1. Home
  2. inge1956
  3. Artikelen van inge1956

Artikelen van inge1956

Een uitgebreid verslag over de wijnen uit de Rhone. …  Lees verder »

Barolo, Barbaresco, Moscato d'Asti, Brachetto d Aqcui even een kleine greep wijnen uit dit gebied. Vele druivensoorten worden hier verbouwd en van allen cepage wijnen gemaakt, van hoge kwaliteit.  …  Lees verder »

Toscane samen met Piemonte zijn de gebieden in Italie met de beste kwaliteitswijnen. Voor Toscane geldt dit voornamelijk voor de rode wijnen voornamelijk gemaakt van de Sangiovese druif. …  Lees verder »

Onze oma's en opa's genoten van deze hele speciale wijnen. Het is jammer dat ze uit de gratie zijn, maar gelukkig komt de belangstelling terug. Nog niet in Nederland, maar wel in Engeland. Ze horen tot mijn favoriete wijnen. …  Lees verder »

In Nederland wordt mousserende wijn haast alleen met oudjaar gedronken. Bij een buffet met vlees en vis moet gekozen worden tussen rode of witte wijn. De mousserende wijn past hier juist goed door zijn neutraliserende karakter tussen de hapjes door. …  Lees verder »

Italiaanse wijnen zijn onbekend en worden ondergewaardeerd. De kwaliteit en de variatie zijn groot. …  Lees verder »

Naar aanleiding van een vraag over wijnen uit Zuid-Afrika heb ik dit artikel, die ik een tijdje geleden voor een proeverij geschreven heb uit de kast (computer) gehaald. …  Lees verder »

In het zuiden van de Cotes du Rhone komt een van de beste wijnen uit Frankrijk vandaan. Deze krachtpatser is een ideale begeleider van wild en stoofpotten. Maar er zitten ook lichtere wijnen tussen. …  Lees verder »

Onze plannen waren duidelijk. Nadat we onze familie in de Ardêche bezocht hadden, gaan we nog een week in de Morvan kamperen. Deze vakantie geen wijnmakers bezoeken, maar als toerist heerlijk genieten van de natuur in deze prachtige streek. Alle voorbereidingen hadden we hiervoor al gemaakt. Boekjes over deze streek gekocht en bestudeert. Geen wijnboeken meenemen met vakantie dit keer. In de Ardêche hadden we wisselend weer. Wetende dat het waarschijnlijk slecht was in het noorden, besloten we onze vakantie om te gooien. Ik had al van vele mensen gehoord, dat Collioure een prachtig havenstadje is. De weersvoorspellingen waren goed voor deze streek.  …  Lees verder »

Vele gerechten hebben dezelfde basis. Ze zien er anders uit en smaken ook heel anders. Dit is het vervolg op mijn vorige artikel. …  Lees verder »

Hier komt veel eenvoudige wijnen vandaan maar ook de top van Italie. De wijnen zijn rood vaak droog maar soms ook heerlijk zoet voor bij een dessert (Amarone, Recioto, Ripasso of gewoon). …  Lees verder »

Associatie van Wijndocenten. Auteur: Inge van Leuven. Zelf ben ik een grootliefhebber van Port. Vele soorten port zijn er en ze zijn ook goed te combineren bij spijs, vooral bij kaas. …  Lees verder »

Wijnen zonder sulfiet komt niet vaak voor. De wijnen zijn snel onstabiel, maar door heel hygienisch te werken kunnen er toch mooie wijnen gemaakt worden, dit heb ik ervaren op een proeverij afgelopen dinsdag. …  Lees verder »

Associatie van wijndocenten. Auteur:Inge van leuven Handleiding om beter een goede wijn-spijs combinaties te krijgen. …  Lees verder »

Vele gerechten hebben dezelfde basis kruiden. Wanneer dit eerst gezamelijk gemaakt wordt en van daaruit gesplitst, dan kan je binnen een paar uur een behoorlijk uitgebreide rijsttafel hebben.  …  Lees verder »

Nog maar een paar decennia geleden waren er nog maar een paar hectare van deze druivensoort in de Condrieu. Ook dit wijngebied was in de vergetelheid geraakt. Gelukkig werd het weer opnieuw ontdekt en ook verbouwd in andere streken.  …  Lees verder »

Door een verkeerde handeling werd mijn zwoerd krokanter dan daarvoor. Sindsdien heb ik altijd krokante zwoerd. …  Lees verder »

Top