op een idee hebt gebracht om eens lekker met champignons te koken . Alvast eet smakelijk …  Lees verder »

Er bestaat een diversiteit aan salades .Van groeten en fruit tot pasta”s en Vis Hieronder een aantal van deze salades .Het voorjaar komt er weer aan dus met het uitzicht op de zomer dan is een salade een welkome aanvulling in een dieet of gewoon lekker op tafel .Kijk hieronder of er iets lekkers bij zit ,neem dit dan gerust mee .Eet smakelijk …  Lees verder »

Hieronder een diversiteit aan visrecepten misschien zit er iets lekkers bij voor je neem deze dan mee .Sommige zijn heerlijk met een salade .Andere zijn een op zich zelfstaande traktatie .Probeer er eens een uit .Er is zoveel lekkers te maken met vis zoek eens verder op smulweb voor nog meer heerlijke vis recepten …  Lees verder »

De zomer staat voor de deur we beginnen op onze lijn te letten i.v.m. vakantie vandaar deze lekkere lichte kiprecepten .Er bestaat een diversiteit aan gerechten met kip ik heb er 15 uitgelicht .Gebakken gegrild gekookt en op de BBQ Ik hoop dat je iets lekkers tegenkomt, zet het favoriet en ga lekker genieten van het gerecht .Alvast eet smakelijk gewenst . …  Lees verder »

Wie eet het niet, Chinees je haalt het soms of maakt het zelf .Het waren de eerste emigranten die hier een restaurant begonnen met veel succes .Ik heb een aantal van deze gerechten die uit het oosten komen op een rijtje gezet .Neem er een mee en geniet ervan …  Lees verder »

Het is weer zomer aan het worden en wat mag er dan niet ontbreken de BBQ met al zijn heerlijke gerechten en sauzen .Op dit moment met nog een aantal dagen mooi weer in het vooruitzicht is misschien een uitgesproken tijd om de BBQ aan te steken Hieronder weer een aantal van deze gerechten uitgelicht zodat het zoeken vergemakkelijkt wordt naar heerlijke BBQ gerechten .Alvast veel BBQ plezier en eet smakelijk. …  Lees verder »

Wie is er niet groot mee geworden en welke groent is er zo bekend als spinazie .Denk aan Popey daar werd het mee geassocieerd als je toen je klein was geen spinazie lusten. Je werd er groot en sterk van .Dus ik dacht misschien wel leuk om daar 15 gerechten onder de aandacht te brengen .Hieronder staan ze neem mee wat je lekker lijkt en alvast eet smakelijk .Groeten Dirk …  Lees verder »

De herfst is in aantocht daarom 15 heerlijke recepten met veel smaak uitgekozen .Kijk eens rond en neem iets lekkers mee .Het zijn gerechten met uitgesproken smaken maar met de warmte die bij het seizoen hoort .Alvast eet smakelijk. …  Lees verder »

Top