1. Home
  2. adeline_a
  3. Favoriete artikelen van adeline_a

Favoriete artikelen van adeline_a

Vooral oma heeft er vaak boeken vol mee: keukentips. En als ze het niet in boeken of schriften heeft staan, dan heeft ze het wel van haar moeder. Van die handige weetjes die het koken net even makkelijker maken. We hebben er een aantal bij elkaar gezocht voor je. …  Lees verder »

Plakjes bladerdeeg uit de diepvries die inspireren me al vele jaren want dit spul is zo veelzijdig, je kunt er vanalles mee doen! Hier volgen enkele leuke doe-tips voor de vakantie om te doen of om samen met de kinderen te maken. Resultaat: de lekkerste zoutjes, de heerlijkste broodjes, mini’s of vreselijk lekkere snacks. Wie houdt er nou niet van? …  Lees verder »

Veel verschillen in de viering van Pasen tussen Duitsland en Nederland zijn er niet. Toch vind ik het leuk om te vertellen hoe Pasen in Duitsland gevierd wordt en daarbij zullen wat recepten niet ontbreken. Ook leuk om te weten: In Duitsland worden in de weekenden voorafgaand aan PASEN Paasmarkten (Ostermärkte) gehouden. Op internet vind je veel van de plaatsen met Ostermärkte: http://www.ostern-international.de/ …  Lees verder »

Als "buitenland-reporter" zal ik af en toe een stukje schrijven over de verschillen tussen eet- en drinkgewoonten van Nederland en Duitsland, zoals wij ervaren nu we in Duitsland wonen. Dit keer zijn de traditionele KAFFEE UND KUCHEN aan de beurt.  …  Lees verder »

Geinspireerd door het artikel van Petra over pasen in Duitsland, heb ik me verdiept in de paasgebruiken in Zweden. Ook hier veel eieren, maar ook hele andere gebruiken en gerechten. Veel lees- en eetplezier. zie ook http://www.smulweb.nl/1389654/koken/recept/Janssons-frestelse …  Lees verder »

In februari voor vrienden van een neef van mijn man samen met zijn vrouw een high tea verzorgd voor ongeveer 40 personen. Het was een succes. Ik heb vooraf uit recepten laten kiezen. Een organisatieplan opgesteld. Het werk verdeeld met mijn nicht. We konden het meeste al de dag tevoren maken. In de ochtend de laatste hand eraan gelegd, zoals eieren soesjes vullen, soesjestaart en sandwiches maken. Erg leuk om te doen. Onderstaand de recepten en foto`s van alles wat we gemaakt hebben. …  Lees verder »

Deze heerlijke room die traditioneel bij scones wordt geserveerd is in Nederland vaak moeilijk te krijgen. Gelukkig zijn er makkelijke recepten voor een room die het origineel zeer dicht benadert! …  Lees verder »

Smulweblid Luckyjo (Lucy) start 2009 met een uitgebreide High Tea voor de familie. Hier vind je al haar zalige recepten mét foto`s. Zowel zoete als hartige gerechten. HIGH TEA Op zondag 4 januari 2009 wil ik voor onze familie met een kleine 30 personen een High Tea organiseren Het wordt een "zoete" en "hartige" High Tea De gasten worden verwacht tussen 15.00 en 16.00 uur Met een welkomstdrankje in de hand beginnen we met de "zoete" High Tea Tussen 16.00 en 16.30 uur gaan we proosten op het Nieuwe Jaar en zal de "hartige" High Tea op tafel komen Na het proosten willen we starten met een Gazpacho Daarvoor ben ik nog op zoek naar een lekker en simpel recept Van internet heb ik foto`s gehaald voor onze High Tea Als ik onze recepten heb gemaakt komen daar de foto`s voor in de plaats te staan …  Lees verder »

(update april 2011) Gezellig met vrienden en vriendinnen theeleuten? Hight tea is overgewaaid uit Engeland en ook in Nederland helemaal hip! Hoe organiseer je je eigen high tea? Smulweb helpt je op weg met ontzettend veel tips! …  Lees verder »

n Manier van Lewe  …  Lees verder »

Spaanse chef-koks geven de voorkeur aan koken in aardewerk, de oudst bekende vorm van keukengerei."Het eten smaakt gewoon beter"zeggen ze meestal. …  Lees verder »

Het leuke aan eten is "dat je zelf eerst je potje mag brouwen" of niet hihihihi.  …  Lees verder »

Cakedeeg maken is eenvoudig! Een cake bakken iets lastiger! Een tip om mislukking te voorkomen! …  Lees verder »

Dit artikel legt aan de hand van tekst en plaatjes uit hoe je op smulweb een eigen achtergrond plaatje instelt. …  Lees verder »

Omdat ik nogal wat pagina's heb, heb ik een kast gemaakt, zodat alle pagina's vanuit een plaats te bereiken zijn.  …  Lees verder »

.

 …  Lees verder »

Hulpmiddel om foto's en tekst onder elkaar te krijgen met Tabellen …  Lees verder »

Top