1. Home
  2. Hanny15
  3. Favoriete artikelen van Hanny15

Favoriete artikelen van Hanny15

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Je zelf altijd afgevraagd; “Hoe doet ze dat?” …  Lees verder »

Culinaire belangstellenden maar visliefhebbers in het bijzonder zouden in hun recepten Tilapia en Pangsius moeten vervangen door verse vis. Ik weet niet of onderstaand relaas voldoet aan de criteria die aan een ‘artikel ‘op de Smulwebsite gesteld worden maar desondanks waag ik het toch om het in te sturen. …  Lees verder »

Veel Nederlanders eten Pangafilet, een lekker goedkoop visje, dat overal verkrijgbaar is. De kans is groot dat u hem waarschijnlijk al wel eens heeft gegeten: de Pangasiusvis. De vis is als een van de gezondste vissen op de markt gezet en sindsdien is de verkoop van de exotische importvis uit Vietnam de laatste jaren explosief gestegen. Onze visserijsector die hier om de hoek de mooiste, de gezondste en de meest verse Noordzeevis vangen en aanleveren verkeert hierdoor in zwaar weer. Door de komst van de Pangasius en de Tilapia (verzamelnaam voor diverse soorten zoetwatervis) koopt de visetende Nederlander steeds minder goede vis van eigen bodem. Het meeste gaat via de tussenhandel naar de export, een ander deel gaat direct de horeca in en het resterende deel beland via de tussenhandel in de detailhandel of op de markt. Het viel mij hier op Smulweb op dat er nogal wat recepten staan met deze “visjes” en de veelal lovende reacties daarop. Ik was hier al mee bezig en zag tot mijn verbazing opeens het artikel van collega Smulweblid RFB. Ik vond het heel goed dat hij dit onderwerp eindelijk eens ter discussie stelde, maar ik ga er eventjes wat dieper op in omdat ik het beloofd had. De vraag rijst van ‘wat is dat nou voor visje die Pangasius’ en is hij wel zo lekker en gezond, maar vooral ‘waarom is hij zo goedkoop’. Welnu ik ben erachter gekomen en heb eens wat verder gekeken en mijn vakbladen doorgespit. Hier volgt het relaas van een wel zéér verontrustende ontdekking. De feiten op een rij: …  Lees verder »

Aangezien ik het een paar mensen had beloofd bij deze een nieuw artikel waar ik het meest veelzijdige visje uit de Noordzee eens wat nader onder de loep zal nemen en wel onze eigen Noordzee Schol. Niets is er bijna lekkerder dan een heerlijk scholletje uit onze eigen kustwateren. Redelijk betaalbaar, gezond, lekker en visvlees barstensvol goede voedingsstoffen en smaak …  Lees verder »

„Onvoorstelbaar”, noemen Niels Habraken (35) en Wouter Kik (23) uit Bruinisse de promotie van de tilapia door het Nederlands Visbureau. Volgens het duo is deze ”vis van de maand” de naam vis niet waard. Het kweekproduct zou vol zitten met hormonen. De twee Zeeuwen begonnen een ”ludieke tegenactie”. …  Lees verder »

Kook- of webgroepen zijn ideaal om goede recepten en artikelen over een bepaald thema (die vaak populair zijn) overzichtelijk te bundelen en te bewaren. Het voordeel daarvan is dat je, indien je iets wilt maken of iets zoekt wat je elders niet goed, of snel, kunt vinden, in zo’n kookgroep met bepaald thema wel kunt vinden mits goed bijgehouden door de beheerder. Ik zal het nog één keer proberen uit te leggen: bij een kookgroep met een bepaald thema kun je je aansluiten mits dat thema je aanspreekt. Indien je je aansluit/aanmeld kun je overal bij, overal kijken en er zelfs je eigen artikelen/recepten in posten. Boven staan balkjes, het dashboard, daar kun je op klikken. Als je op “recepten” klikt zie je in een oogwenk het aantal recepten die erin staan, artikelen idem. Links kun je verfijnen. Zoek je iets met komkommer of met biefstuk dan tik je dat trefwoord links in de open ruimte in en zo vind je heel snel alles met betrekking tot dat trefwoord. Kortom als je weet hoe het werkt allemaal erg praktisch. …  Lees verder »

Een hele Zondagje in de keuken staan, maar dan heb je ook heerlijke eten op bord en straks weer uit diepvries. …  Lees verder »

Gebruik jij meer dan 20 rode en groene pepers in een jaar, dan word dit tijd om pepers in te maken. …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van – meer dan 35 goede recepten – betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

 …  Lees verder »

Hoe en wat met dat ding. …  Lees verder »

Koken met een Slowcooker opend veel nieuwe kook mogelijkheden zoals voor soep, stoofpot, rollades, kip, ribben, rijst, dips, brood en cake, toetjes enz. Sommige recepten kunnen in de morgen klaargemaakt worden, andere recepten duren niet zo lang. Koop een ruime slowcooker (7 ltr.) want na een tijdje experimenteren en koken ben je het beslist nodig. Het is niet nodig om dure stukken vlees te kopen want de slow-cooker maakt het lekker mals. Om malse ribben te hebben is een slow-cooker ideaal. Meeste restauranten koken deze ribben langzaam en op lage temperatuur met bbq saus. Omdat een slow-cooker niet het vlees bruin kan bakken (temperatuur te laag) en dit gewenst is, dan moet het even in de braadpan voorgebakken worden. Voor ribben gebruik ik de oven (broil) of de bbq om het even bruin te maken. Ik doe dit ook voor rollades, kip, karbonades ed. voor een lekker kleurtje. Slowcooking verliest heel weinig vloeistof/stoom en ga dus niet meer vloeistof toevoegen dan het recept aangeeft. Voor het dik maken van de saus, kan men het beste doen aan het einde als het vlees ed. verwijdert is. De slow-cooker moet dan wel even op hoog gezet worden. Als de maaltijd klaar is kan de keramische pan verwijdert worden en kan zelfs direct op de tafel gezet worden. Enjoy your cooking!!  …  Lees verder »

Nu het winterse weer nog even aanhoud dan nog maar een wintergroente inde hoofdrol. Spruitjes de een is er dol op en de ander vind het helemaal niets . Heb een aantal gerechten gezocht voor degene die het niet zo lekker vinden de spruitjes eens op een andere manier te proberen . kies een lekker ander recept uit en misschien vind je het heerlijk . …  Lees verder »

Ben je ook wel eens op zoek om iets lekkers bij dat lekkere stukje vlees of die heerlijke groenten kan serveren.Dan is dit de oplossing .Ook voor feestdagen kerst ,pasen en andere gezelligheden .Kijk eens rond en neem iets makkelijks mee wat je als bijgerecht zo naast de maaltijd kunt serveren . …  Lees verder »

Ja zuurkool een echt wintergerecht ,het is nog niet echt winter geweest maar wat niet is kan nog komen . Hou jij ook zo van zuurkool maar weet je niet goed te variëren kijk dan eens hier beneden wat er allemaal mogelijk is .Misschien zit er iets voor je bij om een lekker winters gerecht op tafel te zetten . …  Lees verder »

Een aantal veel voorkomende kruidenmengsels om zelf te maken maar dan zonder smaakversterkers en conserveermiddelen. Deze lijst blijft “in bewerking” zodat er altijd nog nieuwe mengsels bij kunnen komen. Ik houd mij dan ook aanbevolen voor aanvullingen. …  Lees verder »

Top