1. Home
  2. annemarie49a
  3. Favoriete artikelen van annemarie49a

Favoriete artikelen van annemarie49a

Een speurtocht van combinaties van ingrediënten en erna in champignons gestopt. …  Lees verder »

Zomerse temperaturen vragen om ijs. Het liefst in vele smaken. Het lekkerste ijs maak je natuurlijk zelf. IJsmachines Het beste resultaat krijg je door middel van een ijsmachine of sorbetière. Het grote voordeel van een ijsmachine ten opzichte van zelf ijs maken in een vriezer, is dat je er minder omkijken naar hebt. …  Lees verder »

Ja hoor, de zomer staat voor de deur. Wat is er dan lekkerder om met fruit te koken. Lekkere frisse voor-, tussen- en hoofdgerechten. Voor bij de BBQ of zomaar tussendoor. Hieronder weer 15 heerlijke gerechten met fruit. Kies iets uit en ga lekker aan de slag. Voor meer fruitgerechten ga dan eens rondkijken op mijn persoonlijke pagina Planco. Alvast eetsmakelijk. Dirk …  Lees verder »

Heb jij ook soms gewoon zo een zin in een lekkere gehaktbal? Hier zijn een paar soorten gehaktballen om jou op weg te helpen. …  Lees verder »

Niet iedereen houdt ervan, maar toch is deze keuken het proberen waard. Met een diversiteit aan smaken en geuren. Alvast om in de stemming te komen voor de vakantie. Neem de tajine om heerlijke stoofgerechten te maken. De heerlijke geurige kruiden. Ook niet te vergeten couscous waar makkelijk mee gewerkt kan worden. Ik heb weer geprobeerd om 15 heerlijke gerechten bij elkaar te zoeken die misschien jou doen watertanden. Neem iets mee en ga lekker experimenteren met de mediterraanse keuken. Voor meer gerechten kijk dan even op mijn persoonlijke pagina. Alvast veel kookplezier gewenst. Dirk. …  Lees verder »

Mijn 8 lekkerste satés aan een stokje. En ze zijn stuk voor stuk overheerlijk. …  Lees verder »

Muffins maken is helemaal Hot. Nu pasen en het voorjaar in aantocht zijn gaan we weer voor de lichtere gerechten vandaar deze keuze voor de muffins. Leuke ideetjes om eens iets anders op de paastafel te zetten. Het is zo makkelijk ,zoet of hartig. Muffins maken samen met kinderen op een vrije woensdagmiddag, snel resultaat en lekker samen proeven. Kijk rustig rond en neem iets wat je lekker vindt mee. …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Als "buitenland-reporter" zal ik af en toe een stukje schrijven over de verschillen tussen eet- en drinkgewoonten van Nederland en Duitsland, zoals wij ervaren nu we in Duitsland wonen. Dit keer zijn de traditionele KAFFEE UND KUCHEN aan de beurt.  …  Lees verder »

Sojasaus en ketjap worden met name in de oosterse keuken gebruikt. Toch kan het verwarrend zijn welke sojasaus je moet kopen. De Chinese keuken gebruikt bijvoorbeeld weer andere sojasaus dan de Japanse keuken of de Indonesische keuken. Ik zal proberen kort uiteen te zetten wat de verschillen zijn. …  Lees verder »

Ik was in een unieke positie om een echt Chinese dametje te ontmoeten en van haar workshops te krijgen in Chinees koken. Haar naam is Qin Wei (秦玮)Eigenlijk spreek jij Qin uit als Tjin. Nogal verwarrend aan het begin. …  Lees verder »

Een Aziatische en overwegend Indonesische feestmaaltijd met verschillende hoofdgerechten, bijgerechten, salade, sambals en atjars. Meer dan 50 recepten uit eigen keuken. …  Lees verder »

Kun je moeilijk een recept kiezen ,dan heb ik al iets op papier gezet om het je misschien iets makkelijker te maken.Hieronder een diversiteit aan gerechten om met de feestdagen lekker mee aan de slag te gaan . Ik heb uit iedere gang van een gerecht iets uitgezocht en nu is het aan jullie om daar een mooie combinatie van te maken . Veel succes gewenst met kiezen .Alvast eet smakelijk …  Lees verder »

Met deze tabel zet iedereen een heerlijke wildgerecht op tafel. In dit overzicht vind je van alle wildsoorten de bereidingswijzen en de bijbehorende tijden. De tijden zijn gemiddelden en sterk afhankelijk van de leeftijd en grootte van het te bereiden wild/deel. Laat het wild na de bereiding even 'rusten', voordat je het aansnijdt.  …  Lees verder »

Op 1e Paasdag 2006 heb ik een high tea georganiseerd voor 40 personen. Veel hapjes kun je voorbereiden. De volgende dag alleen sandwiches smeren en schalen opmaken. …  Lees verder »

Heel veel HTML code`s voor je pagina. Neem mee naar je eigen pagina!  …  Lees verder »

Top