1. Home
  2. Thuiskok5
  3. Favoriete artikelen van Thuiskok5

Favoriete artikelen van Thuiskok5

maak je eigen huiswijn …  Lees verder »

Wat heb je nodig om zelf mosterd te maken? Dit artikel is een uittreksel uit "Gourmet Mustards", een boek geschreven door Helene Sawyer en gepubliceerd door Culinary Arts, Ltd  …  Lees verder »

allerlei sauzen, warme en koude voor bij de vis …  Lees verder »

Wat is het verschil in Zeeuwse bloem en pattendbloem …  Lees verder »

Boodschappenlijst: de basisbenodigdhedenEen goed begin is het halve werk. Om een cocktail te maken heb je de volgende basisingrediënten zeker nodig: een spirit (rum, vodka, gin, jenever) een likeur die je lekker vindt ijs en sap (citroensap, sinaasappelsap) Met deze ingrediënten kun je aan het werk. …  Lees verder »

Na de maaltijd nog een bon bon met een kop koffie is natuurlijk heerlijk,maar om zo te snoepen is ook zeker niet mis. Het woord Bonbon is aan het Frans ontleend. Het is een verdubbeling van Bon (“goed”). Overigens betekent bonbon in het Frans niet “bonbon” maar “snoepje”. Bonbons maken Om een gevulde bonbon te maken zijn grofweg twee methoden. Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten. Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de bonbons klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht met een andere kleur chocola.Gebruik echter altijd een goede kwaliteit chocola en neem er de tijd voor dan kan het niet mis gaan. Ik zelf gebruik altijd smelt chocolade. Dit is verwarmt mooi dun en pakt prima om de vulling. hier vind je een aantal bon bon recepten om zelf te klussen. veel plezier er mee, groetjes Patisjeetje. …  Lees verder »

maracuja is een likeur gemaakt van de passievrucht.kunt u deze niet bemachtigen, dan zou u een andere vruchtenlikeur kunnen proberen,bijvoorbeeld apricot brandy. …  Lees verder »

Peachtree is een kristalheldere likeur met de volle smaak van zongerijpte perziken. Peachtree kan puur gedronken worden met een ijsblokje of als fruitige smaakmaker in diverse cocktails. …  Lees verder »

Zelf likeur maken is een boeiende hobby voor allen die een likeurtje kunnen waarderen. …  Lees verder »

Top