1. Home
  2. hildameisters
  3. Favoriete artikelen van hildameisters

Favoriete artikelen van hildameisters

tips bij het bakken van brood …  Lees verder »

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . …  Lees verder »

De linze (Lens culinaris) Linzen Lens esculenta, Leguminosae De linze is een bekende peulvrucht, die al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd. Het feit dat de linze wordt genoemd in het Oude Testament, getuigt hiervan.[1] De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes. De linzen (Lens culinaris) is een bekende peulvrucht, die al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd. De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes. Linzen zijn zeer oude cultuurplanten, maar in onze contreien een beetje in de vergeethoek geraakt. Ze hebben hun roots in Zuidwest-Europa en Azië. Het zijn niet-winterharde eenjarige planten, die ongeveer 30 à 40 cm groot worden. Tussen juni en juli verschijnen kleine blauwwitte bloempjes in de bladoksels die korte platte peultjes met twee geelbruine zaden voortbrengen. Linzen zijn er in verschillende kleuren: groen, bruin, roze, oranje en koraal. In België gaat de voorkeur meestal uit naar groene en bruine linzen. Het is niet eenvoudig om deze plant bij ons te telen, maar de echte teler die over en verwarmde serre beschikken kunnen het altijd eens proberen. Linzen hebben veel warmte nodig, zodat in Nederland dit gewas meestal in de glastuinbouw of onder een tunnel verbouwd wordt. …  Lees verder »

Mijn schoonzusje werd 60 jaar. Een reden voor haar dochters om haar te verrassen met een feestje. Natuurlijk bood ik aan om voor borrelhapjes, een buffet en taarten te zorgen. Wat ik heb gemaakt en de recepten vind je in het artikel. Mijn nichtjes zouden zorgen voor uitnodigingen, versiering en natuurlijk dat het feestje een echte verrassing zou worden. …  Lees verder »

Mijn 8 lekkerste satés aan een stokje. En ze zijn stuk voor stuk overheerlijk. …  Lees verder »

Een lekker sappig biefstukje op z`n tijd is heerlijk, maar dan moet `ie wel goed gebakken zijn. Je weet wel, zo heerlijk mals en smeltend op de tong, zoals je de biefstuk in een goed restaurant krijgt. Leer nu hoe jij stap voor stap ook zo`n perfect biefstukje kunt bakken.  …  Lees verder »

De tajine is een Noord-Afrikaanse stoofpot waarmee je de heerlijkste en geurigste gerechten kunt maken. In dit artikel uitleg en meer! Recepten vind je op www.kruidenthuis.nl. …  Lees verder »

Alles over kruiden en specerijen. …  Lees verder »

Op 1e Paasdag 2006 heb ik een high tea georganiseerd voor 40 personen. Veel hapjes kun je voorbereiden. De volgende dag alleen sandwiches smeren en schalen opmaken. …  Lees verder »

Om mijn verjaardag eens anders te vieren, besloot ik om een high tea te organiseren. In totaal met 17 vrouwen/meiden was het een geslaagde middag! …  Lees verder »

Top