1. Home
  2. Mackay48
  3. Favoriete artikelen van Mackay48

Favoriete artikelen van Mackay48

Basis tomatensaus ( 6 x toepassingen ) …  Lees verder »

Drie heerlijke inmaakrecepten van Jamie Olliver! Met als toemaatje een recept van zijn mentor Gennaro,de koning van het inmaken. …  Lees verder »

Recepten en tips voor het maken van taartbodems en het recept voor banketbakkersroom. (Afkomstig uit: Taart zoet en hartig, Het Nederlands Zuivelbureau) …  Lees verder »

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

“Mmmm ze zijn er weer volop verse Nederlandse witte asperges, ook wel genoemd “het witte goud”. Als het weer zover is, veelal eind april, begin mei, dan kunnen velen het niet laten om gelijk maar een bosje te kopen en te proeven. De klassieke bereidingswijze, die kent iedereen wel, is “witte” asperges gekookt in een beetje zout water en dan eten met gekookte ham, ei en geklaarde boter. Dat hoeft voor mij niet meer zo want vinden wij te gewoon. Echter met asperges kun je zoveel lekkerheden maken en smaken creëren dat het me de moeite leek om dat eens te beschrijven. Je kan er soep van maken, je kan ze grillen, bakken, koken, bakken in de oven en er quiches van maken, of salades, maar ook mooie borden met hemelse sausjes die opperbest smaken en er kleurrijk uitzien. Wel is belangrijk want “asperges” staan voor de lente en een aspergegerecht moet dus vooral “fris” smaken.” …  Lees verder »

Ananas- gember marinade Barbeque kruiden Bier marinade voor vlees van een 1kg Cajun marinade Citroen-knoflook marinade Citroen marinade Chileense marinade Dragon marinade, Dragon marinade, Franse marinade Fruit marinade Gember marinade Honing-mosterdmarinade Indiaase marinade Indonesische marinade Indonesische varkens Italiaanse marinade Kalfvlees marinade Kip marinade Kip marinade Kip en Kalkoen Kruiden marinade Lamsmarinade 1.5 kg Limoen Long Island marinade Marokkaanse marinade Mosterd-dragon marinade Oosterse marinade Oosterse marinade Provencaalse marinade Rode wijn marinade Rundvlees marinade Rundvlees en wild marinade Surinaamse marinade Teriyaki marinade Thaise marinade Tuinkruiden marinade Yoghurt marinade Yoghurt marinade Varkensvlees Vis marinade Vis en schaaldieren marinade Wijn marinade rood Wijn marinade rood 1-2 kg vlees Wijn marinade wit Zalm marinade …  Lees verder »

Wat mij opvalt op smulweb dat er heel veel oosterse gerechten worden meegenomen en favoriet worden gezet .Het maakt niet uit of het nu Chinees ,Indonesisch , of Japans of wat al niet meer is.Ik heb mijn 15 x daar maar eens op aangepast en er een heerlijk Oosters artikel van gemaakt.Ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit het artikel kunt halen voor bv een lopend buffet of een heerlijk gerecht om met elkaar heerlijk van te genieten. …  Lees verder »

Je zou het nog niet zeggen maar het is lente ,echt waar .Ondanks dat het weer nog niet zo meewerkt zijn er toch wel heel lekkere gerechten die echt in deze tijd horen .Wat dacht je van Asperges ,lams,kalfs vlees ze horen echt thuis in de lente en in lentegerechten .Ik heb er weer 15 voor je uitgezocht misschien wil je even rondkijken en kom je verrassende gerechten tegen . …  Lees verder »

Een paraaf uit de Zuidoost-Europese eetcultuur …  Lees verder »

Je zelf altijd afgevraagd; “Hoe doet ze dat?” …  Lees verder »

Paprika de groente van deze maand De paprika wordt gekweekt in verschillende kleurvariaties. Rood, geel, oranje en groen zijn de bekendste. Maar er bestaat ook: wit, paars, lila, mintkleurig en bruin .Heerlijk om deze groente in allerlei gerechten en of andere hapjes te gebruiken .Het is heel gezond er zitten heel veel vitamines in die we elke dag nodig hebben .Dus ik het er maar 15 gerechten mee uitgezocht .Misschien zit er iets voor je bij . …  Lees verder »

dulce de leche? dit is een Argentijnse soort toffee. een nederlander heeft dit ook op de markt gebracht onder de naam `mijn oma`. ik kan dit negens vinden, maar het is zoo makkelijk zelf te maken, het kost je alleen een beetje tijd. je neemt een blikje gesuikerde gecondenseerde melk (friesevlag) dit leg je in zacht kokend water, en na 2,5 uur heb je dulce de leche! let wel op dat het blikje onder water blijft, anders onploft het! heel lekker voor taarten. …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Prei een heel lekkere groente waar je toch veel mee kan doen .Nu de herfst eraan komt misschien wel een mooie afwisseling op tafel .Ik vind het een groente die echt bij de herfst past .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . Alvast eet smakelijk …  Lees verder »

Ja zuurkool een echt wintergerecht ,het is nog niet echt winter geweest maar wat niet is kan nog komen . Hou jij ook zo van zuurkool maar weet je niet goed te variëren kijk dan eens hier beneden wat er allemaal mogelijk is .Misschien zit er iets voor je bij om een lekker winters gerecht op tafel te zetten . …  Lees verder »

Al mijn gevulde eierrecepten bij elkaar.  …  Lees verder »

Top