De feestdagen komen eraan !!! … Lees verder »
De feestdagen komen eraan !!! … Lees verder »
Kerrie een levenswijze. … Lees verder »
Blijkbaar hebben vele mensen last met de juiste hoeveelheid gelatine .Je hebt blaadjes in alle soorten en gewichten. Waarom moet je hem weken en waarom mag je hem niet koken? … Lees verder »
Mijn hart brand voor tofu! (de Chinese zeggen trouwens geen tofu, maar doufu) … Lees verder »
Worst maken is helemaal niet moeilijk. En wat is nu lekkerder jou eigen gemaakte worstje eten waarvan je precies weten wat erin zit. … Lees verder »
Voor elk wat wils... … Lees verder »
Wat mij opvalt op smulweb dat er heel veel oosterse gerechten worden meegenomen en favoriet worden gezet .Het maakt niet uit of het nu Chinees ,Indonesisch , of Japans of wat al niet meer is.Ik heb mijn 15 x daar maar eens op aangepast en er een heerlijk Oosters artikel van gemaakt.Ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit het artikel kunt halen voor bv een lopend buffet of een heerlijk gerecht om met elkaar heerlijk van te genieten. … Lees verder »
Een paraaf uit de Zuidoost-Europese eetcultuur … Lees verder »
Paprika de groente van deze maand De paprika wordt gekweekt in verschillende kleurvariaties. Rood, geel, oranje en groen zijn de bekendste. Maar er bestaat ook: wit, paars, lila, mintkleurig en bruin .Heerlijk om deze groente in allerlei gerechten en of andere hapjes te gebruiken .Het is heel gezond er zitten heel veel vitamines in die we elke dag nodig hebben .Dus ik het er maar 15 gerechten mee uitgezocht .Misschien zit er iets voor je bij . … Lees verder »
Drie maanden koken met Qin Wei (秦玮) uit Li Tang/China … Lees verder »
Je zelf altijd afgevraagd; “Hoe doet ze dat?” … Lees verder »
goed geleerd aan't begin, scheelt 't helft van de werk en tijd later... … Lees verder »
Een hele Zondagje in de keuken staan, maar dan heb je ook heerlijke eten op bord en straks weer uit diepvries. … Lees verder »
Dan is dit artikel zeker iets voor jou ! … Lees verder »
Al mijn gevulde eierrecepten bij elkaar. … Lees verder »
Zuid-Afrika heeft een multi-culturele eet cultuur en kerrie speelt een belangrijke rol erin. … Lees verder »
Het duurt nu niet lang meer, de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer kerst. Daarna luiden we het jaar uit en is het alweer 2013, nieuwjaarsdag. Tijd om lekker gezellig samen te zijn, te borrelen en lekker te tafelen. Het verbaast me niets als bijna half Nederland straks weer aan de gourmet zit. Beetje verplicht en ons de afgelopen jaren flink opgedrongen door de supers. Ze spelen er overigens handig op in met allemaal kant en klaar producten zoals complete vlees, wild- en visschotels, kant en klare salades en al die sausjes en marinades uit potjes en flesjes. Hieronder in dit artikel staan enkele tips om het zelf te maken evenals enkele lekkere suggesties voor hapjes om eerst bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen. … Lees verder »
Verpakt surprises van KOOKCLUB2006 leden. … Lees verder »
HERFST….je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. … Lees verder »
U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! … Lees verder »