korte beschrijving van stamppotten en stoofschotels met wat tips voor de bereiding ervan. … Lees verder »
korte beschrijving van stamppotten en stoofschotels met wat tips voor de bereiding ervan. … Lees verder »
In dit artikel een overzicht van kruiden en specerijen. … Lees verder »
Als je er plezier in hebt om je groenten op een deskundige manier klaar te maken,neem dan een goed scherp mes, leer hoe het te gebruiken en houdt het scherp. Het meest gebruikte keukenmes is het koksmes. Gebruik altijd een mes met een goed snijvlak zijn ook geschikt. Koksmessen bestaan in verschillende lengten: een lengte van ongeveer 25 centimeter is voor huiselijk gebruik goed genoeg.Het koksmes is vaak gemaakt van gewoon staal in plaats van roestvrij staal. Stalen messen zijn makkelijker te slijpen dan roestvrij stalen,maar daar staat tegenover dat roestvrij staal langer scherp blijft. Het heeft ook het voordeel dat het niet reageert op zuren in bepaalde voedingsmiddelen. Dit is vooral belangrijk als je met fruit en tomaten werkt. … Lees verder »
Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk! Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je. … Lees verder »