1. Home
  2. andrea
  3. Favoriete artikelen van andrea

Favoriete artikelen van andrea

Na me al maanden verheugd te hebben op dit leuke initiatief van het bekende Librije imperium van Jonnie en Thérèse Boer waar ik me ruim van te voren voor had opgegeven, was eindelijk de dag daar dat ik het mee mocht maken samen met 12 anderen! Nou….het kwam helemaal goed zoals ik me van te voren had voorgesteld hoe het zou zijn om langs te gaan bij een aantal leveranciers van de Librije, de picknick die we in de middag aangeboden kregen en de unieke bus waarin we door het fraaie Overijsselse landschap tuften! Nadat ik even moest zoeken naar Librije`s zusje (grote broer restaurant was geen punt om die te vinden) en onderweg gelukkig een jongen sprak die ook naar het zusje wilde, stond ik na een kleine stadswandeling voor de grote ex-vrouwen gevangenis van Zwolle en omgeving. Aan dit gebouw zijn kosten noch moeite gespaard het helemaal in de bedrijfsfilosofie te laten passen volgens de visie van het echtpaar Boer. Gelukkig zijn er heel veel originele elementen bewaard gebleven in dit bijzondere gebouw. Gelukkig vallen eenmaal binnen direct bij de ingang overal `bewegwijzeringen` op, want verdwalen is absoluut een realistische optie hier! Links bij de ingang van het hotel bevind zich de ruime receptie en een loungegedeelte, die een hoog glamourgehalte ademen, gezien de materialen van het meubilair en de schilderijen die er hangen… …  Lees verder »

Dit menu bestaat uit kleine hapjes vooraf die voor een groot deel van tevoren voorbereid kunnen worden. De recepten zijn niet moeilijk te maken, licht verteerbaar en erg lekker ! Het menu is voor 4 personen. Het menu: Feuilleté met tuinkruidenmousse Ossenstaartbouillon met madeira Grote gevulde champignon Spoon Eendenborstfilet met sinaasappel-honing-saus en garnituur Gepocheerde peer in rode vermout met oude kaas Kerstsurprise Koffie met .........  …  Lees verder »

lepel aperitiefhapjes met vis Het is mogelijk deze bereidingen een dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.  …  Lees verder »

--

 …  Lees verder »

Een vervolgverhaal ? deel 4 ? de tweede les: van soepen, bindmiddelen, sauzen en omeletten …  Lees verder »

Dit is voor lijners en Atkins-fans een leuke site …  Lees verder »

Ondanks de sterrenregen in 2002 waren er ook genoeg culinaire drama's: zowel in Nederland als buiten de grenzen. Een bijdrage van bijtanja en studentculinair. …  Lees verder »

Top