1. Home
  2. aaltjen1
  3. Favoriete artikelen van aaltjen1

Favoriete artikelen van aaltjen1

Een lekker sappig biefstukje op z`n tijd is heerlijk, maar dan moet `ie wel goed gebakken zijn. Je weet wel, zo heerlijk mals en smeltend op de tong, zoals je de biefstuk in een goed restaurant krijgt. Leer nu hoe jij stap voor stap ook zo`n perfect biefstukje kunt bakken.  …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Bonen zijn het hele jaar door verkrijgbaar zijn het geen geen spercie dan zijn het wel bruine,witte,tuin,kidney,of wat al niet meer .Er is zoveel lekkers mee te maken salade′s stoofschotels,ovenschotels , of een koude schotel .Lekker met aardappelen rijst .Ik heb er maar eens 15 op papier gezet .Msschien kan je er iets mee of breng ik je op een idee om een iets anders met bonen te maken . …  Lees verder »

Een hele Zondagje in de keuken staan, maar dan heb je ook heerlijke eten op bord en straks weer uit diepvries. …  Lees verder »

Het duurt nu niet lang meer, de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer kerst. Daarna luiden we het jaar uit en is het alweer 2013, nieuwjaarsdag. Tijd om lekker gezellig samen te zijn, te borrelen en lekker te tafelen. Het verbaast me niets als bijna half Nederland straks weer aan de gourmet zit. Beetje verplicht en ons de afgelopen jaren flink opgedrongen door de supers. Ze spelen er overigens handig op in met allemaal kant en klaar producten zoals complete vlees, wild- en visschotels, kant en klare salades en al die sausjes en marinades uit potjes en flesjes. Hieronder in dit artikel staan enkele tips om het zelf te maken evenals enkele lekkere suggesties voor hapjes om eerst bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen. …  Lees verder »

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . …  Lees verder »

Plakjes bladerdeeg uit de diepvries die inspireren me al vele jaren want dit spul is zo veelzijdig, je kunt er vanalles mee doen! Hier volgen enkele leuke doe-tips voor de vakantie om te doen of om samen met de kinderen te maken. Resultaat: de lekkerste zoutjes, de heerlijkste broodjes, mini’s of vreselijk lekkere snacks. Wie houdt er nou niet van? …  Lees verder »

allemaal gevulde eier recepten …  Lees verder »

Elk maand 2-3 gehaktbal recepten bereiden is niks mis mee.. goedkoop, heerlijk en makkelijk zo een balletje. Hier zijn mijn 30 gehaktballetjes van de afgelopen jaar. …  Lees verder »

Aziatische Kip of varkensvlees Lamskebab Olijf marinade Oosterse marinade Oosterse marinade Spareribs marinade Pikante marinade Varkensvlees Vis marinade Wild marinade …  Lees verder »

Een multicultureel drie-eenheid van zaligheid met een voor,- hoofd en nagerecht. …  Lees verder »

Gourmetten is altijd gezellig, daarom 3 verschillende gourmet ideeen, met ingredienten die u daarbij eventueel kunt gebruiken. …  Lees verder »

De basis voor beginnende koks. …  Lees verder »

Heb jij ook soms gewoon zo een zin in een lekkere gehaktbal? Hier zijn een paar soorten gehaktballen om jou op weg te helpen. …  Lees verder »

Mijn 8 lekkerste satés aan een stokje. En ze zijn stuk voor stuk overheerlijk. …  Lees verder »

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de Surinaamse bevolking afkomstig is uit een groot aantal landen; de Surinaamse keuken is daardoor een harmonieuze combinatie van een groot aantal internationale keukens o.a. Hindoestaans (India), Creools (Afrika), Javaans (Indonesië ), Chinees (China), Hollands, Joods, Portugees, Indiaans; dit heeft mede een bijdrage geleverd aan de vorming van de succesvolle multiculturele samenleving in Suriname, waarin verschillende bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar wonen en leven. In dit artikel wordt informatie over de Surinaamse keuken gegeven.  …  Lees verder »

In 2009 hadden we veel te vieren. Daarom besloten we begin september een feest met buffet te organiseren. Voor het feest hadden we ruim 80 mensen uitgenodigd. Er zijn 80 mensen geweest. We hebben een grote tuin. Dus grote partytent gehuurd met tafels en banken, zoals in Duitsland gebruikelijk. Op ons terras stond het buffet. In de garage de dranken, waaronder een grote –gehuurde – biertap en zes statafels. Het feest begon om 15.30 uur. Begonnen werd een buffet met koffie, thee en gebak. Daarna een buffet met koude en warme gerechten. Hierna een dessert-buffet. De meeste gasten kwamen uit Nederland en een deel uit Duitsland (o.a. een aantal buren). Ook bevonden zich kinderen onder de gasten. Met iedereen moest dus rekening worden gehouden. Het voorbereiden van het feest kostte wel wat tijd, vooral de organisatie en het uitzoeken van de recepten. Een aantal gerechten heb ik al een week eerder gemaakt en ingevroren. Donderdag voor het feest heb ik een aantal gerechten gemaakt en wat koeken en taarten gebakken. De dag voor het feest kreeg ik hulp van een nicht. De avond voor het feest kwamen mijn broers met hun gezinnen om te helpen bij het versieren en het opzetten van de tent etc. Tijdens het feest heb ik veel hulp gehad van nichtjes en schoonzusjes. Zelf konden mijn man ik ons grotendeels met onze gasten bemoeien. Mede hierdoor is het een groot succes geweest. …  Lees verder »

Hou je van kip? Dan mag je dit artikel niet missen. Heerlijke verschillende kiprecepten. En leer direct hoe je kundig een hele kip in gelijke delen snijdt. …  Lees verder »

Top