1. Home
  2. animosus_bellator
  3. Favoriete artikelen van animosus_bellator

Favoriete artikelen van animosus_bellator

Wie vind het nu niet lekker even als tussendoortje of lekker bij de borrel als snack of gewoon als maaltijd . Het is ook niet zo moeilijk te maken dus ga eens lekker experimenteren met welke bodem jij je pizza het lekkerst vind .De originele bodem of misschien wel een tortilla als bodem lekker snel je kan het met alles bedekken wat je lekker vind .Hier alvast 15 tips om eens een andere pizza te maken dan dat je gewent bent .Succes en eet smakelijk …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was – heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. …  Lees verder »

Top