1. Home
  2. Sandhi
  3. Favoriete artikelen van Sandhi

Favoriete artikelen van Sandhi

Zoveel mensen ? zoveel smaken. De een is een zoetekauw ? de ander houdt meer van hartig. Maar de meeste van ons houden wel van lekker eten, met als een afsluiting van onze maaltijd een heerlijk dessert ? of een kaasplankje.  …  Lees verder »

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Soep is vloeibaar voedsel dat wordt gekookt en van veel ingrediënten kan worden gemaakt.. Bij het koken van soep begin je meestal met het trekken van een bouillon,, die gemaakt kan worden van botten, vlees, kip, vis, schaaldieren en/of groenten. Bouillon kun je zo eten (heldere soep), maar bouillon wordt meestal gebruikt als basis met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten. Wordt de bouillon met de groenten gepureerd, dan krijg je een “velouté”. Een ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur is toegevoegd is een “consommé”. Soep is een van de oudste gerechten. …….werd al in de prehistorie gegeten. …….wordt over de hele wereld gegeten. …….is lekker, voedzaam en veelzijdig. …….is troostvoedsel. …….is om van te genieten. …….om beter te worden (kippensoep!) …….die heel snel klaar is. …….die tijd kost. …….past bij veel gelegenheden. …….past op bijna elk moment van de dag. …….kun je eten als borrelhapje. …….kun je eten als amuse. …….kun je eten als voorgerecht. …….kun je eten als hoofdgerecht. …….kun je eten als dessert. …….kun je eten als “opkikkertje”. SOEP is echt voor “Elk wat Wils”. Er bestaan heel veel verschillende soepen. Héél véél meer dan de 125 heerlijke soeprecepten die op mijn pagina staan. Maar het is een begin. Deze soepen zijn allemaal al door mij gemaakt. Alle rerecepten zijn alfabetisch en op soort gerangschikt. …  Lees verder »

Iedereen die wel eens in Turkije geweest is weet dat dit een sublieme keuken is . Eten is een zeer aangename gebeurtenis in Turkije. Er is een oneindige variatie aan gerechten en ieder gehucht heeft wel zijn restaurant met zijn culinaire specialiteit.Water en brood wordt altijd bij het eten geserveerd. Of zoals de Turk zegt, een maag vult zich niet zonder een stuk brood bij de maaltijd.Mocht je nog geen kennis gemaakt hebben met de turkse keuken ga dan hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit .Eets makelijk …  Lees verder »

of: wat zijn de trucs voor een geslaagde souffle …  Lees verder »

Top