1. Home
  2. Lisette1005
  3. Favoriete artikelen van Lisette1005

Favoriete artikelen van Lisette1005

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Basis tomatensaus ( 6 x toepassingen ) …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Mozzarella is een heerlijk een Italiaans kaasje ,vroeger Nu van koemelk ,vroeger werd dit gemaakt van buffelmelk. Mozzarella van buffelmelk is het een delicatesse geworden. Hieronder 15 ideeën om iets met mozzarella te maken .Er zijn heel uiteenlopende gerechten ,van salades tot pizza’s .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . …  Lees verder »

Het is weer bijna zo ver pasen ,het weer is nog niet zo ver het voorjaar is er nog niet helemaal,maar de gerechten staan er in ieder geval wel .We gaan steeds meer leuke ,lekkere en apparte gerechten maken met pasen .Het is niet meer alleen een gekookt ei of een stukje kip .Nee we zijn steeds meer bezig om iets leuks en volwaardigs op tafel te zetten .Het neigt een beetje naar kerst .Ik heb in ieder geval weer 15 lekkere gerechten uitgezocht .Kijk of er iets bij zit wat er op de paastafel gezet kan worden . Zoek je nog meer gerechten of artikelen kijk dan Hier eens dan maak je zeker een heerlijke paastafel. …  Lees verder »

Begin januari heb ik voor mijn nicht een Nieuwjaarsborrel voor plm. 20 personen georganiseerd. De gasten kwamen om plm. 15.00 uur en de laatste vertrok om plm. 20.30 uur. Het was erg gezellig en alle hapjes vielen erg in de smaak. Samen hebben we de volgende hapjes gemaakt, waarvan er maar heel weinig overbleef.  …  Lees verder »

Een feestje voor 35 personen? Geen probleem. Hieronder vind je de hapjes met de voorbereidingen en de recepten voor een feestje, waar wij heel veel succes mee hadden  …  Lees verder »

Wil jij ook wel eens een Tapas avondje geven thuis, maar je weet niet precies welke recepten je ervoor moet gebruiken en of hoe je ze moet moet maken .Onderstaand artikel kan je daar een beetje mee helpen . Dus schroom niet om gezellig met je vrienden een tapas avondje te organiseren Ideeen en recepten te over . …  Lees verder »

Wie vind het nu niet lekker even als tussendoortje of lekker bij de borrel als snack of gewoon als maaltijd . Het is ook niet zo moeilijk te maken dus ga eens lekker experimenteren met welke bodem jij je pizza het lekkerst vind .De originele bodem of misschien wel een tortilla als bodem lekker snel je kan het met alles bedekken wat je lekker vind .Hier alvast 15 tips om eens een andere pizza te maken dan dat je gewent bent .Succes en eet smakelijk …  Lees verder »

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat we bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zetten .Ik werd gevraagd om daar eens over na te denken en er een 15 x aan te besteden .Nou dit is hem geworden ,ik hoop dat ik voor een ieder iets erbij geplaatst heb waar je allemaal wel iets mee kan .Deze lekkere gerechtjes kunnen bij een binnen en of een buitenfeestje . …  Lees verder »

Meer dan 90 zwoele, heerlijke, zomerse recepten verzameld in een bewaar artikel. Wat wilt je nog meer!!! …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Op 1e Paasdag 2006 heb ik een high tea georganiseerd voor 40 personen. Veel hapjes kun je voorbereiden. De volgende dag alleen sandwiches smeren en schalen opmaken. …  Lees verder »

In februari voor vrienden van een neef van mijn man samen met zijn vrouw een high tea verzorgd voor ongeveer 40 personen. Het was een succes. Ik heb vooraf uit recepten laten kiezen. Een organisatieplan opgesteld. Het werk verdeeld met mijn nicht. We konden het meeste al de dag tevoren maken. In de ochtend de laatste hand eraan gelegd, zoals eieren soesjes vullen, soesjestaart en sandwiches maken. Erg leuk om te doen. Onderstaand de recepten en foto`s van alles wat we gemaakt hebben. …  Lees verder »

Ons nichtje Heidi werd 50 jaar. Zij wilde haar gasten graag een Mediterane maaltijd voorzetten. Er zouden plm. 25 gasten komen. Ik heb de recepten en hoeveelheden bedacht en samen met nichtje Marjan en de 50-jarige hebben we dit buffet gemaakt. Heidi kon - nadat ze had meegeholpen met voorbereiden - zich de hele avond met haar gasten bemoeien. Marjan en ik hebben gezorgd dat alles werd klaargezet. Het buffet is heel gemakkelijk voor te bereiden en kost alles bij elkaar misschien 4 uur tijd. Het buffet bestond eerst uit voorgerechten, daarna hoofdgerechten en toen nog een dessert. Er werd niet gegeten maar ge...ten. En veel complimenten na afloop. Er was heel weinig over van het eten. …  Lees verder »

Dit menu bestaat uit kleine hapjes vooraf die voor een groot deel van tevoren voorbereid kunnen worden. De recepten zijn niet moeilijk te maken, licht verteerbaar en erg lekker ! Het menu is voor 4 personen. Het menu: Feuilleté met tuinkruidenmousse Ossenstaartbouillon met madeira Grote gevulde champignon Spoon Eendenborstfilet met sinaasappel-honing-saus en garnituur Gepocheerde peer in rode vermout met oude kaas Kerstsurprise Koffie met .........  …  Lees verder »

Allemaal hele lekkere hapjes die je ruim tevoren kunt maken. De dochter van de buren studeerde af. De buurvrouw kwam bij mij om recepten die lang tevoren gemaakt konden worden want de dag zelf had ze geen tijd. Met deze hapjes had ze heel veel succes. Zoveel dat ik de recepten op Smulweb zet. Misschien heeft iemand er iets aan. …  Lees verder »

. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was – heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. …  Lees verder »

Top