1. Home
  2. hcjw
  3. Favoriete artikelen van hcjw

Favoriete artikelen van hcjw

Een bescheiden doe het zelf artikel om heel snel al die lekkere hapjes eens te maken. Ideaal voor als je gasten hebt. Je kunt er alle kanten mee op. Eenvoudig, simpel en lekker. Gewoon doen als je trek hebt en zet ze ook eens neer bij een buffet of op verjaardagen of met kerst. Wie zet er eigenlijk bij de borrel géén schaaltje heerlijke knoflook olijven neer, een schaaltje met plakjes, mortadella, salami of rauwe iberico ham, bakje Filet American, tapenade, pesto of Aioli met heerlijk knapperig stokbrood. Ook de blokjes kaas doen het altijd goed. Dit artikel gaat over het zelf maken van hele lekkere hapjes. Veel lees- en doe plezier en smakelijk eten. …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Wat een gemakkelijk stukje vlees het is eigenlijk met alles te mengen en combineren .De gehaktbal is het meest bekend ook nog van vroeger dagen uit .Woensdag gehaktdag .Ook diverse soorten Half om Half , Rundergehakt ,Kipgehakt ,En lamsgehakt er zal vast nog meer zijn maar dit zijn de bekendste. Ook in de moderne keuken wordt gehakt nog volop gebruikt ,ik heb weer iets op papier gezet .Het zal je verbazen wat er mogelijk is of waar jezelf nog nooit aan gedacht had dat het mogelijk was .Ik heb er maar 15 gekozen het is zo lastig om te kiezen Ga snel eens kijken en neem iets lekkers mee …  Lees verder »

Mijn schoonzusje werd 60 jaar. Een reden voor haar dochters om haar te verrassen met een feestje. Natuurlijk bood ik aan om voor borrelhapjes, een buffet en taarten te zorgen. Wat ik heb gemaakt en de recepten vind je in het artikel. Mijn nichtjes zouden zorgen voor uitnodigingen, versiering en natuurlijk dat het feestje een echte verrassing zou worden. …  Lees verder »

Op 1e Paasdag 2006 heb ik een high tea georganiseerd voor 40 personen. Veel hapjes kun je voorbereiden. De volgende dag alleen sandwiches smeren en schalen opmaken. …  Lees verder »

De winter wil maar niet echt doorzetten .Maar we denken nog terug aan onze vakantie .Vandaar dat we nu maar eens op de landentoer gaan Italië als eerste aan de beurt .15 gerechten, van kleine gerechtjes tot pasta en nagerechten .Lijkt je iets lekker of heb je het nog nooit geproefd of gemaakt neem iets mee en laat je kook ideeën z’n gang gaan .Kijk hieronder en neem iets lekkers mee. …  Lees verder »

KAAS!!!.. Je kunt me er wakker voor maken. Ik ben dol op allerlei soorten kaas…Heerlijk!! Maar ik hoor steeds vaker dat mensen geen kaas lusten. Soms wel kaas uit de oven, maar een borrelhapjes met kaas, nee hoor, dat lusten ze niet. Voor iedereen die geen kaas lust en voor wie gasten krijgt die geen kaas lusten, hieronder een selectie van borrelhapjes zonder enige vorm van kaas. Veel plezier en succes ermee! …  Lees verder »

Bijna al weer een jaar ten einde. Traditie in ons ouderlijk huis was om op Oudejaarsavond direct na 24.00 uur een salade te eten met daarbij een lekker gebakken biefstukje. Deze traditie heb ik, maar ook mijn zus en broers tot heden nog altijd voortgezet. Ook een aantal van hun kinderen zet deze traditie voort. De Huzarensalade wordt nog elk jaar gemaakt volgens het recept van mijn moeder. Maar meestal - vol van de oliebollen en ander lekkers - hebben we na twaalven niet zo heel veel trek meer en komt het vaak voor dat het eten van de salade wordt verschoven naar Nieuwjaarsdag. Dan zitten we elk jaar hier lekker van te smullen. Natuurlijk komt elk jaar de gedachte boven om eens een andere salade te maken, maar die gedachte wordt toch steeds weer weggeschoven en blijven we volgens traditie "De huzarensalade van mijn moeder" maken en eten en komen ook weer veel herinneringen los. Misschien in andere families ook zo′n traditie? Onderstaand 20 lekkere salade-recepten van mij. Natuurlijk niet alleen lekker met Oudjaar, maar ook op een buffet of in de zomer bij de barbecue heerlijk. IK WENS IEDEREEN EEN GEZELLIGE JAARWISSELING EN EEN HEEL GELUKKIG EN GEZOND 2011 …  Lees verder »

De zomer is-hopelijk- nog niet voorbij, dus nog tijd voor een gezellig drankje met een hapje erbij …  Lees verder »

Het vervolg van spiegeltje spiegeltje aan de wand is klaar en hier geplaatst. heel veel plezier ermee en laat iets weten als je wat hebt uitgeprobeerd..... ben benieuwd naar het resultaat …  Lees verder »

Een Chinese feestmaaltijd met verschillende bijgerechten. …  Lees verder »

De winter is nog niet voorbij dus op de valreep nog een aantal heerlijke stamppotten .Deze stamppotten staan ook op mijn webgroepen AARDAPPELGERECHTEN en Wintersegerechten ga daar ook eens kijken en wordt lid . …  Lees verder »

Vooral oma heeft er vaak boeken vol mee: keukentips. En als ze het niet in boeken of schriften heeft staan, dan heeft ze het wel van haar moeder. Van die handige weetjes die het koken net even makkelijker maken. We hebben er een aantal bij elkaar gezocht voor je. …  Lees verder »

Begin Juli is vis de thema op smulweb. KOOKCLUB2006 leden hebben er in veelvoud op gereageerd. …  Lees verder »

Het aspergeseizoen Het aspergeseizoen loopt afhankelijk van de temperatuur in Nederland van omstreeks eind april tot Sint Jan op 24 juni, omdat de plant dan moet gaan doorgroeien om voldoende kracht te verzamelen voor de oogst van het volgend jaar. Het jaarlijkse begin van de oogst hangt van de weersgesteldheid af. De asperge groeit alleen als de temperatuur van de bodem 12 graden bedraagt. Door gebruik te maken van plastic folie dat al eind maart over de bedden wordt aangebracht, kan het begin van de oogst met enkele weken worden vervroegd.  …  Lees verder »

Top