1. Home
  2. inkie18
  3. Favoriete artikelen van inkie18

Favoriete artikelen van inkie18

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Het is bijna zover Moederdag ,wat ga jij doen en of maken voor je moeder of je vrouw .Ik heb iets op papier gezet niet te moeilijk .Zodat vader ,kinderen het makkelijk kunnen maken en hun moeder en of vrouw kunnen verrassen .Het blijft lastig wat smaken verschillen enorm maar mocht je er niet uitkomen wat hieronder staat kijk dan hier eens Mijn eigen paginavoor nog meer lekkere gerechten . …  Lees verder »

Ook nog op zoek naar het juiste paas gerecht .Heb je ideeen of inspiratie nodig .Ik hoop dat ik je met dit artikel een beetje op weg kan helpen .Heb een aantal lekkere dingen op papier gezet .Van alles wat dus je moet maar even kijken of er iets voor je bij zit. Ik wens je alvast hele fijne paasdagen met natuurlijk heerlijk weer zodat we lekker naar buiten kunnen .Groeten Dirk …  Lees verder »

Het is weer bijna zo ver pasen ,het weer is nog niet zo ver het voorjaar is er nog niet helemaal,maar de gerechten staan er in ieder geval wel .We gaan steeds meer leuke ,lekkere en apparte gerechten maken met pasen .Het is niet meer alleen een gekookt ei of een stukje kip .Nee we zijn steeds meer bezig om iets leuks en volwaardigs op tafel te zetten .Het neigt een beetje naar kerst .Ik heb in ieder geval weer 15 lekkere gerechten uitgezocht .Kijk of er iets bij zit wat er op de paastafel gezet kan worden . Zoek je nog meer gerechten of artikelen kijk dan Hier eens dan maak je zeker een heerlijke paastafel. …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Ook zo’n moeite om met de feestdagen iets lekkers te bedenken of te maken .Ik ben alvast voor je bezig geweest om iets op papier te zetten .Ik heb van diverse gerechten 5 lekkere gerechten uitgezocht ,daaronder staat nog maar een linkje voor als je verder wilt snuffelen bij de diverse voor ,bij hoofd ,tussen en na gerechten .Voor iedereen iets lekkers voor elk budget is er wel iets aanwezig . Ik wens je alvast heel fijne feestdagen met heerlijke culinaire avonden. …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Herfst en winter! Buiten waait en regent het! We krijgen weer zin om te bakken. En wat is er dan lekkerder dan een stukje appelgebak? Soms wil je iets heel snel klaar hebben, soms trek je er langer voor uit. Ik heb een selectie gemaakt uit al mijn zelf gebakken appelgebak. Hieronder vind je ruim 30 lekkere appeltaarten, appelcake’s en appelkoek, gesorteerd op deegsoort ! …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Wie kent m niet? Een heerlijke Italiaanse pastasaus over een bord dampende spaghetti? Er zijn meer soorten en variaties van Italiaanse sauzen, dan dat er mensen zijn om ze te proeven! Vooral ′Il Ragù Bolognese′ is een ware beroemdheid in keukens over de gehele wereld... Helaas is er in deze recepten vaak niets meer over van de Italiaanse traditie, de Italiaanse cultuur, de Italiaanse ingredienten en van de Italiaanse technieken. Hierom schrijf ik dit artikel, om een aantal echt Italiaanse recepten van sauzen bij elkaar te zetten, en natuurlijk het originele (officieel geregistreerd bij de KvK) recept van ′Il Ragu Bolognese′ te plaatsen.. En don′t worry, dit recept is zonder gehaktballetjes! …  Lees verder »

Plakjes bladerdeeg uit de diepvries die inspireren me al vele jaren want dit spul is zo veelzijdig, je kunt er vanalles mee doen! Hier volgen enkele leuke doe-tips voor de vakantie om te doen of om samen met de kinderen te maken. Resultaat: de lekkerste zoutjes, de heerlijkste broodjes, mini’s of vreselijk lekkere snacks. Wie houdt er nou niet van? …  Lees verder »

Het is bijna weer zo ver: Pasen. De lente, het begin van blaadjes aan de bomen en lammetjes in de wei. Ik heb een aantal gerechten bij elkaar gezocht met oog op het voorjaar en Pasen. Daar kan jij dan als je dat wilt een combinatie van maken en zo een heerlijke paastafel neerzetten. Neem iets lekkers mee en maak er iets moois van. Alvast heel fijne paasdagen gewenst . …  Lees verder »

In februari voor vrienden van een neef van mijn man samen met zijn vrouw een high tea verzorgd voor ongeveer 40 personen. Het was een succes. Ik heb vooraf uit recepten laten kiezen. Een organisatieplan opgesteld. Het werk verdeeld met mijn nicht. We konden het meeste al de dag tevoren maken. In de ochtend de laatste hand eraan gelegd, zoals eieren soesjes vullen, soesjestaart en sandwiches maken. Erg leuk om te doen. Onderstaand de recepten en foto`s van alles wat we gemaakt hebben. …  Lees verder »

Smulweblid Luckyjo (Lucy) start 2009 met een uitgebreide High Tea voor de familie. Hier vind je al haar zalige recepten mét foto`s. Zowel zoete als hartige gerechten. HIGH TEA Op zondag 4 januari 2009 wil ik voor onze familie met een kleine 30 personen een High Tea organiseren Het wordt een "zoete" en "hartige" High Tea De gasten worden verwacht tussen 15.00 en 16.00 uur Met een welkomstdrankje in de hand beginnen we met de "zoete" High Tea Tussen 16.00 en 16.30 uur gaan we proosten op het Nieuwe Jaar en zal de "hartige" High Tea op tafel komen Na het proosten willen we starten met een Gazpacho Daarvoor ben ik nog op zoek naar een lekker en simpel recept Van internet heb ik foto`s gehaald voor onze High Tea Als ik onze recepten heb gemaakt komen daar de foto`s voor in de plaats te staan …  Lees verder »

. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was – heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. …  Lees verder »

hier een aantal lekkere petit fours om zelf te maken.  …  Lees verder »

Tapas en alles wat er mee te maken heeft. …  Lees verder »

Top