1. Home
  2. ecureuil
  3. Favoriete artikelen van ecureuil

Favoriete artikelen van ecureuil

Blijkbaar hebben vele mensen last met de juiste hoeveelheid gelatine .Je hebt blaadjes in alle soorten en gewichten. Waarom moet je hem weken en waarom mag je hem niet koken? …  Lees verder »

Een aantal veel voorkomende kruidenmengsels om zelf te maken maar dan zonder smaakversterkers en conserveermiddelen. Deze lijst blijft “in bewerking” zodat er altijd nog nieuwe mengsels bij kunnen komen. Ik houd mij dan ook aanbevolen voor aanvullingen. …  Lees verder »

Je zelf altijd afgevraagd; “Hoe doet ze dat?” …  Lees verder »

Een kleine selectie van de recepten uit onze restauranttijd. Zie mijn artikel Panade en Gulliver′s. Ik heb er nog een aantal in mijn archief zitten. Die worden geleidelijk aan toegevoegd. …  Lees verder »

BBQ gerechten voor als de zon weer schijnt. In Augustus kunt er nog best wel mooie weer dagen tussenin zitten. Hier een aantal recepten als inspiratiebron. …  Lees verder »

Brood bakken Waarom is het zo leuk …  Lees verder »

Na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. Het woord Bonbon is aan het Frans ontleend. Het is een verdubbeling van Bon (“goed”). Overigens betekent bonbon in het Frans niet “bonbon” maar “snoepje”. Bonbons maken Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden. Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.Gebruik echter altijd een goede kwaliteit chocola en neem er de tijd voor dan kan het niet mis gaan. Ik zelf gebruik altijd smelt chocolade. Dit is verwarmt mooi dun en pakt prima om de vulling. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee, groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

Hier komen alle recepten die we gaan behandelen in KOOKCLUB2006. Lekker makkelijk om terug te kijken als je deze recept nog een keer wilt maken!  …  Lees verder »

Speciaal voor Smulweb presenteren pwiggers, henrilevison en dolinda2 hun kerstmenu. Hier delen ze kerstrecepten mét foto's! Een exclusief kijkje in de kerstkeuken van Smulweb.  …  Lees verder »

Dit menu bestaat uit kleine hapjes vooraf die voor een groot deel van tevoren voorbereid kunnen worden. De recepten zijn niet moeilijk te maken, licht verteerbaar en erg lekker ! Het menu is voor 4 personen. Het menu: Feuilleté met tuinkruidenmousse Ossenstaartbouillon met madeira Grote gevulde champignon Spoon Eendenborstfilet met sinaasappel-honing-saus en garnituur Gepocheerde peer in rode vermout met oude kaas Kerstsurprise Koffie met .........  …  Lees verder »

Een artikel van Anton Coppoolse. Hoe ga je om met grote stukken vlees, baktijden e.d. …  Lees verder »

kerst, sinterklaas een familie diner, de leukste afsluiting van een diner is toch vaak het dessert. Hier zijn de ijstaarten met bijzondere dagen dan ook niet aan te slepen, soms sta ik dagen van te voren al in de keuken om een ijstaart te maken met als eindresultaat vaak oh's en aaaah's. dus hier bij een aantal van de feestelijkste en de lekkerste ijstaarten om zelf te maken. …  Lees verder »

hier een aantal lekkere petit fours om zelf te maken.  …  Lees verder »

na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee.  …  Lees verder »

Top