1. Home
  2. Jelaja
  3. Favoriete artikelen van Jelaja

Favoriete artikelen van Jelaja

Allemaal hele lekkere hapjes die je ruim tevoren kunt maken. De dochter van de buren studeerde af. De buurvrouw kwam bij mij om recepten die lang tevoren gemaakt konden worden want de dag zelf had ze geen tijd. Met deze hapjes had ze heel veel succes. Zoveel dat ik de recepten op Smulweb zet. Misschien heeft iemand er iets aan. …  Lees verder »

Bijna al weer een jaar ten einde. Traditie in ons ouderlijk huis was om op Oudejaarsavond direct na 24.00 uur een salade te eten met daarbij een lekker gebakken biefstukje. Deze traditie heb ik, maar ook mijn zus en broers tot heden nog altijd voortgezet. Ook een aantal van hun kinderen zet deze traditie voort. De Huzarensalade wordt nog elk jaar gemaakt volgens het recept van mijn moeder. Maar meestal - vol van de oliebollen en ander lekkers - hebben we na twaalven niet zo heel veel trek meer en komt het vaak voor dat het eten van de salade wordt verschoven naar Nieuwjaarsdag. Dan zitten we elk jaar hier lekker van te smullen. Natuurlijk komt elk jaar de gedachte boven om eens een andere salade te maken, maar die gedachte wordt toch steeds weer weggeschoven en blijven we volgens traditie "De huzarensalade van mijn moeder" maken en eten en komen ook weer veel herinneringen los. Misschien in andere families ook zo′n traditie? Onderstaand 20 lekkere salade-recepten van mij. Natuurlijk niet alleen lekker met Oudjaar, maar ook op een buffet of in de zomer bij de barbecue heerlijk. IK WENS IEDEREEN EEN GEZELLIGE JAARWISSELING EN EEN HEEL GELUKKIG EN GEZOND 2011 …  Lees verder »

Alle recepten zijn voor 10 personen. De hoeveelheden per persoon zijn erop gebaseerd dat alle gerechten geserveerd worden. …  Lees verder »

De winter wil maar niet echt doorzetten .Maar we denken nog terug aan onze vakantie .Vandaar dat we nu maar eens op de landentoer gaan Italië als eerste aan de beurt .15 gerechten, van kleine gerechtjes tot pasta en nagerechten .Lijkt je iets lekker of heb je het nog nooit geproefd of gemaakt neem iets mee en laat je kook ideeën z’n gang gaan .Kijk hieronder en neem iets lekkers mee. …  Lees verder »

Top