Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet “De Stoverij“.  … Lees verder »
Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet “De Stoverij“.  … Lees verder »
Dan is dit artikel zeker iets voor jou ! … Lees verder »
HERFST….je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. … Lees verder »
Een aantal veel voorkomende kruidenmengsels om zelf te maken maar dan zonder smaakversterkers en conserveermiddelen. Deze lijst blijft “in bewerking” zodat er altijd nog nieuwe mengsels bij kunnen komen. Ik houd mij dan ook aanbevolen voor aanvullingen. … Lees verder »
. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was – heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. … Lees verder »
No waste! Ook de culinaire wereld is in de ban van duurzaamheid. Kookprogramma′s en culinaire tijdschriften staan er vol van: biologische, regionale producten, een beter leven voor dieren in de vleesindustrie... én minder verspilling. … Lees verder »
Heb je wat te vieren dan is een buffet altijd ideaal er is voor een ieder wat wils, ik heb hier de lekkerste buffet hapjes die hier altijd een succes zijn op een rijtje gezet, dit is niet als buffet bedoelt maar de hapjes kun je wel gebruiken voor een eigen te bepalen buffet en een ieder van deze hapjes zullen er zeker niet op misstaan, dus wens ik je veel plezier van mijn Hapjes! … Lees verder »
Een speurtocht van combinaties van ingrediënten en erna in champignons gestopt. … Lees verder »
Zoveel soorten en diversiteiten, in ieder land en uit elke streek komt er wel een lekkere kaas. Daarom in deze vakantie periode misschien leuk om gerechten met kaas aan te bieden . Ga in de streek en of gebied eens op zoek naar dat heerlijke stukje kaas en neem het mee naar huis en maak er een lekker gerecht mee .Het kan Zwitserse kaas zijn maar om in de buurt te blijven gewoon een leidse kaas .Kijk eens rond bij de gerechten en maak iets met een heerlijke kaas .Eet smakelijk … Lees verder »
Hoe plaatjes op mijn pagina … Lees verder »
Quote:UBB Op onze site kun je heel eenvoudig enkele basis stijlelementen toevoegen aan je bijdragen. Dit kan met UBB code. Hieronder volgt een overzicht van de meestgebruikte vormen. Voor de tekstopmaak, het plaatsen van plaatjes en links, mag je gebruik maken van UBB codes. Eigenlijk werkt dat heel simpel. … Lees verder »