1. Home
  2. Joyce1956
  3. Favoriete artikelen van Joyce1956

Favoriete artikelen van Joyce1956

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Basis tomatensaus ( 6 x toepassingen ) …  Lees verder »

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Mozzarella is een heerlijk een Italiaans kaasje ,vroeger Nu van koemelk ,vroeger werd dit gemaakt van buffelmelk. Mozzarella van buffelmelk is het een delicatesse geworden. Hieronder 15 ideeën om iets met mozzarella te maken .Er zijn heel uiteenlopende gerechten ,van salades tot pizza’s .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Het is weer bijna zo ver pasen ,het weer is nog niet zo ver het voorjaar is er nog niet helemaal,maar de gerechten staan er in ieder geval wel .We gaan steeds meer leuke ,lekkere en apparte gerechten maken met pasen .Het is niet meer alleen een gekookt ei of een stukje kip .Nee we zijn steeds meer bezig om iets leuks en volwaardigs op tafel te zetten .Het neigt een beetje naar kerst .Ik heb in ieder geval weer 15 lekkere gerechten uitgezocht .Kijk of er iets bij zit wat er op de paastafel gezet kan worden . Zoek je nog meer gerechten of artikelen kijk dan Hier eens dan maak je zeker een heerlijke paastafel. …  Lees verder »

Soms heb je zin om gedurende de weekend meer uitgebreid te koken en soms gewoon zin in een snelle hap. …  Lees verder »

“Uiteraard heeft de redactie van Smulweb weer eens wat nieuws en wel de kookboekenmaker zoals Fleur het noemde. Meta noemde het hun paradepaardje en ik kreeg weer het verzoek om het te testen. Uiteraard zeg ik dan ja tegen de dames van de redactie en ik heb het getest. Het is een aardig klusje, maar wel heel leuk om te doen. Ik ben maar direct gaan schrijven voordat ik weer belangrijke dingen vergeet. Hieronder kun je een klein beetje lezen wat het is en hoe het werkt, maar, indien je er ooit gebruik van wilt maken, vooral waar je op moet letten want het is monnikenwerk”  …  Lees verder »

December is de gezelligste maand van het jaar wordt er wel gezegd. Dat klopt ook wel want Sinterklaas is alweer weg en nu staan kerst en oud en nieuw voor de deur. Brievenbussen puilen uit van de bergen folders die de supers verspreiden waar ze gretig hun assortimenten ‘kant en klaar’ aanprijzen voor een hoop geld. Albert Heijn hoopt te scoren met Jamie Oliver en de Lidl kok dit jaar heet ‘Ramon Beuk’. Ik vind het wel leuk bedacht. Feit is wel dat de jaaromzet van de supers met name deze maand wordt gemaakt omdat mensen dan genegen zijn veel meer geld aan eten en drinken uit te geven dan normaal. Er hebben op Smulweb al genoeg artikelen gestaan van de ‘vaste artikelenschrijvers’ vol met menusuggesties, baksels, drankjes en andere zaken. Ik sla die maar over en heb dus gekozen voor buffet en de hapjes ! Hieronder in dit artikel vind je een enorme selectie aan heerlijke hapjes, warm, koud, vlees, vis, complete schotels, salades, kaas, tapa’s en verpakte hapjes in bladerdeeg van eenvoudig en lekker tot luxe. Put er inspiratie uit voor de laatste week van het jaar en geniet er van met je familie en vrienden. Allemaal een fijne kerst en jaarwisseling gewenst en laat de feestdagen maar komen met al dat lekkers! …  Lees verder »

Het duurt nu niet lang meer, de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer kerst. Daarna luiden we het jaar uit en is het alweer 2013, nieuwjaarsdag. Tijd om lekker gezellig samen te zijn, te borrelen en lekker te tafelen. Het verbaast me niets als bijna half Nederland straks weer aan de gourmet zit. Beetje verplicht en ons de afgelopen jaren flink opgedrongen door de supers. Ze spelen er overigens handig op in met allemaal kant en klaar producten zoals complete vlees, wild- en visschotels, kant en klare salades en al die sausjes en marinades uit potjes en flesjes. Hieronder in dit artikel staan enkele tips om het zelf te maken evenals enkele lekkere suggesties voor hapjes om eerst bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen. …  Lees verder »

Op 1 september is de meteorologische herfst begonnen dus er gaat nu heel wat veranderen, niet alleen buiten, maar ook in de keuken. Het is/wordt flink kouder, eerder donker en vochtig buiten. Het zal zo wel snel weer wat minder worden met de Mediterrane zomergroenten, maar wist je dat de mooiste najaars-groente van Nederlandse bodem komen. Culinair gezien, d.w.z. voor toepassingen in de keuken, is het najaar één van de mooiste perioden. We kunnen straks weer volop verse noten en kastanjes kopen, maar ook pompoenen en natuurlijk vele soorten paddenstoelen. Wist je dat er nu in de maand september volop geoogst wordt op het land, beter gedefinieerd als “de koude grond”. Vele soorten aardappels, koolsoorten, ladingen uien, bieten, mais en wortels vinden hun weg naar vele boerenschuren waar ze koel worden opgeslagen. Daar liggen ze te wachten op hun weg naar de consument. We noemen dit “seizoensgroente” en ze zijn duurzaam, gezond en goedkoop. Er is momenteel weer zoveel dat we allemaal royaal de winter door kunnen komen. In dit artikel kun je lezen wat er zoal komt en wat je daarmee kunt doen want op de koksopleiding was en is “warenkennis” van essentieel belang, dus allen weer veel leesplezier. …  Lees verder »

Het wordt weer herfst, de dagen worden korter, de nachten worden weer langer en koeler en in tuinen van mensen, maar vooral in het bos wordt de bodem weer vochtiger. Dit zijn ideale omstandigheden voor de schimmels om weer lekker wild te gaan groeien. Als we straks in onze tuinen kijken of door het bos gaan wandelen als de bladeren gaan kleuren dan is de kans groot dat je ze weer overal tegenkomt. Jawel de paddenstoel. Wie vind ze nou niet leuk om te bekijken en bovendien kun je er ook leuk mee koken. Ze smaken lekker en er zijn er die heerlijke smaken prijsgeven. Hieronder in dit artikel kun je wat informatie vinden over dit thema en heb er ook nog wat lekkers ingezet. Veel leesplezier. …  Lees verder »

Top