1. Home
  2. Lonneke1990
  3. Favoriete artikelen van Lonneke1990

Favoriete artikelen van Lonneke1990

Ook zo’n moeite om met de feestdagen iets lekkers te bedenken of te maken .Ik ben alvast voor je bezig geweest om iets op papier te zetten .Ik heb van diverse gerechten 5 lekkere gerechten uitgezocht ,daaronder staat nog maar een linkje voor als je verder wilt snuffelen bij de diverse voor ,bij hoofd ,tussen en na gerechten .Voor iedereen iets lekkers voor elk budget is er wel iets aanwezig . Ik wens je alvast heel fijne feestdagen met heerlijke culinaire avonden. …  Lees verder »

Wat kunnen we zeggen over het najaar een jaargetijde met regen en wind vallende bladeren ,maar met heerlijke gerechten.Gerechten met veel smaak heerlijke geuren van kruiden en specerijen .Na het eten ook een lekker warm gevoel van binnen .Ik hou je niet langer op ga kijken bij de lekkerste herfst gerechten en neem iets mee .Eet smakelijk …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Witlof begint een beetje in de vergetelheid te komen .Dat zou heel erg jammer zijn vandaar dit artikel .Vind jij witlof toch een heerlijke groente en mocht je witlof niet echt kennen .Er is zoveel mee te doen en te maken .Kijk maar even rond en anders staat er onderaan nog een linkje voor nog meer heerlijke witlof gerechten op smulweb .Eet Smakelijk …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was – heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. …  Lees verder »

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . …  Lees verder »

Met gegevens over voorbereiding, blancheertijd, bewaartijd, verpakking ontdooien en bijzonderheden …  Lees verder »

Top