1. Home
  2. Tilly64
  3. Favoriete artikelen van Tilly64

Favoriete artikelen van Tilly64

HET EERSTE GEBRUIK VAN EEN TAJINE GAAT ZO: Elders bij mijn andere artikelen op mijn Smulwebpagina staat een leuk artikeltje over tajines en wat je er allemaal mee kan. Tajines raken steeds meer bekend in de westerse wereld en ook steeds vaker gebruikt men een tajine om een heerlijke stoofschotel met gebruik van weinig olie of vetten in te bereiden. Het is echter wel verstandig om een nieuwe tajine een soort "voorbereidingsbehandeling" te geven, want ander loop je het risico dat-ie barst bij het eerste gebruik. Volg je onderstaande regels dan versterkt dat de tajine en (bij gebruik van een ongeglazuurde tajine) verwijdert het de rauwe kleismaak. Wees er wel zeker van dat de tajine die je hebt echt geschikt is om in te koken en niet alleen maar voor de decoratie.  …  Lees verder »

De werking van Kurkuma is dusdanig, dat deze kennis bij iedereen in huis hoort. De bijna magische werking, zeker als we de werking van kurkuma/geelwortel vergelijken met traditionele, chemische medicijnen, is opzienbarend. En daar is geen woord Spaans bij. Dus: “Waarom verdomd de medische wetenschap om de uiterst krachtige eigenschappen van Geelwortel grondig te onderzoeken, ergo te gebruiken in hun ‘geneesmiddelen’..? Eén voorbeeld? Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. Hun inspiratie kwam uit de enorme hoeveelheid aan onderzoeksgegevens rond alzheimer en kurkuma, maar kwam ook vanuit Ayurvedische hoek. De Ayurveda gebruikte kurkuma als bloedzuiverend middel en schreef het samen met warme melk voor. (zie link naar originele artikel) Blijkbaar wisten artsen duizenden jaren geleden al dat melk (en zwarte peper) de absorptie en werking van de actieve bestanddelen uit kurkuma/geelwortel bevordert. …  Lees verder »

Vieze luchtjes in huis? Marmer weer laten glanzen? Hoe krijg je die aangebrande pannen weer schoon? Op deze en nog veel meer vragen weet oma raad. …  Lees verder »

Zelf brood bakken is gemakkelijk, snel, goedkoop en lekker. Als je het nog nooit gedaan hebt, lijkt het heel ingewikkeld, en overal vind je weer andere recepten. Hier lees je hoe eenvoudig het eigenlijk is. …  Lees verder »

Al mijn gevulde eierrecepten bij elkaar.  …  Lees verder »

Een Aziatische en overwegend Indonesische feestmaaltijd met verschillende hoofdgerechten, bijgerechten, salade, sambals en atjars. Meer dan 50 recepten uit eigen keuken. …  Lees verder »

Top